LIVECHAT MEETS CYNTHIA!

Jarenlang krijg ik er al vragen naar, namelijk het opzetten van een eigen workshop, zowel voor make-up looks als de bloederige varianten, vandaar dat ik er wat mee wilde doen! Speciaal voor de feestelijke dagen gingen wij samen in de make-up door middel van een livechat, zodat je vanuit je eigen huis mee kon make-uppen in de livechat Meets Cynthia!

livechat

Via het social media platform Snapchat – waar je mij kunt volgen @queenkingg – nam ik polshoogte om te kijken wat men graag wilde voorbij zien komen. Van groen tot aan rood, maar ook een simpele glam look met veel glitters, kerstsferen, maar ook wat je met de jaarwisseling kunt dragen én voor unieke gelegenheden, zoals feestjes!

livechat

livechat

Laten we even beginnen bij het begin, want mijn gezichtsbasis deed ik off camera, dat is teveel werk, want mijn wallen mocht ik wel even camoufleren. Primen is een must, je wilt zolang mogelijk van je look in de perfecte staat genieten, daarom trapte ik af met de Etos Aftershave Balsem voor het gezicht en de Too Faced Shadow Insurance op de oogleden, maar je wilt ook de kleur laten poppen en dan is het NYX Jumbo Pencil in Milk jouw vriend.

livechat

livechat

livechat

De Max Factor Miracle Touch Skin Smoothing Foundation in Porcelain over het gezicht heen, wallen wegplamuren met de NYX Gotcha Covered Concealer en een druppeltje van de Cien Liquid Concealer. Mijn kaaklijn gaf ik een highlight met de NYX Mineral Foundation Stick en fixeerde mijn gezicht met een oud favorietje, de Wet N Wild Coverall Pressed Powder. Redelijke contouring met de NYX Highlight & Contour Pro Palette om vervolgens de kleur terug te halen in het gezicht met de Bellàpierre Mineral Blush in Desert Rose.

livechat

livechat

livechat

Mijn wenkbrauwen vulde ik in met één bruinige kleur, namelijk de INGLOT Eyeshadow in 342, maar de INGLOT Eyeshadow in 355 ging op het wenkbrauwbot, zowel als highlighter gemengd met Whipped Cream van NYX als in de crease voor de blendbasis.

livechat

livechat

livechat

Uit de Zoeva Metallic Stones Palette viste ik een licht gouden tint voor op het ooglid, alleen het middelste gedeelte, want dit was de basis voor de Sugarpill Loose Eyeshadow Goldilux die ik wat vloeibaarder maakte met de KIKO Mixing Solution. Deppend eroverheen om de donkergoud uit dezelfde palette te halen en deze in de buitenste hoeken te plaatsen. We bleven bij Zoeva met de Naturally Yours Palette, want daaruit blende ik mijn arcadeboog hazelnootbruin met Soft & Sexy. 

livechat

livechat

Ik hield het niet alleen in de crease, maar ook deels in de outer v + het buitenste gedeelte van het ooglid én onder het oog. Lekker de lijnen connecten voor een mooi eindresultaat! Een sierlijke winged eyeliner met de NYX Vinyl Liquid Liner, wimpers krullen voor een laagje Artdeco Long Lashes Mascara en de Primark Nepwimpers in Sultry die ik vastplakte met de DUO Lash Glue in DarkTone. Laten we niet vergeten de waterlijn op te helderen met het NYX Wonder Pencil in Light. Glitters mochten niet ontbreken! De Ben Nye Glitter Glue als plakbasis en de NYX Glitters in Gold in de ooghoeken, niet waar je een highlighter plaatst, maar een tikkie omhoog, zodat je de helft van je ooglid meepakt.

livechat

livechat

Je dacht dat ik de highlighter was vergeten hé? Natuurlijk niet! Kijk hem shinen though! Met het NYX Jumbo Pencil in Milk lichtte ik mijn ooghoeken om voor een royale veeg van de Zoeva Naturally Yours Palette en daaruit Casual Elegance, mijn fav! Voor de jukbeenderen, wie neem ik nou in de maling, mijn hele gezicht, ook mijn kin nam ik mee in de glans, koos ik de NYX Liquid Illuminator Born To Glow in Sunbeam, met daaroverheen de EMITE Micronized Eyeshadow in NECT en warmde het gezicht op met dezelfde highlighter die ook in de ooghoeken ging!

livechat

livechat

livechat

Waarschijnlijk heb je het al door, want Redrum van Jeffree Star is een kenmerkende kleur! Intens rood, echt een bloedrood, vandaar de goddelijke naam. Opnieuw de Ben Nye Glitter Glue erbij om de rode glitters van de Etos erbij te voegen, zodat ze netjes op hun plek bleven zitten en dat was het! Dit jaar ga ik meerdere sessies doen, kreeg ook de vraag + het idee voor een livechat series met alleen maar how to’s, klinkt goed in mijn oren! Wat vind jij ervan?

Lijkt het jou wat om tutorials te behandelen in de livechat? Eigenlijk een soort van workshops online?


One Comments

  • Irma

    14/01/2017

    Prachtig!
    Fijn om Red Rum weet terug te zien. Die begon ik al te missen!

    Reply

Geef een reactie