SERIOUS REQUEST 2016!

Sinds mijn blog in de lucht is post ik al artikelen over Serious Request, het festijn in ons kikkerlandje wat de week voor kerstmis plaatsvindt! Elk jaar verzamelen DJ’s van 3FM geld in voor een goed doel waar aandacht aan moet worden besteedt, namelijk de doelen die op de achtergrond vallen, maar zeer belangrijk zijn. Het onderwerp van Serious Request 2016 is kinderen die overlijden door een longontsteking!

Serious Request 2016

Het Glazen Huis staat dit jaar in Breda, maar vorig jaar kon je enkele verschillen opmerken, maar nu hebben zij aardig wat dingen omgegooid, waaronder de hoeveelheid van de DJ’s! Geen drie, maar twee draaiende knapen, namelijk Domien Verschuuren en Frank van der Lende die shifts van  zes uur achterelkaar door draaien, inclusief nachtgasten die per nacht variëren.

Serious Request 2016

De stille ramp die wereldwijd de dodelijkste infectieziekte is voor kinderen van vijf jaar en jonger door meer kinderen dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar. Elk jaar sterven er meer dan 900.000 kinderen aan een longontsteking. Wij in Nederland kunnen ons dat niet voorstellen, het kan gevaarlijk zijn, zelfs dodelijk, maar wij beschikken over doktoren, ziekenhuizen en voorlichting. Helaas is dat bij hen niet vanzelfsprekend, maar samen met het Rode Kruis en Serious Request hopen zij hun steentje bij te dragen.

Serious Request 2016

Tijdens het Glazen Huis schuiven er vele mensen voorbij, waaronder Rico Verhoeven die zijn bijdrage kwam leveren, Tom Odell, Frans Bauer, maar ook Tijn. De 6-jarige Tijn is een held, want hij zette namelijk een actie op om nagels te lakken voor één euro, maar wil je dat niet? Dan moet je tien euro doneren aan het goede doel! Helaas is Tijn ongeneselijk ziek, hij lijdt aan hersenstamkanker, heeft nog minder dan een jaar te leven, maar zet zich in als een kleine baas! Dus wat houdt jou nog tegen om niet te doneren?

Serious Request 2016

Vraag een plaat aan, doneer jouw aandeel en steun het Rode Kruis, zodat de vrijwilligers mensen kunnen voorzien van voorlichting over longontstekingen, medicijnen worden ervan aangeschaft en nog zoveel meer. Wil je een eigen actie starten? Dat kan met de kom-in-actie-optie! Natuurlijk hebben we ook nog de veiling waar BN’ers hun items veilen, zodat jij een bod kunt doen met o.a. Gerard Ekdom die jouw top 40 samenstelt, een door Jett Rebel gesigneerde gitaar en nog veel meer!

Serious Request 2016

Kijk hier het Glazen Huis live, luister naar de radio en volg hen op Twitter, waar je ook mee kunt tweeten onder de hashtag #SR16, like hen op Facebook, Serious Request heeft ook nog Instagram en Snapchat (=npo3fm!). Vergeet natuurlijk niet om je nagels in te lak te zetten en een euro te doneren voor de actie van Tijn en help Serious Request 2016, zodat onze vrijwiligers bij het Rode Kruis kindersterfte tegen kunnen gaan!

Heb jij al gedoneerd aan Serious Request 2016?

De foto’s in het artikel zijn niet van mij, klik op de afbeelding voor de source.
Bron foto’s: Npo3fm.nl/seriousrequest

2 Comments

 • Irma

  22/12/2016

  Ik ben zo blij dat dit na al die jaren nog bestaat! Ze halen altijd een prachtig bedrag op <3

  Reply
 • Kiss & Make-up

  22/12/2016

  Ah ik herinner me dit van toen ik nog in Belgie woonde. Mooi initiatief, altijd mooi om te zien dat mensen zo betrokken zijn.

  Reply

Geef een reactie