TALK: DE VERANDERING ALS IK MINDER MAKE-UP DRAAG.

Ik wil het niet hoor, want het liefst pak ik de plamuurmessen van mijn vader uit zijn gereedschapskist waar ik ook mijn muur mee opvulde in de tijd dat ik werd gestoken door een daas, that bitch. Anyway, met plamuurmessen smeer ik graag de boel dicht, kladder op mijn gezicht met een eyeliner, breng teveel glitter, highlighter en concealer aan, maar de laatste paar maanden had ik verschillende fases, waaronder weinig tot geen make-up!

minder make-up

Oké, als ik make-up draag, dan ga ik all in. Zo ben ik, dat doe ik en dat komt terug in mijn projecten, keuzes, passies en werk. Maar ik ga ook all out, dus geen oogmake-up, geen foundation en zelfs geen mascara, alleen mijn bril. Die dekt genoeg.

minder make-up

1. Mijn huid in het algemeen! Doordat ik zo onwel was door de ziekte van Lyme, waar ik inmiddels van ben genezen, droeg ik helemaal geen make-up met uitzondering van één dag in de week. Het voelde een stuk prettiger en smoother aan, maar ook leek het alsof mijn huid de voeding beter opnam, maar dat zou ook kunnen omdat ik meerdere maskers gebruikte. Mijn skin was on fleeks.. oh.. rimpels.. lijntjes. nee.

minder make-up

2. Geen lipsticks of andere producten die de vocht onttrokken, maar wel droeg ik meer lippenbalsems, made by mom. Mijn lippen waren echt een stuk voller, niet schraal, tenzij ik in droge ruimtes was, zoals het ziekenhuis of door de verwarming.

minder make-up

3. De klap op de vuurpijl was toch wel de verandering in mijn wimpers! Als je bekend bent met fake lashes weet je dat het moeilijk is om de lijm ertussen uit te halen, maar ze gaan ook wat hangen en worden wereldvreemd. Ja, het is een mysterie, maar ze kwamen weer tot leven! Ineens had ik vollere wimpers, waren ze weer aanwezig én meerdere wimpers.

minder make-up

4. Zoals ik al zei merkte ik op dat mijn huid in een betere conditie was, ondanks de staat waarin het was, haha! Hierdoor ging mijn make-up er ook egaler op, want de basis waarop ik ging plamuren was egaal. Geen badbrowdays, een cupidoboog die voller lijkt en zelfs mijn donsharen kon ik in model kammen.

minder make-up

Ik zit regelmatig, bedoel ik zeker wel vier tot vijf dagen in de make-up, zowel als normale make-up looks als de special effects looks, waardoor ik veel te voortduren krijg, maar leerde ook de andere kant kennen van nauwelijks tot niets. Een gladdere huid, vooral doordat ik aan de slag ging met maskers, leek het meer voeding tot zich te nemen en een stuk gezonder te ogen. Het is een pak van mijn hart, omdat het niet zo goed ging, maar er is vooruitgang, kortom, soms een pauze inlassen is niet verkeerd!

Heb jij dit ook gehad toen je minder make-up droeg? En herken jij het probleem met de nepwimpers?


4 Comments

 • Linda

  25/01/2017

  Ja dit herken ik wel. Ik heb vaker periodes dat ik geen make-up draag en ook al heb ik geen lastige huid, het ziet er dan altijd net iets beter uit, en voelt het zachter enzo. Nepwimpers draag ik zelden dus daar heb ik geen ervaring mee.

  Reply
 • Kiss & Make-up

  25/01/2017

  Daarom ben ik zo bang voor valse wimpers… wil mijn natuurlijke wimpers niet fuck uppen!

  Reply
 • Jessica J.

  25/01/2017

  Nóg maar eens mijn complimenten wat je make-up skills betreft. ON FLEEK!
  Ik draag geen foundation, nepwimpers o.i.d., maar merk duidelijk verschil als ik een paar dagen geen mascara draag. Mijn wimpers lijken dan voller en ik verlies er ook minder. Gek wat make-up met je huid en haar kan doen! Pauzes zijn goed!

  Reply
 • Irma

  26/01/2017

  Ik probeer eigenlijk altijd minimaal 1 dag in de week geen make-up te dragen. Dan heb ik het gevoel dat mijn huid even kan bijkomen. Daar merk ik overigens niet heel veel van.
  In de zomer draag ik eigenlijk alleen make-up als ik daar echt zin in heb, want ik zweet het er 9 van de 10 keer af! Ik vind het heel fijn voelen zonder make-up, maar persoonlijk zie ik niet heel veel verschil in mijn gezicht!

  Reply

Geef een reactie