10 BEAUTY MANIEREN WAAR JE KOKOSOLIE VOOR KUNT GEBRUIKEN!

Sinds kort ben ik hooked aan kokosolie, gebruik het dagelijks tijdens het poetsen van mijn tanden, maar ook om hardnekkige make-up producten van het gezicht te halen, waar ook special effects make-up onder valt! Toentertijd liet ik jou al kennismaken met de mooie kanten van olijfolie, vandaag is het tijd voor kokosolie!

kokosolie

Eens in de zoveel tijd ben ik door mijn make-up reiniger heen, maar ook om te voorkomen dat ik een allergie opbouw voor de producten, wissel ik het af met pure kokosvet. Je kunt het op twee manieren gebruiken, namelijk het kokosvet op je handen laten smelten en dan in de huid werken. Verwijder de make-up resten van je gezicht met een warme washand.

kokosolie

Bij optie twee breng je de kokosvet meteen aan op je washand of watjes, waardoor je meteen het product oppakt van de huid in plaats het ervan te verspreiden. Rode lipstick en uitvegen, dat is vragen om de Joker look, haha! Houd je niet van het vettige gevoel daarna? Maak dan gebruik van een tonic.

kokosolie

Nadat ik een artikel schreef over oil pulling, het door je mond heen spoelen van het kokosvet, ben ik mijn tanden er dagelijks mee gaan poetsen in verband met het vele bleken daarvan. Oil pulling is een uitkomst om de giftige stoffen uit het lichaam te halen, maar dankzij Martine leerde ik dat je ook je tanden hiermee kon poetsen!

kokosolie

Zoals ieder mens poets ik eerst met tandpasta en vervolgens nog een keer met kokosvet! De laatste tijd bleek ik mijn tanden regelmatig, waardoor ik het kokosvet gebruik om kleurstoffen af te stoten, mijn tanden nog witter te maken, maar ook een soort van beschermlaag voor het bleekmiddel zelf na gebruik.

kokosolie

Mijn haarverzorging game is niet strong, want eens in de zoveel tijd maak ik gebruik van het olijfolie haarmasker wat ook weleens wordt ingeruild voor een kokosolie haarmasker. Ik verwarm een kommetje met kokosvet, waardoor het vloeibaar wordt en smeer dit vanaf de haarwortels – ja, ook mijn hoofdhuid! – tot in de puntjes van de manen. Laat het een uur of twee intrekken, gronding uitspoelen en je haar shine bright like a diamond. 

kokosolie

Het is niet alleen gezond voor je lokken, maar ook voor je handen én zelfs je voeten! Olie aanbrengen, goed inmasseren en handschoenen of oude sokken die je niet meer gebruikt of alleen hiervoor aantrekken en laat dit zo’n twintig minuten lekker zitten. Geen handschoenen of sokken? Maak dan gebruik van boterhamzakjes, works like a damn charm.

kokosolie

Kokosolie is een uitstekende basis voor zelfgemaakte scrubs! In een artikel liet ik al zien hoe jij je eigen scrub thuis kunt maken, maar met een beetje kokosvet en wat suiker kom je al een heel eind! Ga met het goedje je benen of het lichaam te lijf, dankzij de olie verzorg je meteen de boel en voelt het zijdezacht aan!

kokosolie

We hebben de maskers gehad, maar wist je dat het ook ideaal is voor het verzorgen van je huid? Vervang je body butter of body lotion eens door een body olie, een ervaring apart. Vooral als je gladde legs hebt, so soft. Het werkt ook uitstekend als massage olie!

Niet alleen is kokosolie goed voor het lichaam, huid, haar en mond, maar het schijnt ook lekker te om hiermee te koken, waardoor maaltijden een andere smaak krijgen. Exotisch. Kortom, je kunt aardig uit de voeten met olie! Kokosolie en kokosvet is trouwens hetzelfde, kokosvet is compact, maar als je het een tijdje vasthoudt verandert het naar een olie door je lichaamstemperatuur.

Waar gebruik jij kokosolie voor?


One Comments

  • Irma

    28/08/2016

    Ik gebruik het het liefst als haarmasker!
    Oil pulling heb ik ook geprobeerd, maar daar werd ik heel misselijk van!

    Reply

Geef een reactie