TALK: HAARUITVAL, KALE PLEKKEN EN EEN BOZE KONING.

Het is een dingetje in mijn leven op dit moment, mijn haar. Het wilt al weken niet meer mooi zitten, het voelt aan alsof ik het heb laten verbranden in de krultang, terwijl ik mijn hete tangen al maanden niet meer heb aangeraakt. En weet je hoe graag ik mijn manen wil krullen?! De drang is GROOT. Helaas gaat het met mijn huid en haar niet zo goed. Houston, we have a problem!

haaruitval

Halverwege het jaar merkte ik al enkele verschillen en veranderingen op in mijn huid, waaronder de diepere rimpels, de fijne lijntjes, de grauwheid, de vreemde plekken waar ik het over had, waardoor ik een standje hoger ging qua voeden van binnen- en buitenuit. Meer fruit, meer groentes, liters water, meer slaap – ook al houd ik hier niet van – dagelijks zonnebrand bij blootstelling van de zon, maskers en noem maar op. Ja, mijn verzorging neem ik serieus.

haaruitval

Doordat ik zoveel bezig ben qua make-up looks, filmen enzovoort, zie ik elk detail wat veranderd, omdat ik er meer mee bezig ben dan een gemiddeld mens. Nadat ik echt ziek werd, wist ik dus waar het vandaan kwam – daar kon ik ook niet tegen opvoeden – totdat mijn haar ging uitvallen. Houd je vast, zolang het maar niet aan mijn haar is, want met pijn in mijn hart en in dat van anderen, want ik ben niet de enige die liefde heeft voor de bos haar op mijn kop, gaat het niet zo goed daarmee en valt het uit alsof ik een nieuwe kwastenset wil beginnen.

haaruitval

De ziekte van Lyme heeft als bijwerking dat je last kan krijgen van haaruitval, dat had ik al gemerkt, vervolgens het antibiotica kuurtje wat mijn haar nog meer doet uitvallen en het laat aanvoelen alsof je krokante chips in je hand hebt, maar nu wordt het erger. Op sommige plekken is het wat dunner geworden. Ah, hoorde je dat? Dat was mijn hart die brak.

haaruitval

Ik heb net mijn antibiotica kuur gehad, wil daarom geen tabletten/pillen, medicatie of andere rotzooi innemen, maar ik ben opzoek naar natuurlijke middeltjes die mijn haar een boost kunnen geven, gezonder kunnen maken en ervoor zorgen dat mijn halve kale plekken weer volumineus worden! Haarmaskers die jijzelf gebruikt, bepaalde voedingstoffen die jou helpen, want ik weet dat veel dames en heren hier ook last van hebben! Het is puur om het te verminderen, misschien wel tegen te gaan of om de situatie te verbeteren. Help je broeders out! 

Heb jij natuurlijke middeltjes die je gebruikt voor haaruitval? Of om jouw haar gezonder te maken?


6 Comments

 • Chantal

  04/10/2016

  Als ik mij niet vergis, heeft vitamine D een gunstig effect op je haren. ..

  Reply
 • Irma

  04/10/2016

  Aw doll, we merken er nog niks van hoor! We zien nog steeds je volle kop met haren!
  Ik heb zelf al meer dan 8 jaar er last van helaas, maar ik heb geen wondermiddeltjes.
  Ik probeer gewoon het beste ervan te maken :)

  Reply
 • femketje

  04/10/2016

  oh damn Cynth :( i feel for you <3 zelf heb ik sowieso erg dun maar veel haar maar wat mijn haar happy maakt zijn haarserums welke je na het douchen ff inwrijft, vooral bij het langere gedeelte. dat zorgt er voor dat het in ieder geval niet snel afbreekt! ik gebruik er nu eentje van andrelon en die ruikt ook nog eens super nice :)

  Reply
 • Henriëtte

  04/10/2016

  Ik voel met je mee, haaruitval is kl#te!
  Ketaconazol shampoo is één van de weinige middelen die echt helpt
  tegen haaruitval (en zonder teveel gedoe/heftige bijwerkingen). Wordt vaak voorgeschreven voor schimmel of eczeem, maar
  je kunt het ook gewoon op internet kopen. Je moet alleen dan wel deze shampoo als
  laatste handeling bij het wassen doen, want de substantie moet inwerken in je haar.

  Reply
 • Linda

  04/10/2016

  Wat ellendig dat je dit er ook nog eens bij krijgt, haaruitval is echt verschrikkelijk. Ik gebruik
  Biotine 1000 yg (voor de 1000 staat een teken wat lijkt op een ‘y’ maar er net wat anders uit ziet) en het helpt heel goed voor haar en nagels, ik koop het bij De Tuinen. Ik hoop dat je iets vind wat voor jou werkt.

  Reply
 • Juliette

  10/10/2016

  Hopelijk heb je hier wat aan ..
  Vitamine A bevordert de celbouw van de huid en het haar
  Vitamine D (ook d12) tegen haaruitval.
  Vitamine F zit o.a. in onverzadigde vetzuren in plantaardige olie. Deze vitamine werkt tegen haaruitval, roos en bros/splijtend haar.

  Sowieso slim om met Lyme veel vitamine te slikken.. Zeker in de herfst en lente periode is het vaak een nodige ondersteuning.. Heb je trouwens nooit onverklaarbare rode vlekken?

  Reply

Geef een reactie