6 TYPERENDE DINGEN VAN DE HERFST!

In de zomer eet ik geen pepernoten, puur uit principe. Ik wil het wel, geloof mij, want ik wil alle zakken opkopen en dan vooral de chocolade pepernoten of de marsepein hapjes, maar ik wacht netjes totdat de decembermaand nadert. Begin herfst kan dus prima, net zoals het bestellen van kerstcadeaus en..

typisch herfst

1. Het uitsnijden van pompoenen! De herfst staat voor het pompoen seizoen en ergens vind ik het spijtig dat wij in Nederland niet van die uitjes maken om je pompoenen massaal met het gezin uit te kiezen om te kijken welke je gaat uitsnijden. Althans, wij hebben dat niet in de buurt, maar de tuincentrums helpen een handje!

2. Stiekem scheert menig man niet zijn benen in de herfst, maar laat de vacht lekker groeien! Zelf maak ik mij er ook weleens aan schuldig, maar ik houd het wel op regelmaat bij. Hooguit laat sla ik het een keer over, gewoon, omdat het kan!

typisch herfst

3. Het drinken van warme chocolademelk of speciale koffie met pompoen specerijen, waardoor je vloeibare herfst in een kopje krijgt. Mijn chocolademelk bevat wel marshmallows of een grote dot met slagroom!

4. Massaal worden de dikke truien uit de kast getrokken, want het wordt kouder en niets is lekkerder om je te laten verdrinken in een te grote wollen trui die je warm houdt. Een dekentje daarentegen is ook zeker niet verkeerd.

typisch herfst

5. Een typisch dingetje van mij in de herfst zijn de sinaasappels die vol gestoken zijn met kruidnagel. De geur link ik aan de herfst, het is warm, goddelijk en heel sterk, waardoor je hele kamer zalig ruikt naar de herfstachtige sfeer.

6. SOEP! Gelukkig eten wij regelmatig, lees elke week, soep in Huize Koning, want mijn moeder maakt de lekkerste soep op de aardbol, maar haar erwtensoep slaat alles. Veel Nederlanders eten ook in de herfstmaanden erwtensoep als avondmaal!

typisch herfst

Alles is doordrenkt in kaneel, zowel brood als drankjes, hapjes en andere cosmetica producten, maar ook pompoen komt in deze periode van het jaar weer terug. De bladeren vallen van de boom, men wroet erin, worden gezocht naar kastanjes en verheugd op de winter. Ik ben daar één van. Gezellig op de bank, kaarsjes aan, genieten van series onder een blanket met een kopje choco.

Wat doe jij altijd in de herfst?


5 Comments

 • Mariëlle

  21/09/2016

  Dikke truien en soep JA! En thee natuurlijk <3 Verder ben ik wel echt een zomertype haha..

  Reply
 • Irma

  21/09/2016

  Aaah dit herken!
  Wij eten ook elke week soep, ik ben ’s avonds te vinden met een dekentje op de bank en die behaarde benen? Check!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  21/09/2016

  Yes to hot chocolate!!

  Reply
 • femketje

  21/09/2016

  ik ben altijd jarig in de herfst :D bij mij draait het om warme chocolademelk en slagroom in de herfst <3

  Reply
 • Jessica J.

  22/09/2016

  Ik houuu van de herfst! Kaarsen! Dekentjes! Kaneel! Soep! Pompoen! Die mooie kleuren in de natuur! Liefdeee!

  Reply

Geef een reactie