Mijn vier favoriete natuurverschijnselen in de zomer!

Weinig volk weet dat ik een bril heb, bijna niemand weet dat ik een kunstenaar ben en er zijn maar een aantal die hebben meegekregen dat ik een natuurliefhebber ben. Hardlopen doe ik in de buitenlucht, want hoppen op een loopband in een warm hok en ook nog eens binnen. Nee bedankt, ik pas! De temperaturen zijn lekkerder in de zomer, het fruit ook, maar je hebt nog meer dingen, namelijk natuurverschijningen die je niet mag missen!

natuurverschijnselen

1. Pas op, het gaat cheesy worden! We beginnen namelijk met het spotten van de zonsondergang, want dat is toch wel de nummer één bij vele. In heel Nederland heb je prachtige plekken om de zon onder te zien gaan, alhoewel ik het water of platte oppervlaktes aanraadt, zodat niets de lichtbol kan belemmeren. Wil je een kleurrijke zonsondergang zien? Ga dan voor de bloedhete, tropische dagen, want dan zijn ze het mooist!

2. In de zomer komt alles uit, waardoor je de rozenstruiken uit de buurt gaat ruiken, vanwege hun aanwezige aroma’s. Ze hebben prachtige kleuren van roze tot rood aan wit, maar ook de omgeving kleurt naar een felgroen landschap. In Lelystad heb je best veel land, denk aan platteland als grasvelden en bossen, waardoor je omringd bent met groen.

natuurverschijnselen

3. Onweer. Men is er bang voor, maar je Koning is een fan. Donderwolken in de avonduren, zodat je elke flits kunt waarnemen of als het droog blijft, zodat je buiten tijd kunt doorbrengen en de wolken op afstand blijven. Hierdoor heb je duidelijk zicht, ben je niet in gevaar en kun je moedernatuur tot je nemen.

4. De stilte voor de storm. Vogels zijn nergens te bekennen, de wind is gaan liggen en het geroezemoes van buiten is stilgevallen. Na een aantal minuten wordt het wat bewolkt, vervolgens kleurt de lucht intens zwart, het begint uit het niets hard te waaien, waardoor alle warme lucht wordt omgezet in een aantal graden kouder – als je gelukt hebt en niet benauwder! – maar ook de heftige zomerse regenbuien zijn van de partij. Hierdoor wordt alles schoongespoeld, krijgt alles water en nummer 3 herhaalt zichzelf.

natuurverschijnselenMet Naabie de zonsondergang bewonderen! Je kan trouwens de zonsondergang spotten in de reflectie van mijn zonnebril!

Sowieso is het prettig om op een warme zomeravond buiten te spenderen, waardoor je een lekker briesje hebt, een prachtig uitzicht met de lekkerste geuren van de kleurrijke bloemen. Het is dat wij – gelukkig! – geen tornado’s hebben, anders was ik zo’n storm chaser geworden. Regen in de nacht vind ik ook zalig, maar dat heb je ook in de winter en dan ervaar ik het even plezierig. Ooit heb ik een soort van nothern lights bij ons gezien, dat was ook een tof natuurverschijnsel!

Wat zijn jouw favoriete natuurverschijnselen?


7 Comments

 • Anita

  30/05/2017

  Ik vind de geur van de regen altijd lekker ruiken als het een tijdje heel droog is geweest.
  En wij hebben een egelfamilie vlakbij wonen, zo leuk die baby egels.
  Je hoort ze in de avond altijd wroeten.

  Reply
 • Lidia

  30/05/2017

  Ik ben altijd als de dood voor onweer, altijd al geweest.
  Brrrr ik tel altijd tussen de flits en de klap en dan weet ik waar de bui ongeveer is.
  Wil je de groetjes doen aan Naabie.

  Reply
 • Rachel

  30/05/2017

  Ik kan echt genieten van onweer en een mooie zonsondergang zucht… maar ik wil nog heel graag het noorderlicht zien.

  Reply
 • Britt

  30/05/2017

  Heel mooi artikel eigenlijk, stilstaan bij de dingen die mooi zijn en eigenlijk toch zo bijzonder. Ik ben het totaal met je eens met onweer, ik vind het oprecht lekker ontspannen werken!

  Reply
 • Irma

  31/05/2017

  Jaaaa leuk artikel dit!
  Ik ben ook gek op de zonsondergang en onweer. Twee van de mooiste dingen die bestaan!

  Reply
 • Laura

  31/05/2017

  Leuk die reflectie in je zonnebril! Onweer vind ik ook niet erg, vanuit m’n huis op de vierde verdieping kan ik de flitsen zien, vind dat altijd zo vet om te zien! In de nacht slaap ik er trouwens gewoon doorheen.

  Reply
 • petra

  31/05/2017

  Oh, hier herken ik helemaal mezelf in! Ik kan zo genieten van de pracht van de natuur, en daarbij net enkel de zonsop- en ondergang, maar ook inderdaad onweer, wolken, bloemen, planten en dieren <3

  Reply

Geef een reactie