DUPE: MAC Matte Lipstick Lady Danger en Be Creative Makeup Lipstick Flame.

Alsof ik even in de zevende make-up hemel ben beland, want ik gilde het uit toen ik een vergelijking zag in de lipstick in mijn stash! Het is een kopie van elkaar, hooguit meer glans, maar er zitten ook wat voor- en nadelen aan beide lipsticks, maar gaat het hier wel om een dupe alert? Vandaag leg ik de Be Creative Makeup Lipstick Flame en de MAC Matte Lipstick Lady Danger naast elkaar voor de ultieme dupe test!

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady Danger

De verpakkingen van beide merken zijn luxe om te zien, modern en zo zwart als de nacht of zo duister als één van de geheimen die MAC met zicht meedraagt. Ba dum tss, de shade. Even kalm aan, want het zijn pareltjes om te zien! Be Creative Makeup heeft een vierkanten huls, rechttoe, rechtaan en bij MAC is het een elegante huls met een stompe dop.

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady Danger

De binnenkant van Be Creative Makeup is opnieuw zwart, een schuin afgesneden lipstick met een knalkleur die je wakker doet maken in de ochtend, dat geldt ook voor MAC, anders zou het niet om een dupe gaan, haha! Anyway, een zilveren bekleden met daarop het logo van het merk en toentertijd was dit nog een schuin afgesneden lipstick. Ja, dit is het enige wat er nog van over is!

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady DangerMAC.

MAC Matte Lipstick Lady DangerBe Creative Makeup.

Laten we het even hebben over de kleur, want spreken we wel van een dupe? De bovenste is de MAC Matte Lipstick Lady Danger en bij de onderste swatch gaat het om de Be Creative Makeup Lipstick Flame. Beide namen zijn ook zo heerlijk, Flame, de Lady Danger. Ze zijn enorm goed gepigmenteerd, heel intens van kleur, knallen als het ware en zijn oranje. Alhoewel de bovenste toch meer een hint van rood bevat en Flame wat lichtoranje is, dat zou ook kunnen komen door de glans. Lady Danger is mat, Flame heeft een shine.

De pluspunten van de MAC Matte Lipstick Lady Danger:
– Extreem mat; romige finish
– Dekkend
– Longlasting
– Droogt mijn lippen niet uit
– Ruikt goddelijk naar vanille/cupcakes

De pluspunten van Be Creative Makeup Lipstick Flame:
– Dierproefvrij; ze produceren in de EU, verkopen niet in China
– Dekkend
– Ruikt fris
– Brengt makkelijk aan
– Droogt niet uit
– Makkelijk verkrijgbaar bij ICI Paris XL

MAC Matte Lipstick Lady Danger

De nadelen van de MAC Matte Lipstick Lady Danger:
– Zij testen op dieren; zijn hier ook onduidelijk over
– De prijs (€19,50)
– MAC is niet verkrijgbaar in elke stad

De nadelen van Be Creative Makeup Lipstick Flame:
– De glans, maar die kunnen we doen laten verdwijnen met losse gezichtspoeder
– Niet super longlasting; door de creamy structuur moet je sneller bijwerken

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady DangerLet niet op de kleurencombinatie, het ging puur om de lipswatch! Dit is Be Creative Makeup Lipstick Flame.

Als we kijken naar de pros en de cons is er weinig verschil qua hoeveelheid, maar als je kijkt naar waar het omgaat en dat vind ik het belangrijkste als ikzelf make-up aanschaf, namelijk of het merk dierproefvrij is. Toentertijd dacht ik dat Be Creative Makeup op dieren testen, kon nooit informatie erover vinden, maar deze week ondervond ik dat zij in Europa produceren en niet verkopen in China, maar andere landen binnen de EU.

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady DangerMAC Matte Lipstick Lady Danger.

MAC daarentegen is heel onduidelijk geweest over hun dierproeven in het begin, want in het begin van mijn blog testte zij nog niet op dieren. Het was een dierproefvrij voorbeeld merk voor vele anderen, maar China voerde een wet in – of deze was er al? – dat je cosmetica op dieren moet laten testen, voordat je het mag verkopen in hun land. In mijn ogen koos MAC voor het geld, gooide alles waar zij voor streefden om, om toch te kunnen verkopen in China. Er kwamen berichten in de wereld over MAC en dierproeven, in de winkel waren zij hier heel vaag over tot ontkennen aan toe, men in het algemeen weet hier weinig van af en denkt dat MAC dierproefvrij is, maar helaas. Dat is ook de reden dat ik het merk ging boycotten.

MAC Matte Lipstick Lady DangerMAC is boven en Be Creative Makeup beneden.

MAC Matte Lipstick Lady DangerFlame.

MAC Matte Lipstick Lady Danger

MAC Matte Lipstick Lady DangerBeide zijn Lady Danger.

We hebben écht een dupe te pakken qua kleur, niet qua finish, want je ziet hoe boterig de lipstick Flame over komt naast de matheid van MAC. Ondanks dat MAC mij heeft teleurgesteld hebben zij wel goede kwaliteit, ben ik nog steeds verliefd op de lipstick, maar ook zeer dankbaar dat Be Creative Makeup een uitstekende replica en een prima, goedkopere vervanger is!

De Be Creative Makeup Lipstick Flame is verkrijgbaar bij de ICI PARIS XL voor €12,95 en de MAC Matte Lipstick Lady Danger bij de Douglas voor €19,50.

Heb jij één van de lipsticks? En wat is jouw ultieme favoriet?


5 Comments

 • Mariekke

  06/04/2017

  Dus als ik het goed begrijp zijn ze in Europa dierproefvrij maar in China niet?
  Dan zijn ze eigenlijk dus niet dierproefvrij toch?????
  Dat klopt niet…
  Goed dat je dat even erbij meld!

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/04/2017

   Dat klopt! De producten die in Europa worden geproduceerd zijn inderdaad niet op dieren getest, maar als het merk in China verkoopt maakt het merk zich alsnog schuldig aan dierproeven. Dankjewel! <3

   Reply
 • Irma

  06/04/2017

  Wooow die lijken inderdaad wel heel veel op elkaar!
  Ik zou dan eerder voor Flame gaan, omdat ik ook dierproefvrij ben.

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/04/2017

   Ja hé?! Ik zag het, ik moest het meteen opschrijven om een dupe artikel te maken! Holla at ya voor dierproefvrij zijn aye! Ik ben zo blij dat ik een dupe heb gevonden van Lady Danger, vertikte het op eentje van MAC aan te schaffen. :’)

   Reply
 • Britt

  07/04/2017

  Dat is inderdaad een hele goeie dupe! Ik vind de kleur echt waanzinnig!

  Reply

Geef een reactie