4 DIERPROEFVRIJE ZONNEBRAND MERKEN!

Het is en blijft een ware kriem om dierproefvrije producten in de Nederlandse schaffen te vinden, ondanks dat we de Europese wet hebben waar men niet meer cosmetica in de EU op dieren mag testen. Toentertijd hielp ik jou al met proefdiervrije deodoranten, maar hoe zit het met zonnebrand? Welk merk is dierproervrij? Vandaag deel ik 4 dierproefvrije zonnebrand merken met jou!

4 DIERPROEFVRIJE ZONNEBRAND MERKEN

Helaas heeft niet elk cosmeticamerk in ons kikkerlandje een zonnebrand in het assortiment zitten, maar de Etos heeft wél een pareltje, namelijk de mousse variant! Jaren geleden reviewde ik dit exemplaar en was zeer tevreden, zowel met het factor als hoe het aanvoelde. Ze gaan van factor 15 tot en met 50+!

4 DIERPROEFVRIJE ZONNEBRAND MERKEN

Laten we bij de Nederlandse huismerken blijven, want ook de HEMA heeft enkele toppers in hun collectie zitten met o.a. zonnebrand speciaal voor het gezicht, met bronze, maar ook bescherming voor je mokkel! Ze hebben een kids zonnespray + sun milk met factor 50. Naast de zonnebrand met factor 20, 30 en 50, verkopen zij ook een after sun milk.

Ik loop weg met Cien, het huismerk van de Lidl, want zij hebben de beste budgetfoundation in het schap liggen, maar wist je ook dat Cien een zonnebrand heeft? Ja, zelf was ik er ook niet bekend, totdat ik deze tussen de andere items zag staan met factor 10, maar ook factor 20, factor 30 en factor 50.

4 DIERPROEFVRIJE ZONNEBRAND MERKEN

Mijn zonnebrand komt bij de Kruidvat vandaan, namelijk factor 30, maar de Kruidvat stelt ook de dames en heren niet teleur die factor 50 nodig hebben! Ze gaan van factor 6 naar 50+, waardoor iedereen ook bij hen terecht kan. De gevoelige huid, maar ook kinderhuiden en het haar moet aan zonnebescherming bij de Kruidvat eraan geloven. Ook hebben zij aftersun met aloë vera, maar ook als moisturizer en producten voor zonneallergie.

Het beschermen van je huid is ontzettend belangrijk in de zomer, maar denk ook aan je lippen, je oogleden, hoofdhuid, het haar zelf en laten we onze ogen zelf niet vergeten. Maak gebruik van elke bescherming die je zelf kunt toepassen. Weet je niet hoe je zonnebrand in je routine moet krijgen? Geen zorgen, want daar gaf ik laatst tips over!

Gebruik jij zonnebrand? En welk merk heeft jouw voorkeur?


4 Comments

 • Mariëlle

  01/09/2016

  Yaaaaas voor dierproefvrije merken <3 Ik ga tegenwoordig ook nog natuurlijk :)

  Reply
 • Kiss & Make-up

  01/09/2016

  Good to know!

  Reply
 • Irma

  07/09/2016

  Handig!
  Ik gebruik meestal de kids variant van HEMA.
  Werkt top!

  Reply
 • Floortje

  07/09/2016

  Goede lijst! Met zonnebrand raak je vaak de weg kwijt qua dierproefvrij. Mijn huidige favoriet is van Lovea! In zonnebrand wil nog wel eens troep zitten maar deze heeft hele goede ingredienten (en ik krijg er geen puistjes van, pluspunt!).

  Reply

Geef een reactie