Mehron Rigid Collodion!

Van diepe, gewortelde littekens, tot aan de Joker die werd gespeeld door Heath Ledger, maar ook simpele veranderingen in het gezicht, op het lichaam of sneeën worden ermee gecreëerd. Het is een extravagant product, komt met een gebruiksaanwijzing, maar Mehron Rigid Collodion is de moeite waard voor in je SFX stash!

mehron rigid collodion

mehron rigid collodion

Zoals gewoonlijk is het mogelijk om grotere verpakkingen te verkrijgen als het op special effects makeup producten komt, maar het is verdomd moeilijk om het item te bemachtigen! Vele willen niet naar Nederland verzenden als het aankomt op de grotere potten, want hier gaan ze nogal over de kop of alleen de kleintjes waren verkrijgbaar o.a. deze! Beter iets, dan niets!

mehron rigid collodion

mehron rigid collodion

Het komt in kleine glazen flesjes met een inhoud van 4ml, met daarbij een kwastje, waardoor je het meteen op de huid kunt aanbrengen. Pas op, je moet rap werken, want het droogt als een tierelier! Door de grote hoeveelheid alcohol verdampt het product razendsnel wat kan zorgen dat het stroperig wordt en uiteindelijk niks afgeeft. Hierdoor moet je weer in het flesje dippen en verspil je het product.

mehron rigid collodion

mehron rigid collodion

De formule is redelijk vloeibaar in het begin, maar hoe langer je het gebruikt, hoe taaier het lijkt te worden. Het verdampt gewoon snel, maar het is wel topspul met toffe effecten. Het stinkt wel, gewoon naar alcohol.

mehron rigid collodion

Hoe werkt het?
Je brengt het aan met het kwastje, een dun laagje is voldoende, wacht een minuutje en je ziet eigenlijk meteen al resultaat. Je huid wordt naar elkaar toegetrokken en meteen heb je zo’n mini litteken. Breng nog een laagje aan voor een nog realistischer effect en vul het vervolgens in met kleuren.

mehron rigid collodion

mehron rigid collodion

Hoe verwijder je het?
Doordrenk een watje met alcohol, leg het op de plek, laat het zacht worden en wrijf, totdat je uiteindes hebt, zodat je het eraf kunt trekken. Als het goed is lost de alcohol de rigid collodion op, maak anders gebruik van aceton/nagellakremover, dat wordt ook aangeraden op de website van het merk.

mehron rigid collodion

Mijn manier is ook door de eindjes los te trekken, zodat je de rest van de stukken mee kunt nemen. Pas op, doe dit niet op je gezicht! Je kunt je huid lelijk beschadigden. Ga douchen, laat het losweken en dan kun je het er zo vanaf pellen.

Klik hier om het product in actie te zien! Pas op, Engelstalige video!

Het is een gaaf item om te hebben, want je littekens worden drie keer zo echt! Je kunt er meer mee, want het maakt je huid wat geraffeld, maar ook een stukje dieper, wat je vaak met huidwax moet nabootsen. Daarnaast heeft het altijd een pluspuntje, aangezien Mehron een dierproefvrij special effects make-up merk is, aye!

De Mehron Rigid Collodion is verkrijgbaar bij SchminkenGrime voor €5,95.

Maak jij gebruik van rigid collodion?


2 Comments

 • Engelina

  26/10/2016

  Wat een gaaf spul zeg ! ik kende het nog niet. Al lijkt het me geen slim plan om dit te gaan gebruiken met mijn gevoelige huid.

  Reply
 • femketje

  26/10/2016

  wel erg handig spul voor een awesome halloween look lijkt me zo :D

  Reply

Geef een reactie