TALK: ZONNEBRAND AAN JE ROUTINE TOEVOEGEN!

Vele dames en heren gebruiken het niet, slaan het graag over, omdat men niet weet hoe ze het in hun routine moeten verwerken, maar ook omdat het blijft plakken en het kan ervoor zorgen dat je make-up minder mooi zit. Het is haast onmogelijk om zonnebrand over je make-up aan te brengen, maar vandaag deel ik mijn tips hoe ik zonnebrand aan mijn make-up routine voegde!

zonnebrand

Als allereerst is het belangrijk dat je uitzoekt welke factor jij nodig heb! Zelf verbrand ik redelijk snel, waardoor ik een hogere factor nodig heb dan een gemiddeld persoon. Alhoewel factor 30 is nog niet zo extreem hoog, aangezien je ook factor 50 hebt en zelfs hoger. Je hebt de basic, dat is factor 6 tot 10, medium is factor 15 tot 25, high is factor 30 tot 50 en very high is factor 50+.

zonnebrand

Heb je de juiste factor? Ga dan opzoek naar wat voor soort zonnebrand jij wilt gebruiken, aangezien je hier ook veel soorten hebt, zowel crèmes, als melk, maar ook olie, de knettermousse toentertijd van MARC INBANE en nog veel meer soorten. Vanwege mijn droge huid, ligt mijn voorkeur bij de crème.

zonnebrand

We hebben de factor, wel soort product, nu het dagelijks aanbrengen! Het heeft even geduurd voordat ik het in mijn systeem had zitten, want in het begin wilde het er weleens tussenuit glippen, maar vanwege de rimpels, de snelle huidveroudering, maar ook de huidbeschadigingen die uiteindelijk kunnen leiden tot huidkanker.

zonnebrand

Ik heb verschillende theorieën, zowel voor dames en heren die meteen in de make-up gaan, als de make-uppers die enkele uren later pas achter hun make-up tafel gaan zitten. Laten we beginnen met nummer één, meteen de make-up in!

zonnebrand

Als ik weinig tijd heb breng ik mijn dagcrème aan, maar let op de hoeveelheid. Niet te royaal, wel voldoende, zodat ik mijn gezicht voedt. Ondertussen laat ik dit intrekken, pak mijn haar- en make-up producten erbij en breng dan mijn zonnebrandcrème aan. Opnieuw let ik op de hoeveelheid, zodat het niet gaat glijden, maar wel genoeg, zodat ik toch beschermd ben. Ik masseer de zonnebrand net zolang in mijn huid, totdat het plakkerig wordt door de glycerine.

zonnebrand

Tijdens het intrekken van de zonnebrand, doe ik mijn haar en de laatste dingen zoals het pakken van mijn tas enzovoort en ga dan de make-up in. Draai het desnoods om, dagcrème, spullen pakken, zonnebrand, eten en dan de make-up in. Ik begin mijn make-up proces ook weer met een primer die glycerine bevat, zodat je glycerine op glycerine bouwt, waardoor de basis versterkt. Poeder het goed af en het plakkerige gevoel zal verdwijnen.

zonnebrand

Heb ik genoeg tijd op mijn handen en kan ik er ook voor gaan zitten? Dan begin ik royaal met mijn dagcrème, laat het lekker intrekken tijdens mijn ontbijt of lunch, mij kennende en een uur later breng ik pas mijn zonnebrandcrème aan. Niet teveel, maar gewoon voldoende om het plakkerig effect voor te zijn en weer masseer ik het in mijn huid, net zolang totdat de glycerine in het product plakkerig wordt.

zonnebrand

De zonnebrandcrème trekt in tijdens het intoom brengen van mijn manen, breng Snapchat een bezoekje, zoek de items voor mijn look bij elkaar en enkele minuten laten masseer ik de primer op glycerine basis – de Etos Aftershave Balsem is LIT – eroverheen, zodat ik kan beginnen met mijn make-up. Doordat ik niet teveel zonnebrand aanbreng, het goed met een poeder seal, heb ik geen last van het sticky zonnebrand gevoel.

zonnebrand

Op dagen als ik geen make-up draag, maak ik ook gebruik van zonnebrandcrème. Het is van belang dat je jezelf beschermd tegen de UV-stralen als je naar buiten gaat. Dat geldt ook voor hardlopen of enkele andere sport die je in de buitenlucht beoefend. Ga ik die dag niet naar buiten? Dan breng ik geen zonnebrandcrème aan om mijn huid rust te gunnen, aangezien het overbodig is.

zonnebrand

Ik wist niet dat het mogelijk was, maar Melissa laat zien dat het kan, namelijk zonnebrand over je make-up heen aanbrengen! Het is een oplossing voor als je buiten bent, op een festival en moet bijsmeren als je toch make-up wilt dragen. Het lijkt veel ingewikkelder, omdat het zo plakt, maar als je het goed inmasseert en het fixeert met een poeder, moet het goed komen!

Gebruik jij zonnebrand? En heb jij nog tips?


5 Comments

 • femketje

  19/08/2016

  ik moet bekennen dat ik er echt slecht in ben, het is dat er SPF in mn foundation zit, maar die draag ik alleen wanneer ik voor mijn blog bezig ben >.<

  Reply
 • Kiss & Make-up

  19/08/2016

  Ik breng alles meestal gewoon meteen na elkaar aan. De meeste ochtenden moet ’t toch wel snel gaan. Heb nu gelukkig een routine gevonden die werkt.

  Reply
 • Cyntia

  19/08/2016

  Hmm, ik doe het eigenlijk nooit. Ik weet eigenlijk niet waarom!
  Bedankt voor de tips!!

  Reply
 • Floortje

  19/08/2016

  Wat een timing, ik heb gister een zonnebrand gekocht die ik dagelijks ga gebruiken! Het is moeilijk een zonnebrand voor mij te vinden die precies goed is voor mijn droge huid, niet op dieren getest is, goede ingredienten heeft én me ook nog eens geen onrustige huid geeft (ik heb nu de kindervariant van Lovea). Hij lijkt goed samen te gaan met makeup! Ik ga de video van Melissa meteen bekijken :D

  Reply
 • Irma

  28/08/2016

  Als de zon schijnt en ik weet dat ik naar buiten ga, doe ik netjes factor 30 of 50 op onder mijn make-up.
  Altijd belangrijk om aan je huid te denken! (:

  Reply

Geef een reactie