Sparkly Joker Meets Cynthia!

De uitgesmeerde schmink, de viezigheid en smoezeligheid die om hem heen hangt, maar ook het outfitje wat meneer aanheeft. Een strak paars pak met een nette gilet, een overhemd en een gekleurde stropdas om het plaatje compleet te maken, had ik het al over de schmink gehad? De vettige lokken die ook een kleurtje bevatten? Hij blijft mijn favoriet, alleen nu in FULL GLAM! The Joker Meets Cynthia in full glam baby.

joker

joker

Het stond al weken, jokey joke, maanden op mijn to do list, namelijk de Joker, maar dan de full glam versie. Het gezicht wilde ik naar voren halen met de diamanten steentjes, alleen moest ik een dag zien te plannen waarin ik minimaal acht uur ermee bezig was, niet te weten dat het elf uur zou duren, maar ook een moment dat ik wat mij beter voelde. Bro, it was time..

joker

Als eerst de basis van het gezicht, lelijk fronsen, waardoor alle rimpels zichtbaar worden en ik de witte schmink van Snazaroo erop kon zetten. Rondom mijn ogen bracht ik de zwarte variant aan en rondom mijn mond en wangen koos ik voor Bright Red. Smudgen met mijn vingers, maar ook enkele kwasten voor het juiste effect.

joker

En toen begon het, namelijk het plakken van de honderden steentjes! Hiervoor had ik geen genoeg wimperlijm en stapte ik gewoon over naar de FormX latex. Ik begon met het bedekken van huid met de vloeibare latex, de steentjes individueel erop plakken, vervolgens bracht ik lijm per steentje aan, ruilde deze techniek om voor hele plakkaten liquid latex en wisselde het weer af met steentje voor steentje.

joker

joker

Zwart rondom de ogen, rood rondom de mond en wit/transparant voor de rest van het gezicht, maar op het voorhoofd en bij mijn neus hield ik plekken vrij, aangezien zijn schmink daar ook wat vervaagd is. Na zo’n negen en een half uur zat alles erop, lag er een deel op de grond, slikte ik er bijna enkele in, maar kon verder met de rest van de look, namelijk het haar! Beetje touperen en de facepaint Green van hetzelfde merk in de punten met wat conditioner.

joker

joker

Het pakje had ik al eerder erop geschilderd, beginnend met de overhemd in blauw van Grimas en zwart van Snazaroo om tot de juiste kleur te komen, de das erop in het zwart, enkele gele dots met Bright Yellow van Snazaroo, terug naar de groen die ik ook in het haar gebruikte die diende als gilet en eromheen bracht ik royaal de paars aan.

joker

Voor meer schaduw bracht ik enkele lijnen aan, vervaagde dit met facepaint, maar ook met de zwarte oogschaduw van Yves Rocher. Tekende het jasje erop met zwarte schmink, nog meer outlining, schaduw en highlighten met de witte schmink om dit vervolgens weer te vervagen. Op mijn waterlijn bracht ik een dun laagje aan van de NYC Big Bold Gel Intensity Eyeliner. 

joker

joker

En na zo’n elf uur in de make-up was mijn look compleet, inclusief een nieuw record, maar wel een verdomd mooie make-up look! WAUW. Ik had nooit verwacht dat de steentjes zo tof in elkaar zouden overlopen, maar ook niet dat het zo verdomd lang zou duren, bruh. Alles was het waard, alles was het waard! Dit was toch wel weer één van de grootste uitdagingen ooit, but I F. love it! Ging het te snel voor je? Of wil je meer uitleg? Check dan hier de tutorial op YouTube!

Welke Joker is jouw favoriet?

EDIT: De foto’s zijn een tikkeltje donkerder gemaakt, de steentjes zorgden ervoor dat de foto’s overbelicht raakten.

5 Comments

 • Lonneke

  08/10/2016

  Wauw wat onwijs gaaf zeg en mooi, ik doe het je niet na.

  Reply
 • femketje

  08/10/2016

  dit is echt daaaaamn epic <3

  Reply
 • Kiss & Make-up

  09/10/2016

  Heck yeeeeees, girl, taking it to the next level! Echt TOP.

  Reply
 • Linda

  12/10/2016

  Wow! Dit is echt super!

  Reply
 • Petra

  23/10/2016

  Crazy!!! Echt, zo zot maar vooral zo zot mooi!! Echt top gedaan, you rock girl!!

  Reply

Geef een reactie