VIDEO HOW TO: Het wegwerken van je wenkbrauwen

Voorheen moffelde ik mijn wenkbrauwen op de achtergrond met de Kryolan Eyebrow Plastic, maar sinds een aantal maanden ontdekte ik wat nieuws met producten uit de hobbywinkel en wat make-up accessoires. De gemiddelde drag queen likt aan een lijmstift, ragt de lijm erdoorheen, kamt het achterover en zij toppen het af met een royale laag aan poeder. Wij kunnen dit ook, ondanks dat wij niet de welbekende paarse lijmstift hebben, maar gewoon Pritt!

wenkbrauwen wegwerken

Je hebt verschillende lijmstiften, tot nu toe heb ik alleen de rode gebruikt van Pritt. Zorg ervoor dat je dezelfde hebt, anders weet ik niet hoe de aftermath eruit zal zien, aangezien sommige producten je haren volledig kunnen verwijderen. We doen dit om een dagje zonder wenkbrauwen door het leven te gaan of voor gruwelijke special effects make-up looks. Het is trouwens ook vet voor als je achter de schermen werkt bij modeshows, magazines en meer.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

De producten die ik voor de tutorial heb gebruikt:
– Pritt stift
– Spoolie – voor het doorkammen van je wenkbrauwen
– Water
– Make-up Studio Concealer Box
– L.A. Girl HD PRO Conceal Classic Ivory – de oranje concealer
– L.A. Girl HD PRO Conceal Porcelain – waarmee ik highlight
– Max Factor Miracle Match Foundation Nude 47
– Kruidvat Talkpoeder

wenkbrauwen wegwerken

Het is en blijft een hele taak om de haren zo min mogelijk te laten zien, geef het een aantal pogingen, zodat je zelf kunt kijken hoeveel lagen lijm je nodig hebt. Daarnaast moet je het goed laten drogen, dat is écht key. Haal de overtollige restanten rondom je wenkbrauwen weg met een baby- of make-up doekje voor een natuurlijk resultaat. Nu kun je ongegeneerd aan de slag gaan met vloeibare latex, andere hardnekkige lijm producten of gewoon make-up!

Het verwijderproces is ook een appeltje-eitje, want een douchebeurt is voldoende om de lijm op te lossen, maar voor de foundation enzovoort heb je make-up remover of in mijn geval kokosolie nodig. Binnen no-time zijn je wenkbrauwen weer zoals ze waren!

Heb jij je wenkbrauwen weleens geblokkeerd/weggewerkt?


One Comments

  • Rachel

    30/05/2017

    Wat mega tof! thanks voor de tip X

    Reply

Geef een reactie