SNAZAROO WATERBASE FACEPAINT!

Schmink is belangrijk voor special effects look, net zoals bloed speelt het een grote rol, vooral omdat je hele outfits ermee kunt maken, maar ook de enge clowns die heel de wereld teisteren. Geseald met extra plastic folie, grote, ronde schijven, gevuld met dierproefvrije gezichtsschmink, namelijk de Snazaroo Waterbase Facepaint!

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Het is handig dat de plastic verpakkingen eenvoudig zijn gehouden, hierdoor kun je ze makkelijker afnemen, aangezien morsen met regelmaat voorkomt. De bodem is blauw, in sommige gevallen andere tinten, waaronder de Metallic Colours en de deksel transparant, waardoor je de kleur goed kan bewonderen. Helaas zijn ze niet allemaal goed vastgelijmd, waardoor ze wat fragiel zijn. Op de deksel staan witte letters gedrukt met de soort schmink, dat het gaat om een waterbasis variant en op de achterkant de ingrediënten.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Laten we beginnen met wit, want dat is een schminkkleur waar ik veel vragen over krijg! De Snazaroo Waterbase Facepaint in White dekt redelijk goed voor een eerste laag, heeft wel minimaal twee tot drie lagen nodig. Pas op, want bij het aanbrengen van de lagen moet je niet te hard drukken, anders beschadig je de basis eronder. Het is ook mogelijk dat de parelwitte schmink na enkele coats kan gaan breken als het is opgedroogd, maar wel een betere facepaint dan die van Grimas.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Bright Yellow: Een felgele kleur, vrij mat, trekt niet in de huid.
Bright Red: Bloedrood, maar dan van het verse bloed, kan de huid stainen, maar dat gebeurt bij mij zelden. Opnieuw mat, bevat geen roze ondertoon.
Fuschia: Een intense roze kleur, heeft net zoals de andere drie kleuren één laagje nodig, opbouwen is mogelijk.
Sea Blue: Zeegroene matte gezichtschmink.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaintsnazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

De bovenstaande kleuren zijn een stuk romiger van structuur, bevatten minder talk, vind ik persoonlijk, waardoor ze ook uitstekend te vervagen zijn, zonder dat ze gaan openbreken, net zoals in het laatste stadium van je gezichtsmasker. Dekken met één laagje, opbouwen is bij alle tinten mogelijk en makkelijk te fixeren met een oogschaduw of gezichtspoeder.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Black is net zoals de wit een basiskleur die je veel gaat gebruiken, zowel voor het opvullen van vlakken als het highlighten, contouren en schaduwen van looks, maar ook de outlining daarvan. Dit is een dikke, compacte gitzwarte schmink. Damn, het dekt als een tierelier, is flexibel, breekt niet op en dekt met twee lagen, drie is ruim voldoende.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Grass Green: Een groene graskleur, verfrissend, bevat een gele ondertoon en deze staint je handen enorm! Mijn huid niet, tenzij je het niet goed verwijderd.
Burgundy: Een chique, donkerrode kleur, zo’n oud bloed tintje. Vrij mat, makkelijk op te bouwen, maar is al goed gepigmenteerd van zichzelf.
Purple: Paarse schmink, heeft minimaal twee coats nodig, dikke formule
Gold: Een gouden schmink, bevat een shimmertje, dekt binnen twee lagen, ideaal voor face art of accenten.

snazaroo waterbase facepaint

snazaroo waterbase facepaint

Het viel mij op dat de wit gewoon wit blijft en niet gedurende je look ineens geel uitslaat of zo’n viezige ondertoon krijgt, waardoor je op de Joker gaat lijken. Niet dat ik het erg vind, because I love him, maar je weet wat ik bedoel. De schmink blijft uitstekend op zijn plek, was je er grotendeels af met water, waarmee je ook de kleuren activeert, zodat je aan de slag kunt en de overtollige resten verwijder je met make-up remover. Het beschadigt mijn huid niet, geen irritatie of schrale plekken, maar wel verdomd mooie make-up looks!

De Snazaroo Waterbase Facepaint van 18ml is verkrijgbaar bij Party Delights voor £3,99 (=€3,36) per stuk. Helaas is de gouden versie een tikkeltje duurder, namelijk £4,99(=5,59.)

Heb jij Snazaroo schmink in huis? En welk schmink merk is jouw favoriet?


3 Comments

 • Irma

  20/10/2016

  Awesome!
  Super dat het zo betaalbaar is én dierproefvrij :)

  Reply
 • femketje

  20/10/2016

  ik ben zelf fan van eulenspiegel, maar heb zelf nog geen ervaring met snazaroo :3

  Reply
 • Denise

  23/10/2016

  Nice and cheap! Ik weet nog dat ik schmink gekocht heb bij de party winkel voor 10 euro per potje :'(

  Reply

Geef een reactie