Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation!

Max Factor heeft één van hun meest iconische producten in een nieuw, maar modern én glamorous jasje gestoken. Het gaat om de Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation met de unieke lichtgewicht formule die van vast naar vloeibaar verandert bij aanraking met de huid en maakt een traditionele combo van concealer, foundation en poeder overbodig!

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Stiekem heb ik een hekel aan glazen pompflacons, ze zijn een stuk prettiger in omgang, maar ik houd altijd mijn hart vast bij het verplaatsen van de producten, omdat het onpraktisch is. Het valt kapot en alles ligt op de grond, maar niet met deze verpakkingen! Het komt in ronde, plastic potjes, inclusief een zwarte deksel, waarin een sponsje zit verwerkt. Schroef de deksel eraf voor de foundation, dit is apart van elkaar gevestigd. Max Factor test niet in Nederland op dieren, maar wel in China, wat het merk niet dierproefvrij maakt.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Het viel mij meteen op in hoeveel tinten de foundation komt, want met zo’n vier lichte tinten met verschillende ondertonen dek je al een groot deel van de lichtere dames en heren, maar dat geldt ook voor de dames en heren met een donkere huid. Het is vaak moeilijk om een foundation te vinden als je lichter bent dan de gemiddelde foundations in de winkel, maar dat is ook zo als je een donkere huid hebt. Vaak bevatten ze vreemde ondertonen, maar hier lijkt dat niet het geval! Roze, geel, maar ook olijfkleurig en richting de amandelkleur.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

De foundations voor de lichtere dolls:
1. Porcelain 030 = Lichte huidteint, bevat een hint van roze, maar ook geel als ondertoon
2. Pearl Beige 035 = De gemiddelde huidteint met een warmere ondertoon
3. Blushing Beige 055 = Vrij zalmkleurige foundation met een
4. Rose Beige 065 = Dit gaat al naar de donkere kant, opnieuw vrij warm met een roze/oranje ondertoon

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationZie hoe romig de foundation is? Alsof het een mousse is!

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationVan links naar rechts: Porcelain 030Pearl Beige 035Blushing Beige 055 en Rose Beige 065.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

De foundations voor de donkere dolls:
1. Warm Almond 045 = Vrij licht voor de donkere popjes, maar een amandelkleur met een warme ondertoon
2. Sand 060 = Meer een zandkleur uit de woestijn, bevat wat zalmachtig en komt over op mij met een oranje ondertoon
3. Golden 075 = Een donkerdere foundation met een goud tintje, maar opnieuw vrij warm
4. Caramel 085 = Warme karamel kleur met een oranje ondertoon

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationVan links naar rechts: Warm Almond 045Sand 060Golden 075Caramel 085.

Het smelt inderdaad samen met je huid, het is heel romig en goed van structuur, maar de dekking. Daar wil ik het even over hebben, want er zijn weinig foundations die goed kunnen blokken, maar dit is er één van! Oneffenheden worden uit de weggeruimd, het gezicht wordt egaal en oogt een stuk verfrissender. Let wel op dat je het goed verdeeld, doe je dat niet, dan krijg je vlekken, omdat het indroogt.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Mijn voorkeur gaat uit naar de beautyblender, omdat het donsharen kan accentueren als ik aan de slag ga met een foundation kwast of een kabuki brush. Met de zijkant van mijn vochtig gemaakte beautyblender dep ik in de foundation en bounce ik het op mijn gezicht, maar voor de natuurlijke finish ga ik er met de onderkant overheen, works like a damn charm! Totaal niet cakey, maar elegant en dekkend.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Klopt het dat het inderdaad een concealer vervangt? En hoe zit het met de poeder? De concealer kun je afstrepen van jouw boodschappenlijstje, want mijn wallen werk ik met eenvoud weg! Sommige dagen ga ik all in, breng ik concealer aan, maar ik sla het ook weleens over en merk weinig verschil, tenzij ik een slapeloze nacht heb gehad, haha!

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationAlleen de foundation.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationSTOP, ik moet nog foto’s maken, haha! Ik bracht per ongeluk aan één kant wat concealer aan, maar het was eerst tijd voor een foto.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationDe foundation met concealer.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing FoundationHier heb ik de foundation afgemat met een poeder. Ik oog wat geel, dat komt door mijn trui en de achtergrond, maar hey, dat is ook mijn ondertoon.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

Laat de Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation aan de lucht drogen, doe je wenkbrauwen in de tussentijd, ga verder met je make-up en je krijgt een redelijk matte finish ervoor terug. Het is wat poederig, maar als je het prettig vind om jouw poeder achterwege te laten, dan is het mogelijk. Mijn voorkeur gaat naar alles afpoederen voor de ultieme dekking, zodat ik ook beter kan contouren en highlighten. Het is niet nodig, voor als je het wilt weglaten.

Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation

De Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation is inderdaad een multifunctioneel product, kan een concealer en poeder vervangen, maar ik houd ervan om alles nog een keer te dekken. Jij niet? Dan raad ik het je aan om een kijkje bij de goed dekkende foundations te nemen, houd wel rekening met de swatches, mijn ondertoon is geel en misschien heb jij een roze ondertoon wat de foundation kan veranderen. Ik ben zeer tevreden, gebruik het in mijn make-up looks van de laatste tijd, waaronder de kerstlooks, maar ook voor de jaarwisseling!

De Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation is verkrijgbaar voor €16,99 o.a. bij de Kruidvat!

Heb jij een foundation van Max Factor? En wat is jouw mening over hun producten?


2 Comments

 • Britt

  28/12/2016

  Hmm, ik denk dat de substantie niet helemaal voor mijn huid geschikt is, ik heb inderdaad ook een roze ondertoon dus ik laat ze maar aan me voorbijgaan. Ziet er wel redelijk goed uit!

  Reply
 • Irma

  29/12/2016

  Ik gebruikte voorheen de CC Cream van Max Factor. De lichtste kleur was echt PERFECT voor mij, maar ik heb hem niet meer opnieuw gekocht sinds ik dierproefvrij ben gegaan.

  Reply

Geef een reactie