Vuurwerk ongeluk Meets Cynthia!

Het zit in een klein hoekje wat vaak wordt vergroot door de alcoholpercentage in het bloed van de jongemannen en vrouwen die gaan stunten met kruit in buizen. Je ziet ze het ook uit elkaar halen, bij elkaar plakken met duct tape, maar op het moment dat een vinger eraf wordt geblazen, staan ze jankend bij de EHBO met de vraag hoe het kan gebeuren. Thanks though voor het beleid wat door jullie elk jaar wordt aangepast.. vuurwerk ongeluk Meets Cynthia!

vuurwerk ongeluk

Er zitten ook gevallen bij waar het per ongeluk gebeurd, door anderen, maar voornamelijk doordat gappies het haantje willen zijn met een foute afloop. De goede tijd van tien uur afsteken is er niet meer, maar dat houdt niet in dat het minder wordt, gewoon wat meer vuurwerk afsteken in een korte periode, haha! Helaas gaat het weleens mis met missende vingers als resultaat.

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

Ja, ik ben nog steeds boos over het aangepaste vuurwerkbeleid dat nergens voor nodig is. Het mocht de pret voor de special effects makeup niet drukken, want ik ging met een glimlach van start met de Ben Nye Simulated Bone Wax om de botten te boetseren, omdat je zometeen nog maar één hand over hebt en dan kan het wat ingewikkeld worden. Ik maak drie botstukken, waarvan ik twee op elkaar rijg met een wattenstaafje waarvan ik het wattige gedeelte heb verwijderd.

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

Op mijn wijsvinger en pink heb ik een laagje Mehron Spirit Gum aangebracht, blend de Ben Nye Simulated Bone Wax wat over de vingers heen, zodat het stuk vuurwerk daar ook schade heeft aangericht. Het werkt exact hetzelfde als huidwax, kortom, een dotje body lotion werkt perfect om het uit te smeren, maar ga er vervolgens wel over met een watje en alcohol, anders heb je kans dat je Ben Nye Nose & Scar Wax niet pakt, vanwege de vettige onderlaag.

vuurwerk ongeluk

De Ben Nye Nose & Scar Wax dient als omliggende huid van je hand die los is gescheurd door de kracht van het item wat erin is ontploft. Je wilt het natuurlijk zo echt mogelijk laten lijken en dat doe ik door met een spons wat huidstructuur erin terug te deppen, haal het overtollige wax weg met een spatel als dat nodig is.

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

Houd je hart maar vast, want dit stukje is vrij gruwelijk, namelijk de twee vingers die eraf zijn gerukt! Opnieuw spirit gum, plakkerig maken, de botstukken opplakken, alleen aan de onderkant, want onder de bovenkant komt het stukje gaas om de echte vingers weg te moffelen. Aan het begin van de vingers bij je handpalm plak ik een stuk huidwax om deze vervolgens weer in mijn hand te vervagen, zodat het één geheel wordt en je geen verschil ziet met echt en nep, maar met de puntige kant van de spatel maak ik er lijnen in, rafels en meer, voor het afgerukte effect.

vuurwerk ongeluk

Aan de binnenkant van mijn handpalm breng ik wat spirit gum aan om het plaatje compleet te maken haal ik ook de wond hier naar toe. Laat het wat opdrogen, maak het plakkerig, zodat de Simulated Bone Wax beter blijft zitten en ga het blenden, zodat je de Nose & Scar wax kunt aanbrengen voor de opstaande wondranden, vergeet niet de spons!

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

De basis van de wonden zijn klaar, halve vingers erop, scheuren in de huid, missende stukken vlees, maar nu moeten we het invullen en dat doe ik met de Skin Illustrator On Set FX Palette! Dippend met een spons in Blood Tone voor over de wondranden, er langs en op mijn hand, zodat ik met Prime Red de boel kan inkleuren. Lekker intens en over de top, maar voor meer diepte meng ik Blood Tone met Aged Blood en als laatst wat op de botten zelf om de witte kleur wat te dempen, maar ook wat geel aan de binnenkant van de oppervlakkige wonden, waardoor het lijkt op bindweefsel.

vuurwerk ongeluk

vuurwerk ongeluk

Het kruit in vuurwerk heeft een aantal kleuren, waaronder oranje, maar ook grijs en zwart. Dit kun je toevoegen met een oogschaduw, maar zelf koos ik voor de zwart uit de alcohol palette en depte het in de wonden, bij de stompjes van de vingers, maar ook over mijn hand zelf. Weet je wat echt key is bij nepwonden? De vulling! Daarvoor gebruik ik de Ben Nye Thick Blood om het vuurwerk ongeluk een realistische touch te geven, maar het is wel teer spul, althans, de huidwax is teer, dus voorzichtig met aanbrengen.

vuurwerk ongeluk

Schuif het gaasje tussen de nep vingers en de echte om de boel te gaan verdrinken in nepbloed! Ik kies voor mijn zelfgemaakte dikker bloed, omdat dit lobbiger is en realistischer oog om een goede chaos te creëren. Het is eenvoudig na te maken, behalve de losse vingers, dat kan wat tricky zijn, maar voor zo’n twee uur was ik er zoet mee, haha!

vuurwerk ongeluk

Wees altijd voorzichtig met vuurwerk, ook al ben je ervaren, drink niet en steek verstandig af om zo een voorspellend vuurwerk ongeluk te voorkomen. Vuurwerk ongeluk brengt lelijke verwondingen met zich mee, omdat het een ‘explosief’ is wat je afsteekt en dat moet je doen volgens de regels, doe je dat niet, alle gevolgen zijn voor jezelf. Draag je veiligheidsbril, you never know, let op je outfit en het belangrijkste, geniet ervan! De beste wensen!

Ga jij vuurwerk afsteken? Of kijk jij liever?


2 Comments

 • Tamara TS

  31/12/2016

  Zo bruut weer!!! Ik sta om 10 voor 12 alweer buiten met mijn kratje vuurwerk, zoals ieder jaar. Wel voorzichtig en niet dronken, maar zo blij als een klein kind. Ik hou er ontzettend van.

  Reply
 • Sandy

  01/01/2017

  Zonne grote vuurbal jonge! Bam! (biem!)
  Wij hebben ook dit jaar weer een en ander afgestoken. Merendeels potten siervuurwerk, grondbloemetjes voor de kleine en ik heb voornamelijk toegekeken. Had amper gevoel in mijn vingers, dat steekt zo verrekte lastig af he :P
  De beste wensen voor 2017!

  Reply

Geef een reactie