TALK: PERMANENTE OOGSCHADUW!

Het tatoeëren van je oogballen liet menig man in shock achter, niet vanwege het extreme eindresultaat, maar de gruwelijke pijn die je tegemoet lijkt te komen, net zoals de naald die de hele tijd in je vizier zit. We zijn inmiddels een aantal jaar verder, laten onze wenkbrauwen permanent tatoeëren, eyeliners, microblading van je brows, maar wist je dat het ook kan met oogschaduw?!

PERMANENTE OOGSCHADUW

Om bij te komen van de gruwelijke, politieke shitzooi in Amerika, besloot ik mijn dashboard op Facebook door te spitten, opzoek naar leuke make-up gerelateerde items, totdat ik dit spotte. Permanente oogschaduw, als in, echt oogschaduw op je oogleden, zoals in smokey eyes, gewoon een simpele kleur of de artistiekere varianten met een wing.

PERMANENTE OOGSCHADUW

Zelf was ik hier helemaal niet van op de hoogte, de make-up industrie ontwikkelt zich zo snel, maar ik ben verkocht! Het wordt gewoon gezet met kleine naaldjes, wat ook gebruikt wordt bij een algemene tatoeage, maar bij permanente make-up is het in het begin vrij hard om te zien, maar dit neemt na verloop van tijd af, waardoor een natuurlijkere look ontstaat.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het is moeilijk om er duidelijke video’s van te vinden op YouTube, maar er zijn er een aantal waarin je het proces kunt spotten. Ze verdoven de huid met een crème, gaan aan de slag en vullen de huid in met de kleur naar jouw keuze. In sommige gevallen is het speels, maar nog steeds voor dagelijks gebruik en anderen gaan all in, love that.

PERMANENTE OOGSCHADUW

Zou ik het doen? Nee, daarnaast heb ik besloten om geen zichtbare tattoos te plaatsen, ondanks dat het nu om permanente make-up gaat, maar ook is het niet gunstig als beautyblogger of SFX artist – ja, ik noemde mijzelf echt zo – om met een standaardkleur op je oogleden rond te lopen. Je moet het blokkeren, corrigeren, dat is teveel werk. Daarnaast wil ik met kleuren variëren!

PERMANENTE OOGSCHADUW

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het een briljante markt vind, sowieso ben ik een voorstander van de permanente make-up, helemaal voor dames en heren die geen wenkbrauwen meer hebben of juist een litteken willen bedekken, daarvoor is dit ook ideaal! Kan je niet elke dag je make-up doen? En wil je er toch fris uitzien? Dan is dit dé oplossing!

Hoe denk jij over permanente oogschaduw?


4 Comments

 • Irma

  10/11/2016

  Wow, dat klinkt pijnlijk.
  Ik zou het jammer vinden dat ik niet meer kan variëren met kleuren, dus ik zou het persoonlijk niet doen! Wel interessant, ik wist niet dat dit bestond!

  Reply
 • femketje

  10/11/2016

  het is niet mijn ding, ik zou er veel te snel op uitgekeken zijn!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  10/11/2016

  Wow. dat zou ik echt NOOIT durven! Ik vertrouw niemand met mijn oogmake-up, haha, en als het permanent is zeg ik helemaal nee.

  Reply
 • Gini

  19/03/2017

  Ik zou het geweldig vinden bv je neemt een neutrale kleur. Maar dan hoef je zelf alleen nog maar de bovenkant te doen voor een extra resultaat. Ik zeg doen wat jezelf het prettigst vind. Ik ben in ieder geval al om over een paar jaar doe ik dit ook.

  Reply

Geef een reactie