TALK: Mijn beschamende zelfbruiner fails!

Het was écht erg jongens, ik schaam mij niet snel voor mijn make-up kunsten of als ik weer iets heb neergezet op het gezicht, waardoor menig man schrikt, maar mijn zelfbruin fails waren altijd om te gieren! Vooral als je er nog dagen, maar dan ook dagen mee rondliep. Winter of zomer, zelfbruiner blijft in mijn routine, als ik er zin in heb, waardoor ik hilarische fouten heb meegemaakt. Althans, lachwekkend voor jou, ik kon wel door de grond zakken, bij mijn andere oranje vrienden, de wortels.

zelfbruiner failsDeze foto is afkomstig uit een oud Instagram overzicht, kijk mijn hand, oh!

1. Toentertijd maakte ik gebruik van sprays, wat je egaal kon aanbrengen, maar mijn voorkeur ging naar het uitsmeren ervan met mijn handen, zonder handschoen. Je raadt het al, oranje klauwen, alsof ik het WK, wat niet eens plaatsvond, stond te supporten of in ieder geval er klaar voor was..

zelfbruiner fails

2. Om bij de hand fails te blijven, doordat ik in de zorg werkte, droeg ik altijd handschoenen. Een dag ervoor had ik royaal mijn lichaam in de zelfbruiner verdronken, bruinige handen en bij het uittrekken van mijn derde paar handschoenen van die dag waren ze ineens spierwit! Doordat er water in de latex handschoenen was gekomen, werden ze ‘schoon geweekt’ als het ware en hierdoor werd de bruine tint onttrokken. Oh, het zag er niet uit, alsof ik witte handschoenen aanhad, haha!

zelfbruiner fails

3. Bij tanningsprays kwam er vaak een nevelgordijn bij kijken, waardoor ik de vloer en muren nat maakte, maar alsnog kwamen de dampen erop. Zo ongeduldig als ik was, spoelde al vaak alles schoon, zodat het ondertussen kon intrekken, maarja, de waterdruppels die mijn huid aanraakte en de spetters die ik niet kon ontwijken zorgde voor enorme vlekken op mijn armen en benen.

zelfbruiner fails

4. Zelfbruiner en deodorant, dat is een no go! Dat wist ik alleen niet en kwam ik halverwege mijn stagedag achter, dankzij het T-shirt met de te korte mouwen die ik aanhad. Witte oksels, hele vlekken eromheen, was echt .. ik heb mijn armen niet meer omhoog gedaan die dag.

zelfbruiner fails

5. Nooit en dan ook nooit zelfbruinen als je een beginner bent en de volgende dag in bikini moet verschijnen. Hele tekeningen op het lichaam, vlekken, witte oksels, handen of dat je je voeten bent vergeten. Doe het enkele dagen van te voren, dan zijn fouten vaak minder zichtbaar en is de tint egaler.

zelfbruiner fails

Het duurde ook een tijdje voordat het weer wat was bij getrokken, maar met scrubben kwam ik al een heel eind en natuurlijk met het bedekken van T-shirts met wat langere mouwen ook. Oranje handen en voetzolen, witte kringen op mijn onderbenen en de rug van mijn handen nam ik niet altijd mee, waardoor het leek op candy corn. The struggle was REALLER dan real.

Heb jij zelfbruiner fails? En wat was jouw ergste?


2 Comments

 • Jessica J.

  11/01/2017

  Ik heb geen zelfbruiner fails aangezien ik geen zelfbruiner gebruik. O:-) Ik bruin als de zon schijnt heel erg snel en ben dus sowieso nooit echt wit, behalve m’n melkflessenbenen, dan. Stiekem wel een beetje gelachen met dit artikel, hehe.

  Reply
 • Irma

  11/01/2017

  Ik heb dus nog NOOIT zelfbruiner gebruikt! Toch een beetje angst ervoor haha.
  Ik wil het nog wel echt een keer gebruiken, dus hopelijk maak ik deze fouten dan niet :)

  Reply

Geef een reactie