VIDEO: Mijn make-up en special effects make-up opleiding (+ mijn tips!)

Vragen over mijn make-up opleidingen, waar ik ze heb gevolgd en welke dat waren, maar ook over make-up gerelateerde cursussen en de meest aangevraagde, de special effects make-up opleiding! In Nederland is het vrij klein, maar de opleidingen en cursussen zijn er wel, zelfs met specialisaties, waaronder dagelijkse make-up, maar ook voor de avonden, feestjes en meer! Vandaag deel ik mijn tips over opleidingen en hoe ik ben begonnen.

special effects make-up opleiding

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Zoals ik al in de video zei heb ik geen opleiding of cursus gevolgd, maar ben ik ergens begonnen en nu ben ik hier. Dat houdt niet in dat jij geen opleiding of cursus moet gaan volgen, doe waar jij je goed bij voelt en natuurlijk wat jij leuk vindt om te doen. Wil je je verdiepen in iets door middel van een cursus, opleiding of workshop? Grijp je kans en doe het! Wil je liever thuis oefenen en tutorials bekijken, dat kan ook gewoon!

special effects make-up opleiding

Mijn tips voor jou:
1. Begin ergens, maar heb er voornamelijk plezier in!
2. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
3. Maak closeup foto’s, dit haalt je fouten naar boven of dingen die je wilt aanpassen, maar ook waar je tevreden mee bent.
4. Experimenteren, doe dingen je niet snel zou doen, stap uit je comfort zone!
5. Ga je met SFX van start? Bouw het langzaam op en maak gebruik van goedkope items, aangezien je veel zal verspillen (=althans, dit had ik!)
6. Publiceer wat jij wilt publiceren, jij hebt hier macht over. Ben je niet tevreden? Publiceer het niet. Vind je het té gek? Waar wacht je dan op en deel!

special effects make-up opleiding

Het maken van veel uren in de make-up heeft mij geleerd waar ik nu ben, mede dankzij de closeup foto’s, waardoor ik inzag wat ik wilde perfectioneren, zodat ik tevreden zou zijn met het resultaat. Van 2011 tot nu heb ik een heel proces doorgemaakt met veel diepe dalen, mislukte make-up looks tot aan varianten waar ik nog steeds met veel liefde naar kijk. Het moet leuk blijven, dat is het belangrijkste. Onthoud dat alles in de artistieke wereld geliefd wordt, want in kunst ziet iemand altijd wat, het zou tof zijn als jij degene bent! Opleiding of geen opleiding, oefening baart kunst.

Heb jij een special effects make-up opleiding gedaan? En wil jij er één gaan volgen?


Geef een reactie