DEAD SILENCE “BILLY” MEETS CYNTHIA!

Het hield jarenlang mensen in de ban, want de haakneus die eerder om het hoekje kwam kijken dan de rest van het poppenlichaam, maar ook de ronde cirkels op de wangen van de knaap die op het fietsje kwam aan gescheurd. Saw was en is nog steeds een dingetje, nadat ik hem al ontmoette in 2013, nam ik een kijkje bij een nieuwe film van de Saw-makers, namelijk Dead Silence, aangenaam, want het is tijd voor Billy Meets Cynthia!

buikspreekpop makeup

Weet je dat ik het mannetje al een keer eerder heb gebruikt voor inspiratie? Ja, in 2011 besloot ik een buikspreekpop na te maken voor Halloween, tijdens het maken van deze look realiseerde ik mij ineens dat de foto mij té bekend voor kwam. Oh. Dat maakt het trouwens niet minder eng, editen in de nacht was ook niet bepaald plezant, haha!

buikspreekpop makeup

img_6806

De prep bestond uit het wegwerken van mijn wenkbrauwen met de Kryolan Eyebrow Plastic, maar ook de groene lenzen die ik had gekocht bij de HEMA. Ze zijn een slag groter dan mijn eigen ogen, waardoor het poppen effect meer werd benadrukt. De Too Faced Shadow Insurance op de oogleden, maar ook de Sleek iDivine Primer Palette en daaruit de zwarte kleur, zodat het een goede gitzwarte basis had voor de nachtelijke kleur uit de W7 In The Mood Palette.

buikspreekpop makeup

Hoge smokey eyes ver tot boven mijn eigen wenkbrauwen, zodat het net lijkt alsof mijn ogen dieper in de kassen liggen. Dit doe ik exact hetzelfde onder mijn oog, behoud wat ruimte vrij, zodat ik met wit mijn ogen kan vergroten. Natuurlijk gebruikte ik hiervoor het NYX Jumbo Pencil in Milk en daaroverheen de oogschaduw Whipped Cream, inclusief een goede laag Artdeco Long Lashes Mascara.

Jett Rebel

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

Het gezicht, houd je vast, want dat is een basis van de Cien Foundation in Shell, gecombineerd met alle vlakken die ik moest oplichten, waaronder de scherpe poppenneus, de ronde wangen, maar ook het voorhoofd + kin en daarvoor stifte ik alles erop met de NYX Mineral Stick Foundation in Light Pale. Met de NYX Wonder Stick in Light deed ik exact het tegenovergestelde, legde meer schaduw rondom mijn wangen, opnieuw het voorhoofd, zodat ik Billy’s zijn gelaatstrekken kon overnemen en weer het buikspreekmondje.

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

Baking and caking met de NYX Highlight & Contour Pro Palette voor de contouring en schaduw rondom het hoofd, maar de NYX HD Finishing Powder om de lichte stukken af te poederen. Ik haalde met de Mineral Blush in Desert Rose van Bellàpierre de kleur terug op mijn ronde wangen, maar voor zijn highlight ging ik over naar twee soorten. Ja, zijn glow is on fleek! Met de NYX Born To Glow Liquid Illuminator in Sunbeam gecombineerd met de NYX Illuminator in Enigmatic bracht ik het glansje aan.

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

Mijn bovenlip vulde ik niet helemaal in, maar mijn onderlip wel, zodat het wat uit het balans raakte en het vrouwelijke er wat afging, maar meer tot een streep kwam. De NYX Lipstick in Electra had de perfecte rode kleur hiervoor. Over lipstick gesproken, mijn wenkbrauwen tekende ik erop in dunne strepen met de Calvin Klein The One Lipstick in Smooch, gaf ze nog wat extra definitie met wat bruine oogschaduw uit de W7 palette.

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

buikspreekpop makeup

Je kunt zijn outfit natuurlijk makkelijk zelf in elkaar zetten door gewoon een colbert of blazer aan te trekken, een wit overhemd en een rode strik, maar het zou niet echt Halloween zijn als ik niet wat ging beschilderen! Mijn T-shirt hield ik aan, maar door mijn blote hals moest ik wat aanvullen, maar begon eerst met wit. De Snazaroo Waterbase Facepaint in White als basis, daar omheen de zwart en enkele lijnen, zodat het een overhemdje werd.

buikspreekpop makeup

Met Bright Red van hetzelfde SFXmerk, schilderde ik een rondje met daarbij twee vleugels voor de vlinderdas. Vergeet de outlining niet, enkele highlight punten en vervaag de randen van het T-shirt, inclusief het colbertje, zodat het één geheel wordt. Je kunt ook je haar los doen, er een vrouwelijke touch aan geven, maar de buns maken mij altijd een badass, waardoor het nog enger werd, haha!

buikspreekpop makeup

“Beware of the stare of Mary Shaw, she had no children, only dolls. And if you see her in your dreams, make sure you never, ever scream.” Doei horrorclowns, jullie zijn helemaal niet zo eng, want poppen is iets wat bij veel mensen nog triggert. Happy Halloween!

Heb jij Dead Silence ooit gezien?


3 Comments

 • femketje

  15/10/2016

  damn Cynth XD ik wilde ook een buikspreekpop look maken :p

  wel super awesome gedaan en scary as fuck!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  15/10/2016

  Sooooo flippin’ scary :-)

  Reply
 • sonja

  15/10/2016

  Wat ontzettend knap gedaan! Wij gaan vaak naar Berlijn en daar is een giga winkel met allemaal schmink en maskers artikelen. Elke keer als we er langs gaan moet ik aan jou denken!

  Reply

Geef een reactie