Mijn favoriete kerstfilms aller tijden!

Het afgelopen jaar had ik alle favorieten voor de kerstdagen al gezien, dankzij mijn lange make-up sessies, inclusief de serie Sons of Anarchy en een Godfather filmpje. Ja, special effects make-up vergt veel van de klok, haha! Hierdoor voerde ik meteen één van mijn kersttradities uit, namelijk het kijken van mijn favoriete kerstfilms aller tijden!

favoriete kerstfilms

Klik hier als je de trailer niet kunt bekijken.

Hoe kan het ook anders, want RTL gaat het dit jaar niet uitzenden, such a shame, want Home Alone is de ultieme kerstfilm in mijn ogen. Hoe kun je een kind vergeten? En hoe kan het kind zo’n leven leiden op het moment dat zijn ouders in een ander land verkeren? De gekste boobytraps die je maar kunt bedenken om dieven uit zijn huis te houden. Ja, Kevin McCallister heeft hoe hij zichzelf moet beschermen.

Klik hier als je de trailer niet kunt bekijken.

Er is daar namelijk ook een deel twee van, waar zijn ouders hem opnieuw kwijtraken, maar ditmaal op een vliegveld en zo komt hij in New York City terecht. Dit is zijn mijn twee favorieten films hoor, want hij gaat naar het hotel, bikt koekjes die zaterdag in mijn video voorbij komen, maar ook maakte ik een look daaruit die verscheen op mijn YouTube kanaal! Home Alone 2: Lost in New York!

Klik hier als je de trailer niet kunt bekijken.

The Nightmare Before Christmas, de meningen zijn erover verdeeld, want het heeft een Halloween tintje, maar voor mij is het een kerstfilm. Tim Burton heeft mij ingepakt met Jack Spellington, de sfeer in de film, maar ook hoe zij kerstmis verpesten en het opnieuw omtoveren tot een magisch festijn. De manier hoe Jack naar kerst kijkt als hij het ontdekt, zo voel ik mij ook elk jaar, haha!

Klik hier als je de trailer niet kunt bekijken.

Hiervoor moet je wat ouder zijn, want in het begin begreep ik er ook weinig van, vond de poppen niet leuk, maar het gaat om de opmerkingen en gebeurtenissen die er plaatsvinden, namelijk The Muppets Christmas Carol. Het is grappig, beetje fout, maar er zitten hilarische momenten in. Daarnaast is dit één van de films die door het hele gezin wordt bekeken.

Gezellig met een toastje, een glaasje drinken met een goede scheut whiskey, want met de feestdagen mag het met alles wat meer, ook met het eten en laat de alcohol rijkelijk vloeien. Kaarsjes aan, lampjes in de boom met cadeautjes die zijn uitgepakt en een filmpje op, laat die kerst maar komen hoor!

Wat zijn jouw favoriete kerstfilms?


5 Comments

 • Britt

  22/12/2016

  Home Alone blijft een klassieker, die verveelt nooit. Net zoals A Nightmare Before Christmas, die kan je gewoon nog langer kijken zonder shame, met Halloween, heerlijk! Ik vind The Polar Express ook een heerlijke Kerstfilm.

  Reply
 • femketje

  22/12/2016

  the muppets xmas carol is zoooo leuk :D

  Reply
 • Priscilla

  22/12/2016

  Home Alone zijn ook mijn favoriete kerstfilms. Ik vind Rise of the Guardians ook zeker een aanrader.

  Reply
 • Deb

  24/12/2016

  Leuk overzicht vanavond gaan wij The Grinch (love Jim Carrey) kijken en morgen waarschijnlijk nog Love Actually en The Polar Express. The nightmare before Christmas wil ik ook graag nog eens zien.

  Reply
 • Irma

  25/12/2016

  Home Alone blijft leuk!

  Reply

Geef een reactie