Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection!

De Blonde Bombshell uit de jaren ’50 doet nog steeds de gemoederen bezig houden, waaronder in de make-up wereld, waar men nog steeds in de beruchte pin up look verschijnt. Zelf ben ik ook een liefhebber van de klassieke eyeliner, een goede set wimpers en de kersverse rode lippen. Max Factor raakt mij daarom ook recht in het hart met hun Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection!

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Marilyn Monroe was de verpersoonlijking van glamour! Zij zorgde er samen met Max Factor Ruby Red lipstick ervoor dat het dragen van een rode lipstick prima kon in het dagelijks leven en maakte de rode tint onmisbaar in de algemene make-up looks. De Miss Monroe droeg niet zomaar met een passie robijnrode lippen, want uit onderzoek is gebleken dat vrouwen de kleur rood associëren met kracht, motivatie en passie!Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

De lipstick hulzen zijn absolute plaatjes! Rood van buiten en zwart bekleed aan de binnenkant, net Louboutins. Met aan de onderkant van de plastic huls de kleur van de lipsticks zelf, waar je de tint kunt bewonden inclusief de naam en het nummer, aangezien er vier lipsticks in de collectie zitten. Max Factor test in Europa niet meer op dieren, maar wel in China, wat het merk niet dierproefvrij maakt.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

De lipsticks zijn zo in elkaar gezet dat iedereen een kleur kan vinden in de collectie, doordat ze een ondertoon van oranje, blauw of paars hebben en zo bij dames en heren passen met een donkere, koele of warme huid. Er zit ook één kleur tussen die geïnspireerd is door Marilyn Monroe zelf, namelijk de nummer 1 Marilyn Ruby Red! Ze zijn ook gemerkt met het logo van Max Factor zelf!

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Alle lipsticks van de Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection op een rij van links naar rechts:
1 Marilyn Ruby Red = De originele, iconische tint waar Marilyn Monroe zelf van hield
2 Marilyn Sunset Red = Een prachtige oranje/rode tint die perfect past bij een warme getinte huid
3 Marilyn Berry = Rood met een blauwe ondertoon die een lichte of koele huidtoon schitterend aanvult
4 Marilyn Cabernet = Rijk als een luxe rode wijn met veel body. De diepe roodtinten met paarse ondertonen vormen de ideale combinatie voor de donkere huidtonen

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Ze verschillen wel qua dekking, want Marilyn Ruby Red knalt redelijk van mijn lippen af! Ik bespeur hier en daar wel een rozige ondertoon in de rode lipstick. Ze brengen soepel aan, zitten prettig, maar geven wel af, dankzij hun glanzende finish.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Marilyn Sunset Red is mijn favoriet uit de Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection, want oranje lipsticks weten hoe zij zich moeten presenteren met mijn vloekende ondertoon. Trouwens, door de blauwe ondertoon in deze lipstick worden je tanden enkele tinten lichter, aangezien deze elkaar versterken! Lipstick 2 is ook het meest dekkend uit de lijn en staint ook.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Op naar Marilyn Berry die ook een stuk zachter is dan de rest, wat ingetogener, maar nog steeds een parel. Dit is de meest sheer lipstick, ondanks dat de coverage nog redelijk is. Opnieuw een aardige rozige kleur met een shiny finish.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick CollectionMax Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick CollectionMax Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Dit is een bloedrode kleur met een hint van paars, namelijk Marilyn Cabernet! Hiervan is de dekking op en top, lekker romig, trekt wel in je lippen, maar dat heeft mijn voorkeur, zodat je niet kunt zien als je wat moet bijwerken. Ideaal, toch?

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection1 Marilyn Ruby Red, 2 Marilyn Sunset Red, 3 Marilyn Berry en 4 Marilyn Cabernet.

Zoals je ziet passen alle kleuren redelijk bij mijn huid, terwijl ikzelf een gele ondertoon heb met een warme huid, wat soms kan variëren tot koel, maar de Marilyn Sunset Red matcht uitstekend. Ondanks dat dit een pareltje is voor de dolls met een getinte huid. Kortom, lekker swatchen in de winkel, deze informatie in je achterhoofd houden en gewoon kijken wat jij het mooist vind, zodat je jouw lipstick + een andere tint mee kunt nemen!

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick CollectionMax Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

De formule van de lipstick is heel romig, wel iets te boterig voor mij, want mijn voorkeur gaat uit naar matte lipsticks, maar als ik kijk naar de foto’s van Marilyn Monroe spot ik altijd, maar dan écht altijd een glanzende rode lip. Ze voeden je lippen wel dankzij de druivenpitolie en avocadoboter die voorkomt dat de boel niet uitdroogt! Je zou haast denken dat ze door de romige structuur meteen ervan afglijden, dat is niet het geval, sommigen stainen ook een beetje, waardoor bijwerken na een drankje niet nodig is.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Wat ikzelf ook nog een leuke toevoeging vond was de geur aan de lipsticks. Het heeft iets unieks! Het gaat om een aroma van frisse citrus en een sensueel vleugje vanille, waardoor je een beetje gaat watertanden. Apart is het zeker, maar zelf ben ik zot op de geur van citrus. Overheersend is het niet, na enkele minuten is het al vervlogen en de smaak proef je niet, ook niet tijdens het aanbrengen.

Max Factor Marilyn Monroe Lipstick CollectionMax Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection

Ben je een liefhebber van Marilyn Monroe en vind je haar ook zo geweldig? Dan is het leuk om de collectie in bezit te hebben, helemaal omdat ze zo variëren qua diversiteit, ondanks dat het om een rode lipstick collectie gaat!

De Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection is verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor zo’n €14,99 per stuk.

Heb jij een lipstick van de Max Factor Marilyn Monroe Lipstick Collection in bezit? En ben je van plan om er nog eentje aan te schaffen?


One Comments

  • Manon

    09/03/2017

    Gave kleuren, staan je goed!

    Reply

Geef een reactie