Smiley Meets Cynthia.

Het was een hele happening in YouTube land 2012, namelijk de psychologische horror film die werd geproduceerd door niemand minder dan Michael Gallagher, beter bekend als Totally Sketch! Menig man uit de Amerikaanse YouTube industrie speelde een rolletje in de movie, waaronder mijn favoriet Shane Dawson. Smiley Meets Cynthia!

smiley make-up

We duiken recht de special effects make-up in met stukken tape, tissues en liters latex, alhoewel Smiley zijn masker van siliconen is, maar je zou op zich ook je gezicht kunnen molden om vervolgens het na te maken met gelatine. Niet iedereen kan dit of heeft de items in huis, vandaar deze makkelijke versie gewoon met huis-tuin-en-keukenmiddelen.

smiley make-up

smiley make-up

Haar achterover, wenkbrauwen geblokkeerd met een lijmstift en een zelfgemaakte bald cap op mijn hoofd die ik vastlijmde met ProsAide. Mijn puntneus moest ik ook doen laten verdwijnen onder stukken plakband, omdat Smiley zelf ook geen neus heeft. Vandaar dat ik met grote stukken plakband het kon verhullen en deed exact hetzelfde bij mijn open. Pas wel op, want je wilt niet je wimpers eruit trekken. Hierdoor deed ik twee stukjes tape op elkaar, waarvan eentje iets langer was, zodat het op mijn huid bleef plakken, maar niet aan de wimpers.

smiley make-up

Laten we beginnen met het opbouwen van Smiley’s gezicht door het aanbrengen van vloeibare latex. Zelf begon ik als eerst met de Ben Nye Liquid Latex, deze was iets te dik, beetje lobbig en bijna op, vandaar dat ik overstapte naar FormX Liquid Latex, een tissue die ik kapotscheurde en herhaalde dit proces totdat ik mijzelf een heel nieuw gelaat had aangemeten. Over mijn neus, over mijn mond en ogen. Alhoewel daar hield ik kleine spleetjes over, zodat ik alsnog bleef zien.

smiley make-up
smiley make-up

Met de schaar knipte ik een nieuwe grijns voor mijzelf uit, pas wel op, dit kan gevaarlijk zijn en op echt bloed zitten we niet te wachten! Tijd voor wat make-up, misschien hield Smiley daar ook wel van, want met de Max Factor Miracle Match Foundation gaf ik mijzelf een nieuwe huidteint, poederde het af, ging voor een tweede laag foundation en opnieuw een dosis aan talkpoeder van de Kruidvat.

smiley make-up

Zijn huid is niet heel egaal en om hetzelfde effect na te bootsen maakte ik gebruik van de Mehron Paradise Makeup AQ in Black, voornamelijk spetterde ik het rondom mijn wangen en kale kop. Beetje blenden, opnieuw aanbrengen en gaf de mond + de ogen en likseltje van het zwart. Om het wat zachter te maken, wat meer definitie te geven besloot ik het royaal te smudgen.

smiley make-up

Happen in het nepbloed, één van mijn favoriete bezigheden, want de Mouldlife Aged Blood is een absolute bloedparel. Dit haalde ik ook terug naar de ogen, vanwege de rode finish die Smiley zelf heeft en schilderde de kleine hechtingen rondom mijn ogen en mond. Ik trok mijn leren biker jas aan, pakte het sushi mes uit de la, besmeurde het met wat blood en bracht een nieuwe Smiley tot leven!

smiley make-up

Het zijn de volledige special effects makeup looks die het nog leuker maken om in de SFX te gaan!  Oké, veel werk is het zeker, maar het eindresultaat is het waard. Daarnaast vind ik het tof dat de Meets Cynthia varieert van doodnormale celebrity make-up looks tot aan de gruwelijke personages uit horror films of de helden van Marvel. Check hier trouwens de volledige tutorial van de Smiley make-up look!

Ken jij de film Smiley? En is het een must seen?


3 Comments

 • Irma

  13/05/2017

  Whaaa, deze is goed gelukt zeg!
  Ik heb de film nooit gezien, maar stiekem wil ik hem wel kijken omdat Shane erin zit!

  Reply
 • Lidia

  15/05/2017

  Heeeeel eng Brrr!!!

  Reply
 • Eva

  15/05/2017

  Super gaaf gedaan!

  Reply

Geef een reactie