URBAN DECAY Full Spectrum palette!

In 2015 kwam URBAN DECAY met de allereerste palette van de reeks, namelijk de Spectrum palette! Hierop was een enorme run, aangezien ze maar een limited aantal hadden geproduceerd, maar ze gaan uitbreiden en voegen een nieuwe oogappel toe, namelijk de limited edition URBAN DECAY Full Spectrum palette met alle tinten die zich in het spectrum bevinden!

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Vele palettes komen in een simpele kartonnen omhulsel, zodat de palette zelf niet beschadigd, maar ook hier maken ze er werk van bij UD! Gebroken oogschaduws, inclusief de namen en bij het openen hiervan spot je de matzwarte make-up palette. Er zitten grovere lijnen aan de buitenkant met een hoogglans laagje en het D-logo gehuld in de kleuren van het spectrum.

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Bij het openen ervan spot je een enorme spiegel, waar je alles goed mee kunt bekijken en ook ideaal voor als je onderweg bent, maar ook als je ergens logeert. De binnenkant is trouwens hoogglans zwart en bij het spotten van de oogschaduws breekt het zo lekker het contrast, wauw. Op de buitenste rand van de URBAN DECAY Full Spectrum palette zie je ook de naam van UD erin gegraveerd.

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Laten we kijken naar de eerste rij, want hier spot je redelijk donkere, mysterieuze kleuren, waaronder de herfsttinten, maar ook ideaal voor de kerstdagen én oudjaar! Kijk je naar de palette in het algemeen van boven naar beneden, dan zie je dat de kleuren in verhouding met elkaar staan, zodat je met deze drie tinten een look in elkaar kunt zetten. Een uitkomst als je het moeilijk vind om tinten met elkaar te combineren.

De eerste rij bevat:
Alchemy = Oudrozige oogschaduw met een shimmer finish
Warning = Intens glanzende koperkleur
Midnight Blaze = Een donkere olijf, gouden shimmery oogschaduw
Hundred = Een donker groenige, Amerikaanse dollar biljet kleur met een gorgeous shine
Minx = Nachtblauw met fijne microglitters
Delirious = Donkerpaars met enkele grove shimmers
Platonic = Semi-zwart, grijzige oogschaduw met royale glitters

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Ze zijn redelijk gepigmenteerd, vooral de donkerblauw, Minx. Er zijn weinig donkerblauwe oogschaduws met een glans die ook daadwerkelijk donkerblauw zijn, dit is er namelijk één van! Geen rare zwarte wazen, maar een puur, blauwe kleur. De koperkleur is ook een favorietje, maar Hundred mag zich ook aan het rijtje toevoegen. Deze donkere shades blenden mooi als boter en zijn eenvoudig op te bouwen, maar dat hebben ze niet bepaald nodig, tenzij je ze goed vervaagd.

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Van de nachtelijke sferen naar de kleuren van de regenboog met deze knallende tinten! Hiervoor kun je mij wakker maken, want een gele oogschaduw is een must have in mijn stash, net zoals de elektrische paars en de popping highlighter aan de buitenste rand.

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

De tweede rij bevat:
Gossip = Fuchsia met een shimmer
Seize = Shimmery zonsondergang oranje tint
Calavera = Kanariegele oogschaduw
Hatter = Semi-matte kikker, groene oogschaduw
Blindsided = Oceaanblauwe matte tint
Sketch = Paars met een blauw/paarse metallic finish
Iced = Frosty witte highlighter

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Opnieuw zijn ze in your face, want niet alleen in de palette mogen ze aanwezig zijn, maar de swatches liegen er ook niet om. De laatste rij vind ik een mengelmoes van de bovenste twee rijen, felle, intense kleuren, maar ook wat rustiger en opnieuw een sprekende highlighter die je niet mag missen. Dankzij de fluweel textuur zijn ze eenvoudig te blenden, net zoals de anderen en bevatten zowel romige, matte oogschaduws als glanzende rakkers.

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

De laatste rij bevat:
Paranoia = Shimmery zachtrozige rozenkleur
Jones = Feloranje met een glans
Goldmine = Warme, gouden oogschaduw met een goede hoeveelheid shimmer
Mean = Limoenkleurige glanzende oogschaduw
Metamorphosis = Waterblauw, mat
Faded = Vale, matte paarsige kleur met een goud glittertje
Bump = Een matte parelwit

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Je kunt ze trouwens aanbrengen met de bijgeleverde blending brush uit de URBAN DECAY Full Spectrum palette, wat prima werkt, want dankzij de zachte haren vervaag je de tinten met no-time. De andere kant dient voor het aanbrengen van de oogschaduws voor op het ooglid of daaronder. Ze worden makkelijk schoon, stainen niet en is mega zacht.

URBAN DECAY Full Spectrum palette
URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

URBAN DECAY Full Spectrum palette

Volgens UD is deze palette perfect voor een color junkie en daar ben ik het mee eens! Je krijgt vrijwel alle oogschaduws die je als kleurgek niet mag missen, zowel in mat als shimmers worden ze geleverd met unieke finishes, waaronder die van Sketch. Ze zijn niet allemaal even dekkend, wat je ook terug ziet komen in de swatches, maar  dan spreek ik over drie tinten, de rest will blow your mind!  Over mind-blowing gesproken, URBAN DECAY is een dierproefvrij merk! Ben je niet zo van de kleur? Check dan de URBAN DECAY Naked Ultimate Basics Palette hier!

De limited edition URBAN DECAY Full Spectrum palette is verkrijgbaar bij o.a. de ICI PARIS XL voor €54!

Heb jij de eerste palette? Of ga jij voor de Full Spectrum?


3 Comments

 • femketje

  15/12/2016

  deze gaat zeker weten met mij mee naar huis als ik begin volgend jaar in new york ben :D

  Reply
 • Britt

  15/12/2016

  Oooh die kleuren! Dit laat mijn beauty-hart toch wel heel hart kloppen. Kwijl kwijl! Prachtig!

  Reply
 • Irma

  16/12/2016

  Oooh boy, dit is een pareltje!

  Reply

Geef een reactie