Smiffy’s FX Blood Spray.

Je hebt niet altijd zin om een heel bloed recept in elkaar te vogelen voor een simpele special effects make-up look of als je midden in de nacht ineens wat nepbloed nodig hebt voor een FX look, misschien heb je de ingrediënten niet in huis, waardoor flesjes met nepbloed een ware uitkomst zijn! Een klein flacon gevuld met rood goud in mijn ogen, voor een ander de Smiffy’s FX Blood Spray!

Smiffy’s FX Blood Spray

Smiffy’s FX Blood Spray

Smiffy’s FX Blood Spray

Een klein schattig plastic flesje met daarop een spray kop, zodat jij zelf de dosering kunt bepalen wat mijn voorkeur heeft alhoewel veel bloed altijd goed is, daarnaast lekker hygiënisch. Simpele opdruk, eng, maar ook duidelijk waarvoor het is. Het gaat om een kleine hoeveelheid, namelijk 28,3 ml. Er was weinig over hun dierproefvrije policy te vinden, wat ik wel kon vinden was dat zij, Smiffy FX facepaints, geschikt is voor vegans, maar ze hebben wel kantoren in China. Hierdoor weet ik niet zeker of zij inderdaad vegan of dierproefvrij zijn.

Smiffy’s FX Blood Spray

Smiffy’s FX Blood Spray

Smiffy’s FX Blood Spray

Het gaat om een intens heldere, bloedrode kleur, bevat geen roze ondertoon, waardoor het de werkelijkheid aanhoudt, is vers om te zien, zoals het hoort bij wonden die net zijn opengereten. Alleen smaakt het goor, niet naar pepermunt en het trekt enorm in je huid, waarvoor twee douchebeurten soms nodig zijn om de kleurstof uit de huid te krijgen.

Klik hier als je de tutorial niet kunt bekijken.

De formule van het nepbloed was nieuw voor mij, tot nu toe heb ik met bloedpasta gewerkt of het vloeibare bloed, zodat het uit wonden kan lekker. Dit is vrij dik, lobbig en een vrij vaste massa voor spraybloed. Hierdoor kan je er uitstekend mee modelleren denk aan een bloedneus, vulling van wonden of wonden in het gezicht.

Smiffy’s FX Blood Spray

Smiffy’s FX Blood Spray

Zelf was ik aangenaam verrast door de Smiffy’s FX Blood Spray, omdat de kleur zo overeen komt met menselijk bloed, maar ook de structuur, zodat je er meer mee kan. Het stainen ben ik al gewend van nepbloed, waardoor ik het voorlief neem. Daarnaast zijn dit soort producten must haves in een SFX stash, vooral als je ook op set werkt.

De Smiffy’s FX Blood Spray was toentertijd verkrijgbaar bij Vegaoo, helaas nu niet meer, maar gelukkig wel bij Fruugo voor €7,95.

Was jij bekend met het SFX merk?


One Comments

  • Irma

    01/05/2017

    Cool! Looks good!

    Reply

Geef een reactie