Elf on the Shelf Meets Cynthia!

Hopelijk halen ze het feestelijke dreamteam naar Nederland, want op dit moment is het een kersttraditie in Amerika, waar ze met zijn vijven verschijnen en de boel onveilig maken. Het is de Engelse Sinterklaas, want de elfen komen net zoals de zwarte pieten een kijkje nemen of jij je wel gedraagt, zodat zij dit kunnen terugkoppelen naar Sinterklaas en de Kerstman! Natuurlijk heb ik het over Elf on the Shelf Meets Cynthia!

Elf on the Shelf

De elfjes worden scout Elves genoemd, verstoppen zich in jouw huis en brieven het nieuws over jouw gedrag door aan de kerstman, zowel goed als slecht. Alleen sommige elfjes kunnen zich niet gedragen, waaronder Jordan! Ik spotte een foto ooit op Pinterest, waardoor ik zo moest lachen, gewoon op die kop van die baby getekend, HAHAHA! Anyway, meet Jordan, hij doet dingen die niet mag!

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Over dingen gesproken wat je niet moet doen, je wenkbrauwen achterover lijmen met een Pritt stift valt daar onder, haha! Damn, het was een stuk eenvoudiger dan de techniek die ik eerst gebruikte. Pritt eroverheen, achterover kammen en met de NYX HD Finishing Powder perste ik het op zijn plek. Het is van belang dat je het gezicht uittekent en dat deed ik met de NYX Wonder Pencil in Light, zodat je een soort van inzicht krijgt over hoe en wat.

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Met de Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation Porcelain blokkeerde ik mijn oneffenheden, want zijn poppige huidje wilde ik nabootsen. Beetje de boel fixeren met de Oriflame Giordani Gold Sheer Powder, zodat ik de appelwangen kon accentueren met de NYX Blush in Cinnamon. Lekker intens, lekker aanwezig en mooi rond.

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Doordat je de ogen al hebt uitgetekend, kun je ze makkelijk invullen met de Snazaroo Waterbase Facepaint in Black, dit is voor de outlining en de pupillen, maar ook de wimpers. Aan beide kanten zijn het er drie. Ik mengde wat wit van Snazaroo met blauw van Grimas voor de kleur van de iris en vulde ook dit opnieuw in, zodat het oogwit ernaast kon plaatsnemen. Hiervoor gebruikte ik de Snazaroo White opnieuw, maar mixte deze ook met de Grimas bruin voor de kleur van de wenkbrauwen! Ze zijn klein, maar fijn en halverwege op het voorhoofd.

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Omdat ik toch bezig was met de bruin, trok ik mijn kerstmust op, stopte mijn haar erin en schilderde zijn manen op het voorhoofd, inclusief de bakkebaarden. Je wilt er toch wat meer definitie in, want anders is het te oppervlakkig, vandaar dat ik er opnieuw wat wit bij haalde en hiermee extra strepen trok.

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

Elf on the Shelf

De ogen zijn volledig opgedroogd en maakte een soort van twinkeling erin met de NYX White Liquid Liner. Op de lippen koos ik voor de Soft Matte Lip Cream in Stockholm, maar ik bracht deze alleen op mijn onderlip aan, want Jordan heeft dat ook. Helaas heb ik niet zijn outfit, maar wel schmink! Beetje schetsen met de Snazaroo in het wit, zodat we het royaal konden gaan invullen en de rest opvullen met Bright Red van hetzelfde merk.

Elf on the Shelf

Ik vind het zo tof om dit soort make-up looks in elkaar te zetten, omdat het je eigen gezicht compleet uitvlakt. Geen wenkbrauwen, die zitten centimeters hoger, ogen die erop worden geschilderd, het pakje, totaal iets nieuws. Daarnaast Elf on the Shelf, nuff said. Het is een opener van de decembermaand, want volgende week begint Serious Request en dan weet je dat het nog maar enkele dagen duurt voor dat het écht kerst is, AAAH!

Kon jij Elf on the Shelf? En welke vergelijkbare make-up looks wil jij terugzien?


2 Comments

 • femketje

  10/12/2016

  freaking awesome gedaan :D

  Reply
 • Sabrina

  11/12/2016

  Dat is ge-wel-dig!! Ik dacht bij elke foto dat je ogen open zouden gaan :)

  Reply

Geef een reactie