TALK: NEPWIMPERS EN DIERPROEVEN! (=SCHOKKEND!)

Doordat ik weinig kon doen de laatste periode, vertoefde ik veel op social media, waaronder Facebook, waar ik uren kan spenderen, zonder dat ik daadwerkelijk door heb dat ik de foto’s van een vakantie uit 2009 aan het bekijken ben van een vriend van een vriendin, daarvan de moeder en dan één van de  schoonzonen, ya feel me? Tot mijn grote schrik stuitte ik op pure horror, namelijk nepwimpers die niet dierproefvrij zijn!

nepwimpers en dierproeven

Ik was heel naïef, want ik had daar namelijk nooit over nagedacht, aangezien ik ervan uitging dat nepwimpers synthetisch waren, zodat er geen dieren bij kwamen kijken. Zelf was ik hier totaal niet van op de hoogte, totdat Michèle een bericht plaatsen met het nieuws dat mink lashes niet dierproefvrij zijn. You say what?!

nepwimpers en dierproeven

Mink hairs zijn haren van nertsen, roofdieren die moeilijk te temmen zijn. Vele nepwimper merken zeggen dat ze de haren winnen door de nertsen te kammen, terwijl nertsen valse mokkels zijn en die laten zich volgens PETA niet zomaar borstelen, waardoor één plus één al snel dierenmishandeling werd en de inhumane video’s die vervolgens opdoken uit bepaalde nertsenfokkerijen het bericht nog meer bevestigden.

nepwimpers en dierproeven

Hoe kun je het herkennen?
Op de verpakking staat vermeld om wat voor nepwimpers het gaat! Gaat het om mink, dan is er sprake van dierlijke haren, waardoor het mogelijk is dat jouw nepwimpers dan niet dierproefvrij zijn. Ook heb je de kans dat je een konijntje op de verpakking ziet staan, wat aangeeft dat het om een dierproefvrij product gaat, maar de synthetische, plastic nepwimpers zijn altijd van proefdiervrij materiaal. Weet je het niet zeker? Check dan de lijst van Naoki!

nepwimpers en dierproeven

Gelukkig kocht ik altijd de goedkope nepwimpers van de Primark, deze zijn dierproefvrij, maar ook de goedkoopjes van de Action, maar ook ik maakte mij laatst eraan schuldig, doordat ik een setje opgestuurd kreeg om uit te proberen en hier niet van op de hoogte was. Damn, ik was echt devastated toen ik het las en zag.. Tijd om te gaan boycotten, aye.

nepwimpers en dierproeven

Rondom de decembermaanden gaan we massaal aan de nepwimpers, vandaar dat ik jou op de hoogte wilde brengen dat je ook met nepwimpers moet oppassen of deze inderdaad niet onder het dierenleed beleid vallen. Het is trouwens niet alleen voor nepwimpers, maar ook vele wimper extensions vallen hieronder. Check hier trouwens de video, pas op, bevat schokkende beelden!

Was jij hiervan op de hoogte? En wat is jouw mening erover?


6 Comments

 • Kiss & Make-up

  16/11/2016

  Ik draag echt heel zelden valse wimpers en ik kan makkelijk zonder. Had er de laatste keer ook een vervelende ervaring mee (lijm in mijn oog met alle gevolgen vandien, yikes) dus heb al geen zin meer om me er nog aan te wagen nu…

  Reply
 • Irma

  16/11/2016

  Ik wist dat van Mink lashes inderdaad!
  Trisha had het destijds over die wimpers in een video en de commentsection ontplofte met berichten over nertsen!
  Goed dat we nu allemaal geïnformeerd zijn, want er zijn ook prima synthetische wimpers op de markt!

  Reply
 • Sophie

  16/11/2016

  Ik draag inderdaad ook nooit wimpers van mink haren en let er ook goed op bij make-up kwasten!

  Volgens mij is het trouwens wel zo dat ze “dierproefvrij” zijn, deze haren worden niet op dieren getest, maar ze zijn niet diervriendelijk. In het Engels dus niet “cruelty free”, omdat er dieren voor mishandeld worden. Cruelty-free heeft twee betekenissen: dierproefvrij, maar ook vrij van dierenleed. In dit geval gaat het om het laatste :)

  Reply
 • femketje

  16/11/2016

  ik gebruik ze zelf bijna nooit maar mink is pretty clearly een beessie helaas :(

  Reply
 • Linda

  17/11/2016

  Dat is iets waar ik niet eerder bij stil heb gestaan. Nu gebruik ik zelden nepwimpers, maar ik ben wel blij dat ik dit nu weet.

  Reply
 • Floortje

  30/11/2016

  Yep, ik had er wel van gehoord. Ik ben dan ook sceptisch tegenover de mink merken die ‘cruelty free’ zijn… wut? Wat betekent dat precies? Je weet nooit precies wat er in die fabrieken gebeurt. En bovendien worden de diertjes gewoon gevangen gehouden, want anders krijg je nooit die haartjes in je handen! Ja, ik ben er ook geen fan van. Ik draag sowieso nooit nepwimpers, dus ik besteed mijn geld ook niet aan dure mink wimpers… ja, ik houd me lekker bij de synthetische wimpers van Ardell, als ik op een blauwe maandag mijn eigen wimpers niet genoeg vind! Goed dat je er een artikel aan besteedt :)

  Reply

Geef een reactie