FOTOTUTORIAL: Tweedegraads brandwond make-up tutorial. (SFX!)

Heb je ooit brandwonden gehad? Niet? Dan ben je een lucky bastard, want ik brand mij regelmatig aan de krultang! Ooit had ik een enorme plek in mijn nek, hurts like a B! Vandaag besloot ik het wat aan te passen, wat erger te maken en ditmaal op mijn handen! Loshangende vellen, de vocht die uit de wond lekt, het is ranzig, zeer pijnlijk en tijd voor een fototutorial van tweedegraads brandwonden!

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Je wilt de irritatie nabootsen, vandaar dat ik met de Ben Nye Master Bruise Wheel aan de slag ga. Het is een romig product wat makkelijk in de huid te werken is met een wattenstaafje, waardoor ook de lijnen worden gepakt. Met lichtrood zet ik de drukpunten aan in mijn hand, als je bijvoorbeeld een gasfornuis of kachel aanraakt. Langs de randen zet ik het aan met de donkerrood.

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Het midden heb ik vrij gelaten, wat ik ben gaan invullen met geel en het vervolgens weer netjes heb weggesmudged. Dit is puur voor de illusie dat er vocht in zit.

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Met een wattenstaafje, ze waren echt mijn tools vandaag, dip ik in de Ben Nye Liquid Latex en ga alle randen waar ik de brandwonden wil hebben langs. Opnieuw laat ik de binnenkant vrij en bouw de eerste laag op.

Tweedegraads brandwond make-up

Wacht tot het helemaal droog is en rol het dan naar de buitenkant toe, zodat de binnen opnieuw vrij komt te liggen, maar dat je diepte gaat creëren voor de wonden door de wondranden op te zetten.

Tweedegraads brandwond make-up

Verdik de wondranden door nog een laagje aan te brengen en het opnieuw op te rollen. Dit doe je trouwens gewoon met je vingers en neem de tijd ervoor, zodat ze niet scheuren.

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Herhaal dit proces net zolang, totdat je aardig wat ‘muren’ hebt opgebouwd. Zoals je ziet heb ik ook de blaar op mijn handpalm verdeeld in twee stukken. Maak het lekker lelijk, vies, niet alles moet gelijk zijn, maar lekker goor. Ook mijn vingertoppen heb ik trouwens meegenomen en een stuk van mijn duim. Je wilt het realistisch maken en dat doe je om meer van de ‘omgeving’ mee te nemen.

Tweedegraads brandwond make-up

De kleuren waren redelijk aanwezig, maar nu heb ik het verdubbeld! Het is tijd om te knallen, want dit is de laatste keer dat je het kunt invullen. Opnieuw met de bloedrood langs de randen, een tikkeltje donkerder om er meer diepte in te gooien en natuurlijk de gele gloed in midden. Rondom de buitenkant heb ik de wondranden wat aangestipt met lichtrood, zodat de irritatie naar buiten vloeit.

Tweedegraads brandwond make-up

Tweedegraads brandwond make-up

Het laatste stapje is het toevoegen van vaseline, dit dient als wondvocht! Het liefst eentje die omsmelt bij het aanraken van je huid, maar dat je toch nog wat structuur behoud. Pas op, als je teveel aanbrengt, heb je de mogelijkheid dat het gaat ‘lopen’.

Tweedegraads brandwond make-up

Het was een uitdaging, geef ik eerlijk toe, maar het was leuk om te proberen, ondanks dat het een keertje fout ging, maar hey, oefening baart smerige kunst om anderen te laten kokhalzen, hahaha! Door de latex kan je dit inderdaad dragen voor feestjes, maar ook carnaval en meer.

Tweedegraads brandwond make-up

Pas op met de vaseline, dat is het enige wat afgeeft, helemaal gecombineerd met de Ben Nye Wheel, omdat het een soort van olie is, kan het als ‘remover’ dienen. Je verwijdert de latex met een handomdraai, trek het eraf, gebruik desnoods een wattenstaafje met olie of make-up remover als je het in je gezicht hebt, zodat je de huid niet beschadigd. Ging de tutorial iets te snel? Of wil je het graag in een video zien? Dat kan, check de video tutorial hier!

Wat voor special effects make-up look wil je nog graag zien?


6 Comments

 • Kiss & Make-up

  17/01/2017

  Oh shit, dit is ECHT goor, haha :-) En ik ben meestal redelijk unphased door dit soort dingen. Knap werk!

  Reply
 • Eva

  17/01/2017

  Ziet er goed uit! Dat wheel van Ben Nye staat ook nog op mijn wishlist!

  Reply
 • Irma

  17/01/2017

  NICE, de vellen hangen zo ongeveer aan je hand haha. Ik kan er van genieten.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2017

   You mah girl, iemand die van gore kan genieten, I like! Partners in bloederige crime, haha! Dankjewel dame!

   Reply
 • femketje

  17/01/2017

  super awesome gemaakt :D ziet er echt nasty uit! ;D

  Reply

Geef een reactie