SFX FOTOTUTORIAL: BLAUWE PLEK!

Een blauwe plek, ook een aangevraagde look! Je ziet het regelmatig voorbij komen als extra op het gezicht, rondom wonden, maar vandaag focus ik mij volledig op een blauwe plek. Toevallig had ik een souvenir gekregen voor mee naar huis, nadat ik mijn bloed liet prikken voor Lyme. Ik raakte geïnspireerd en besloot om dit als voorbeeld te nemen voor de look van vandaag!

blauwe plekWelke denk jij dat echt is?

blauwe plek

Het is van belang dat je een goede werkplek om op te werken en zorg ervoor dat je basis schoon is!

blauwe plek

blauwe plek

Je kunt lipsticks aan de gang, oogschaduws of andere romige producten die gelijk staan aan de Ben Nye Monster Wheel die ik ga gebruiken! Met de vuilgroen uit het rondje schijfje zet ik de beginkleur op. Ik volg mijn eigen blauwe plek, je kunt alle kanten op gaan, maar dit is hoe die van mij er op dat moment uit zag.

blauwe plek

blauwe plek

blauwe plek

Bij stap twee komt de Master Bruise Wheel van Ben Nye erbij kijken, want met de felgroen geef ik het meer definitie. Het is trouwens al een oudere blauwe plek, aangezien ik de plek bleef masseren, zodat het bloed sneller werd afgevoerd. Hierdoor komt de geelgroene kleur te voor schijn. Met wattenstaafjes blend ik de randen, maar houd het midden vrij voor de illusie.

blauwe plek

blauwe plek

Het heeft hier en daar wat paarsblauwe vlekken die ik terughaal met een donkere marineblauwe kleur. Een paar stippen en opnieuw blend ik het samen met het wattenstaafje. Dit komt beter tussen de lijnen van mijn huid en werkt preciezer.

blauwe plek

Opnieuw breng ik wat bloedrood erin terug, wat ouder bloed uit de Master Bruise, logisch, mijn plek is al een paar dagen oud. Een burgundy kleur rondom de marinetint om het wat op te spicen.

blauwe plek

Het is vrij intens als je alles hebt geblend qua kleurenmassa, vandaar dat ik met de leftovers op mijn make-up spons de hardheid ervan af dep. Je kunt ook een dun laagje gezichtspoeder aanbrengen om de boel zachter te maken.

blauwe plek

In mijn eigen blauwe plek heb ik enkele stippen van het bloed wat dicht op de huid zit, waardoor het daar een tikkeltje intenser is. Met donkerpaars boots ik het exacte effect na, weer enkele dots en voorzichtig rondom met een nieuw wattenstaafje vervagen, zodat er nog wat zichtbaar blijft.

blauwe plek

Wat extra geel rondom de randen voor het gedeelte wat al is afgevoerd door mijn lichaam, een stipje in het midden waar ik was geprikt met een intense rode kleur en dat is het! Op zich zou je nog wat gezichtspoeder of foundation resten eromheen kunnen deppen, waardoor het wat natuurlijker wordt, maar dit is een nasty blauwe plek!

blauwe plek

blauwe plek

Het lichtval is bij de eerste foto wat anders, maar dat was mijn inspiratiefoto voor de tutorial! Heel handig zo dichtbij, wat slecht, haha. De blauwe stippen, de gele waas rondom de blauwe plek, maar ook de prik van de naald is na enkele dagen zichtbaar. Ideaal voor het echter maken van je eigen SFX-look, vergeet trouwens niet het blauwe oog wat ik een tijd terug maakte!

Heb jij ook altijd van die lelijke, blauwe plekken?


2 Comments

 • Irma

  19/10/2016

  Wow, je ziet echt niet welke echt is!
  Ik krijg altijd mysterieuze blauwe plekken waarvan ik niet weet hoe ze er komen haha!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  19/10/2016

  Ziet er SUPERecht uit, echt knap gedaan!

  Reply

Geef een reactie