Helena Bonham Carter Meets Cynthia in zwart-wit!

Met één hand houd ik de kerstboom vast, die ik nog net niet uit de doos heb getrokken en in mijn andere hand heb ik nog het bonzende hart van een ander vast. Ja, het einde van Halloween is in zicht. Zij verdient een plekje in de Meets Cynthia, nadat ik niet echt tevreden was over haar eerste look, maar ze rockt in Sweeney Todd, namelijk zwart-wit Helena Bonham Carter Meets Cynthia!

helena bonham carter

Naab kwam met het idee om haar make-up look een keer na te maken, waardoor ik besloot er een oude touch eraan te geven met een Halloween twist, door alleen zwart, wit, grijs en zilver te gebruiken. De Beautyblender daagde mij uit om geen kwasten te gebruiken, maar alleen de make-up sponzen, waardoor we het vandaag wat anders doen!

helena bonham carter

helena bonham carter

Met de Snazaroo Waterbase Facepaint in wit, mengde ik van hetzelfde merk er wat zwart bij, bedekte het hele gezicht, alsof het een foundation was met de Beautyblender zelf, vulde mijn wenkbrauwen in met een zwarte oogschaduw van W7 In The Mood Palette. Oké, hier ging ik even cheaten, want mijn brows hadden gewoon een vorm nodig!

helena bonham carter

helena bonham carter

Terug naar het gezicht, moest wat highlighten met de witte schmink, aangezien ik geen concealer had, daarvoor gebruikte ik de schattige micro mini blender! Zowel op het voorhoofd, als neusbrug, onder de ogen, kin en kaaklijn. Puur om het wat op te lichten en het naar voren te halen. Oké, een beetje meer met de W7 Up In Smoke Palette en daaruit een lichtgrijs om de shimmery highlight te activeren!

helena bonham carter

Met de Sleek iDivine Primer palette zorgde ik voor de creamy, zwarte base op de oogleden, depte hier overheen de gitzwarte oogschaduw met de blender, vervaagde met de achterkant, ging ver hoog de ooghoeken in voor de trieste blik en haalde het ook door laag onder de ogen. NYC Gelliner op de waterlijn, Artdeco Long Lashes Mascara zigzaggend tussen de wimpers door en een stel nepwimpers van Max&More op mijn eigen wimpers voor het ultieme effect!

helena bonham carter

helena bonham carter

Dippend met het kleine eitje in de nachtelijke oogschaduw, grof de jukbeenderen contouren, zodat mijn gezicht meer vorm kreeg, een lichtgrijze kleur uit de 120 Smoke & Fire Palette op de appels van mijn wangen. Op zich zou je kleurloze blush achterwege kunnen laten, maar ik vulde dit wel in, puur om het compleet te maken. Een witte highlighter gecombineerd met zilver uit de Up In Smoke Palette op de jukbeenderen, wenkbrauwbot, in de ooghoeken en waar je nog meer highlighter kunt plaatsen om het af te maken.

helena bonham carter

Geen pruik? Geen zorgen! De Bodyblender is groot, heel groot, waardoor je de ruimere oppervlaktes gemakkelijk kunt aanpakken en daarom besloot ik mijn haar te bedekken met de zwarte schmink van Snazaroo, haalde mijn hele haarlijn naar voren, smudge het op mijn voorhoofd en betrok ook mijn hals, decolleté en sleutelbeenderen hierbij. Met de micro mini blender pakte ik de kleinere stukken aan onder andere de sleutelbeenderen, dit werkte wat eenvoudiger.

helena bonham carter helena bonham carter

Een zwarte eyeliner van Max Factor op de lippen, maar dat paste er niet bij. Oké, een donkergrijze oogschaduw eroverheen met een mooie metallic finish, beter. Ietsjes meer highlighten op de cupidoboog met wit, waardoor het wat beter tot zijn recht kwam, hand in de kleur met de schmink en tada. All black and white! Ging het te snel? Geen zorgen, want dan kun je de look altijd terugkijken op YouTube!

Ga jij Halloween vieren?


5 Comments

Geef een reactie