LUSH Zeep Magic Wand!

Lekker aan het rondneuzen in één van mijn favoriete winkels in de Kalverstraat van Amsterdam, namelijk Lush! Het was een pareltje die mij al eens had aangekeken, totdat de dame in de winkel mij ging introduceren met de Lush zeep Magic Wand. Intense kleuren, intense geur en een nieuwe Lush zeep in mijn collectie!

Lush zeep Magic Wand

Lush zeep Magic Wand

Lush zeep Magic Wand

Er stonden twee grote, donkere staven waarvan één doormidden was gesneden, zodat de kleuren te voorschijn kwamen en je deze kon bewonderen, maar ook de aroma’s die vrij kwamen. Sowieso in de Lush winkel ruikt het zalig, maar het zepen gedeelte is mijn favoriet. De winkelier vermeldde ook dat het te maken had met de toverstokken van Harry Potter, omdat ze in deze vorm werden geleverd vandaar de naam Magic Wand!

Lush zeep Magic Wand

Lush zeep Magic Wand

Magic Wand is gehuld in een donkergroene buitenkant wat bestaat uit granaatappel, houtskool en kokosolie, waardoor je huid ook gevoed blijft met een kleurrijke binnenkant van oppeppend geel, sprekend oranje en een mengsel tussen die twee met wat peachy roze, ruikt naar opwekkende, zoete sinaasappelolie en mandarijn. Lush is trouwens dierproefvrij en deze zeep is vegan!

Lush zeep Magic Wand

Lush zeep Magic Wand

Tijdens het reviewen kwam ik er ineens achter dat de zeep palmolie bevat, terwijl ik dacht dat Lush hier haar handen niet aan zou branden. Palmolie? Serieus? Echt een enorme afknapper. Het is mij volledig ontgaan, ik kan ook zelf het product niet meer vinden in de webshop, omdat het een limited edition is i.v.m. de wintercollectie, waardoor het voor mij nog onduidelijk is of het om ‘duurzame palmolie’ – gaat of de palmolie die hele oerwouden ontbost.

Lush zeep Magic Wand

De Lush zeep Magic Wand schuimt royaal op, droogt je huid niet uit, mede dankzij de oliën die het product bevat, geen irritaties en ook de kleur + de houtskool stainen niet. Wel moet ik na gebruik mij insmeren met body butter, maar dit is standaard procedure bij mij vanwege mijn droge, gevoelige huid. Wist je dat deze zeep ook geschikt is voor alleen de handen?

Lush zeep Magic Wand

Lush zeep Magic Wand

De geur is écht zalig, mierzoet, maar ook heel fruitig, vanwege de sappige sinaasappel die je ruikt. Zodra je hiermee hebt gedoucht zal de hele badkamer + overloop er naar ruiken, maar ook hangt de aroma nog om je heen. Ik heb mijn Lush zepen netjes opgeborgen, zodat je een hygiënisch overzicht hebt + om de geuren beter te behouden, maar soms leg ik de bakjes open in mijn kledingkasten, zodat mijn kledingstukken goddelijk gaan ruiken!

Toentertijd was de Lush zeep Magic Wand bij Lush verkrijgbaar in de Kalverstraat voor €7,14, maar omdat het een limited edition is, is deze uit het assortiment gehaald. Hopelijk komt deze in 2017 opnieuw terug zonder palmolie.

Heb jij de Lush zeep Magic Wand? En weet jij hoe het zit met palmolie en Lush?


2 Comments

 • Irma

  10/05/2017

  Aah, ik weet zeker dat ik deze heerlijk zou vinden!
  Goede review girl!

  Reply
 • Jessica J.

  10/05/2017

  Wat ziet deze er vrolijk uit! Wel jammer van de palmolie, zeg! Hopelijk is het inderdaad een duurzame variant.

  Reply

Geef een reactie