URBAN DECAY Quick Fix, Hydra-Charged Complexion Prep Priming Spray.

We maken er grappen over, maar mijn slaapritme is toch wel een serieus dingetje, want de fijne lijntjes in mijn gezicht en blauwe wallen liegen er niet om. Kunnen we niet allemaal eens in de zoveel tijd even een flinke opfrisser gebruiken? Met de URBAN DECAY Quick Fix, beter bekend als de URBAN DECAY HydraCharged Complexion Prep Priming Spray is een goede start van de dag en een perfecte priming spray om mee te beginnen!

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick Fix

Ben je bekend met de facial mists van UD? Dan ken je vast wel de B6! De B6 is namelijk een vitamine spray voor het gezicht, maar de Quick Fix is een soort broertje daarvan, alleen zorgt deze voor de balans in je huid, waaronder het vochtbalans, verkleinen van zichtbare poriën en zichtbare verbetering van de huid uitstraling.

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick Fix

Over de verpakking gesproken, it is fancy! Ik houd van dit soort kleuren groen, toevallig zit ik eraan te denken om mijn muur weer te gaan verven, zodat ik deze kleur erop kan knallen, letterlijk en figuurlijk. Limoengroen met een zwarte opdruk, stevige flacon en wat mij deed verbazen was de dubbele bescherming van de doppen, zowel de grote matte, transparante dop als een kleinere versie daarvan. Perfetto!

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick Fix

Waarvoor is het? Het is een prep van de huid, maar kan ook dienen als opfrisser op dagen wanneer je minder slaapuren hebt gehad. Maak gebruik van de URBAN DECAY Quick Fix op een schoon gezicht voordat je met je make-up begint, kan ook als oppepper gedurende dag of net voordat je gaat slapen.

URBAN DECAY Quick Fix

Hoe zit het met de geur? Aangezien een groot deel van de ingrediënten kokoswater is wat je ook duidelijk ruikt. Is het overheersend? Nee, totaal niet. Zodra je de Quick Fix gebruikt merk je het op, maar na een aantal minuten is de kokosaroma alweer vervlogen, waardoor je toch je summer feeling moment hebt gehad, maar niet misselijk wordt van de aanwezige kokosgeur.

URBAN DECAY Quick FixBefore.

URBAN DECAY Quick FixBefore, deze foto’s zijn van drie weken terug.

URBAN DECAY Quick FixNa gebruik.

URBAN DECAY Quick Fix

URBAN DECAY Quick FixDeze foto’s zijn van afgelopen week, beide foto’s heb ik de UD Quick Fix gebruikt.

De verneveling is uitstekend, geen dikke druppels wat make-up kan verpesten, maar gelijkmatig. Ook wordt er aangeraden om zo’n 20 tot 25 centimeter afstand te houden voor een beter effect. De textuur van de spray voelt aangenaam aan, ruikt en voelt verfrissend en na een minuut wat sticky, maar niet op een vervelende manier. Na zo’n vijf minuten is het volledig opgedroogd en merk je niks meer van de plakkerigheid.

URBAN DECAY Quick Fix

De URBAN DECAY Quick Fix zit al een enige tijd in mijn alledaagse routine, heb de Etos Aftershave balsem tijdelijk geschrapt, omdat ik merkte dat mijn huid een aardige opdonder kreeg door de hoeveelheid alcohol in het product. Nu ik de omslag heb gemaakt merk ik een wereld van verschil! Mijn huid is een stuk minder geïrriteerd in de zin van schrale of trekkerige plekken, krijgt minder fijne lijntjes en lijkt beter te kunnen ademen.

URBAN DECAY Quick Fix

Zelf was ik niet bekend met niacinamide, vandaar dat ik even research ging doen! Kort door de bocht, het is vitamine B3. Het zorgt ervoor – voornamelijk bij dames en heren met een droge en/of vochtarme huid – voor de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren die de huidbarrière versterkt en die zorgt weer voor minder vochtverlies van de huid én wordt beschermd voor invloeden van buitenaf. Daarnaast is het ontstekingsremmend, kan het pigmentvlekken verminderen en helpt tegen bescherming van zonneschade aan de huid.

URBAN DECAY Quick Fix

Dat geldt ook voor sepitonic M3, vandaar dat ik opnieuw even het wereldwijde web opdook voor meer duidelijkheid en kwam uit bij eiwitten die ervoor zorgen dat je een sterke en soepeler huid krijgt. Het is een energizer voor een heldere en frisse huid, bevat veel minerale en verhoogt het beschikbare zuurstof aan de huid voor een verbeterde huidtextuur en verminderen van diepe rimpels.

URBAN DECAY Quick Fix

Zelf gebruik ik de prep priming spray voornamelijk voor het make-uppen, zodat ik een extra voedende basis heb, maar skip ook dankzij de glycerine mijn primer. Op lichte dagen kan dat uitstekend, want mijn make-up blijft prima op zijn plek zitten. Toevallig heb ik een foto gemaakt toen ik het item ontving, dat is zo’n drie weken geleden en een foto van deze week, check het verschil! De outfit in het blauw met blauwe achtergrond is een stuk ongezonder en met de limoengroen oog ik zuiverder. Natuurlijk verschillen mijn achtergronden, maar vond het opmerkelijk om te zien.

URBAN DECAY Quick Fix

Mijn poriën zijn niet echt verkleind, maar ik merk wel verschil in mijn huid! Het voelt prettiger in haar vel, wat soepeler en meer gehydrateerd, wat ik zeker kan gebruiken met mijn droge huid en helemaal na de winterperiode. Ik denk dat we te maken hebben met een re-buy! Had ik al vermeld dat URBAN DECAY dierproefvrij is? YAAAS BABY! URBAN DECAY is al actief op Instagram en ze hebben een eigen hashtag voor de Dutchies, namelijk #UrbanDecayNL!

De URBAN DECAY Quick Fix in 118ml is verkrijgbaar bij de ICI PARIS XL voor €33,16! Er is meer, namelijk een travel size van de UD prep priming spray, ideaal voor op onderweg, vakantie of uit logeren, deze is ook verkrijgbaar in de webshop voor €16,50.

Heb jij één van de URBAN DECAY face mists in bezit? En welke is een must have?


One Comments

  • Irma

    04/03/2017

    Oeh sounds SO good!

    Reply

Geef een reactie