TALK: Permanente make-up en tatoeages met een medische reden!

We zien menig man duiken in inktpotten, vooral rondom de zomer zie je de tatoeages die je bij men nooit zou spotten als zij geen bikini aan hadden. Hele designs op hun rug, armen en benen komen bloot te liggen. Ja, we zijn mooi versierd! Maar wist je dat tatoeages ook worden gebruikt voor medische dingen?

medische tatoeage

Tegenwoordig hebben we amazing concealers die tatoeages op de achtergrond kunnen werken alsof het niks is, maar ook wijnvlekken worden ermee verholpen. Niet iedereen wilt naar de make-up grijpen, want aan het einde van de dag moet je het toch verwijderen en niet elke man wil zich hullen in cosmetica. Daarop zag ik iets verschijnen, namelijk het tatoeëren van de huid in jouw huidteint, waardoor de wijnvlek zal verdwijnen!

medische tatoeage

Ik was onder de indruk, vooral omdat dit het eerste item was wat een keerpunt liet zien in de tattoo wereld. Het heeft niet alleen een artistieke functie, maar ook een medische functie, waardoor men zich ook mooi kan voelen door de huid te bedekken, waardoor het één geheel wordt.

Mannen vinden kaal worden één van de grote horrors op aarde, wat ik totaal niet begreep, totdat ikzelf ook door antibiotica kuren en Lyme aardig haaruitval kreeg + kale plekken. Make-up is in sommige gevallen illusie, waarom niet inkt gebruiken om jouw haargrens in te vullen? Waardoor het permanent is, niet kan oplossen in een douchebeurt, maar dat het altijd blijft zitten!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Men laat de inhammen bijkleuren, het plekje op hun achterhoofd en de voorste lijn van hun haargrens. Om eerlijk te zijn, ik zie geen verschil, misschien als je met je hand er overheen zou gaan, maar hoe briljant is dit? Geen dure haarimplantaten, maar een bezoekje aan de tatoeerder is voldoende! Het kan trouwens alleen bij dames en heren met een gemillimeterd haar, tenzij je last hebt van kale plekken, dan kun je het eenvoudig bij laten ‘kleuren.’

De wereld is de laatste periode druk bezig geweest met het aware maken van de gruwelijke ziekte genaamd kanker, waaronder kinderkanker, misschien ken je Gold in September wel, een item wat ik altijd terughaal in de negende maand van het jaar, maar als we oktober binnen stappen wordt het roze met lintjes voor de maand van de borstkanker. Pink Ribbon staat bekend om hun onderzoeken voor borstkanker, het bewust maken daarvan en nog veel meer.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken, pas op, bevat NSFW beelden en heeft een leeftijdsbeperking.

Bij sommige gevallen van borstkanker wordt de tumor verwijderd, omliggend weefsel, maar ook hele borsten. Men kunt na de operatie voor een reconstructie gaan, maar als de tepels ook zijn verwijderd, missen deze na de reconstructie, waardoor het mogelijk is om deze erop te laten tatoeëren of de huid van de nieuwe, gereconstrueerde tepel meer kracht bij te staan door middel van het inkleuren daarvan.

medische tatoeage

Ook worden lippen bijgekleurd, denk hierbij aan vervaagde lijnen door huidziektes of littekens, waaronder de schisis, de door het volk genoemde hazenlip, maar ook bij trauma’s, zoals ongelukken of bijtwonden. Zo krijg je een hele andere kijk op de plakplaatjes die ineens massaal opdoken, want een medische tatoeage kan iemand zijn leven compleet veranderen.

Was jij hier bekend mee? En ken jij iemand een medische tatoeage heeft?

Er staan foto’s in het artikel die niet van mij zijn, klik op de foto en je komt uit bij de source.

3 Comments

 • Nancy

  04/01/2017

  Wat interessant dit, ik wist niet dat dit bestond!

  Reply
 • Irma

  05/01/2017

  Ik had al wel eens van die tepel reconstructie gehoord. Echt heel bijzonder!
  Dat de tattoo artist precies de goede kleuren van je huid kunt vinden, vind ik wel knap!

  Reply
 • Linda

  06/01/2017

  Heb hier een tijd terug iets van op tv gezien, ik vind het erg indrukwekkend en geweldig dat het kan.

  Reply

Geef een reactie