FOOD: GEZONDE TUSSENDOORTJES + LUNCH!

Het begin van het jaar komt steeds vaker mijn strot uit, niet door mijn eigen voornemens, maar de goede voornemens van anderen. Een ware hel voor hen, maar ook voor mij, want men gaat lijnen, gezonder eten en leven, waardoor zij pure maagzuuroprispingen zijn voor anderen. Lieverd, eet gewoon, want je verandert in een bitch. Vandaag deel ik mijn gezonde, maar toch lekkere tussendoortjes, inclusief een lunch!

gezonde tussendoortjes

Naab is een health freak, pik altijd haar recepten, omdat er weinig calorieën inzitten, voldoende voedingstoffen, zodat je geen loze calorieën wit weg te kanen. Zij leerde mij maaltijdsalades eten, waaronder de tonijnsalade! Het vult, je kunt het meenemen naar je werk/school, want ik eet deze met regelmaat als ik buiten de deur werk en je kunt ermee variëren!

Het gaat om de tonijnsalade die vaak te spotten is in mijn Last week-artikelen! Je kunt deze aanpassen zoals jij het lekker vindt, heb ik namelijk ook gedaan en dat gaat al volgt: twee goede eetlepels YoFresh, scheut azijn, eetlepel suiker en een theelepel mosterd. Mix het tot een gladde saus, snij een ui in ringen, twee appels in dunne reepjes, maar ook de sla, ijsbergsla en rucola. Houd je van zongedroogde tomaten? Voeg ze erbij, inclusief een blikje tonijn op water.  Zalm is ook mogelijk of helemaal geen vis. Het vult goed, is redelijk gezond en ideaal voor onderweg!

Men eet het als gerecht, maar ook perfect als tussendoortje, namelijk de wraps die je kunt vullen met roomkaas, peper en wat zout, plakjes zalm, maar ook kipfilet zijn lekker tussen en opnieuw rucola. Bieslook is ook iets wat niet mag missen!

gezonde tussendoortjes

Augurken, je kunt mij ervoor wakker maken! Het is lekker om ze zo op te bikken, maar ook gehuld in plakjes ham, maar ook kipfilet. Ben je aan het sporten? Dan is het beter om voor de kip variant te kiezen, zodat je extra proteïne binnenkrijgt. Het is niet veel, maar elk beetje helpt! Trouwens, die augurkplakken, YAAAS BABY.

Fruit is van belang, mijn hele leven bik ik al vijf dagen in de week fruit. Houd je er niet van? Of wil je gewoon lekker variëren? Snij je appel in stukjes, partjes, laat de schil eraan, mag eraf als je er niet van houdt, maar met is beter en besprenkel ze royaal met kaneel. It is so goood. 

Rijstwafels met kaas zijn best oké, maar je wilt toch afwisselen en daar komt de kipfilet weer aan! Beleg ze met een plakje kipfilet, desnoods met bieslook of wat peper, zodat het een tikkeltje pittiger wordt en je hebt weer wat extra’s voor in je lunch box of als je gewoon honger hebt, want dat heb ik de hele dag. En nee, ik doe niet aan lijnen, ik heb altijd honger.

Last but not least, kwark! Het vult aardig, maar het is extreem goed voor als je vaak in de sportschool bent te vinden, want ook ik had er baat bij toen ik met regelmaat hardliep. De spierpijn was killing me, maar een bak kwark kan wonderen doen. Houd je niet van kwark? Voeg wat limonade toe of jam!

Zo heb je ook nog banaan met pindakaas, kun je bananen invriezen en in de blender gooien, waardoor ijs ontstaat en vergeet natuurlijk niet mijn gezonde smoothies die ik jaren geleden maakte voor mijn blog! Die zijn zo lekker, in de tijd dat ik nog hardliep, dronk ik ze ook en doll, dat was echt heavenly, haha! Vergeet ook niet dat je sushi kunt maken en de leftovers de volgende dag op kunt eten!

Heb jij nog gezonde tussendoortjes die je wilt delen?


3 Comments

 • Britt

  06/01/2017

  Je deelt een hoop lekkere foods die ik ook lekker vind! Augurken zijn echt mijn (niet zo) guilty pleasure, heerlijk!

  Reply
 • Irma

  06/01/2017

  YUM. Vooral die wraps en augurken gaan er altijd in! Lijnen is ook totaal niet mijn ding, maar zo na de feestdagen wil ik toch wel een beetje gezondere dingen eten!

  Reply
 • Linda

  06/01/2017

  Lekkere tips :-) . Appel met pindakaas is ook erg lekker.

  Reply

Geef een reactie