Super Bowl “New England Patriots” vs. Atlanta Falcons” Meets Cynthia!

Al zo’n zes jaar op rij volg ik intensief het footballseizoen in de USA, van preseason tot het seizoen zelf, inclusief de grand finale op het einde met als kers op de taart, de Super Bowl. Het wordt mijn zevende Super Bowl die ik volledig zal bekijken met opnieuw twee teams, waarvan ik eentje minder kan waarderen en ga rooten voor de New England Patriots vs. de Atlanta Falcons Meets Cynthia!

Super Bowl

Ik ben geen Falcons fan, nooit geweest, maar het werd even éxtra bevestigd, nadat de Green Bay Packers verloren in de halve finale, namelijk de NFC Championship game tegen de Falcons. We waren zo dichtbij om opnieuw de beker mee naar huis te nemen, wat ook al in 2011 gebeurde. De Pats wonnen in 2015, was op dat moment ook voor hun en gun het de oude Tom Brady opnieuw om de Super Bowl beker in de wacht te slepen.

Super Bowl

De fans bij de wedstrijden zien er altijd weer fenomenaal eruit, dat vraagt om rare, mysterieuze make-up looks of gewoon pure warpaint! Ik besloot om het simpel te houden, maar toch om de haat van de verloren wedstrijd erin te verwerken door het maken van een uitgerukt oog van een Falcon fan door een falcon zelf. Tee-hee.

Super Bowl
Super Bowl

De basis is eenvoudig, blauw aan de rechterkant van het gezicht, rood aan de linkerkant en wit in het midden. Dat zijn de kleuren van de Patriots, vervang desnoods het blauw door zwart en je bent voor de Falcons. Ik activeerde de Waterbase Facepaint van Snazaroo, de Bright Red en White met water en deed exact hetzelfde bij de Waterbase Facepaint in  Blue van Grimas.

Super Bowl

Mijn nek nam ik ook mee, bracht het niet netjes aan, maar lekker chaotisch, zorg er wel voor dat het wat dekkend is en de uiteindes blende ik met de fan brush. De blauwe kleur viel een tikkeltje lichter uit, vandaar dat ik de Snazaroo Black erdoorheen mengde voor een meer denimkleur van de Pats.

Super Bowl

Super Bowl

Super Bowl

Het oog, ja, het oog.. Als eerst Mehron Spirit Gum, maar pas op, er zitten hardnekkige ingrediënten in die de boel kunnen beschadigen, geldt ook voor de latex die we zo gaan gebruiken, maar ook de alcohol. De Spirit Gum is een soort lijm voor de huidwax die ik op het wenkbrauwbot en onder mijn oog aanbreng, wat kleine stukjes Ben Nye Nose & Scar Wax erop, randen netjes wegblenden en opnieuw de wax in de kleur zetten, zodat het één geheel wordt.

Super Bowl

Super Bowl

We moeten het oog opvullen en dat ga ik doen met een watje die ik op maat knip, de randjes voorzie van een laagje liquid latex en om mijn oog plak, zodat ik de zijkanten kan opvullen met wax. Hierdoor sluit het mooi af, wat blauwe facepaint eroverheen en zwart op het watje zelf om de illusie te creëren dat het een donkere, lege holte is. Met Thick Blood van Ben Nye vul ik hier en daar wat op in het oog zelf, want je wilt die textuur nabootsen.

Super Bowl

Super Bowl

Super Bowl

Met de Skin Illustrator On Set FX Palette ga ik de randen aanpakken door ze te verdrinken in Aged Blood en Prime Red. Pas op, dit is alcohol en als het in je oog komt, dat doet zeer! Maak het lekker rommelig, zodat we over kunnen gaan naar Mouldlife Aged Blood. Ik spuit het gewoon in het gat, verspreid het rondom de kapotte huid, de oogkas zelf en het blauwe gedeelte van mijn gezicht. Met Mouldlife Venial Blood doe ik exact hetzelfde en zorg voor druipers, maar ook met mijn eigen gemaakte dikbloed voeg ik wat klodders toe voor het perfecte, smerige eindresultaat.

Super Bowl

Een vleugje Artdeco Long Lashes Mascara aan de andere kant van mijn wimpers, waar het oog gewoon zichtbaar is en dat is het! Natuurlijk begrijp ik dat een uitgerukt ook niet ideaal is voor de Super Bowl, want je wilt beide kijkers inzetten voor de game zelf, maar houd het lekker bij de schmink zelf. Het was trouwens wel tof om zo’n look weer te maken en ik ben verkocht aan het nepbloed van Mouldlife, it’s gooood! Veel plezier zondag, als je ook gaat kijken, vergeet mij niet te snappen, vind ik leuk!

Ga jij de Super Bowl kijken?


2 Comments

 • Jessica J.

  04/02/2017

  Oh, vet! Inderdaad wel moeilijk om de wedstrijd te volgen zo, hehe. Ik heb het één keer gekeken bij vrienden thuis, was een erg gezellige nacht met biertjes en hot dogs! Veel plezier!

  Reply
 • Irma

  04/02/2017

  Tof geblend! Ziet er echt vet uit!
  Ik hoop dat het een spannende game wordt!

  Reply

Geef een reactie