Mijn 5 tips voor als je verbrand bent door de zon, zonnebrand!

Morgen staat er weer een hete, tropische dag voor de boeg met zo’n 26 graden op de teller, waardoor een gemiddeld persoon zo’n aantal uur in de zon gaat liggen bakken met als eindresultaat een huid zo rood als een biet inclusief de vellen die eraan hangen. Been there, done that! Gelukkig ben ik een doorgewinterde verbrande pop in hartje zomer en deel graag mijn tips met jou!

zonnebrand

1. Luchtige kleding! Maak het jezelf gemakkelijk, houd het lekker simpel en zorg ervoor dat het losjes rondom je lichaam hangt. Laat desnoods je BH voor wat het is als je een dame bent en deze kunt missen. Is dat niet het geval? Ga dan voor strapless BH’s. Trouwens, ben je ernstig verbrand op je schouders, dan kun je ook strapless tops dragen.

2. Koelen helpt! Het is goddelijk met ijsblokken, alhoewel te koud pijnlijk kan worden ervaren, maar vochtige, redelijk gekoelde doeken zijn zalig op verbrandde stukken huid. Zorg ervoor dat ze een frisse temperatuur hebben, leg ze op de huid en vervang ze net zolang totdat je er genoeg van hebt. Laat je huid opdrogen aan de lucht, want met een handdoek eroverheen schuren is hel.

zonnebrand

3. Zonnebrand moet je in huis hebben, vooral met dit soort dagen, maar dat geldt ook voor after sun. Het werkt verkoelend, het voelt stukken beter aan en je kunt er weer even mee door als je een rode huid hebt opgelopen door de zon.

4. Dat geldt ook voor aloë vera, maar dit is een tikkeltje moeilijker te verkrijgen. Pure aloë vera is het beste, zo’n plant die je gewoon aan stukken snijdt en het binnenste op de verbrandde huid smeert. Koop een fles aloë vera, spuit het in een ijsblokjes tray, vries het in en maak er gebruik van zodra je verbrand bent. Verkoelend + verzorgend!

zonnebrand

5. Probeer niet op de verbrandde plekken te gaan liggen of zitten. Is de onderkant van je benen verbrand? Leg dan een laken neer, zodat je niet blijft plakken aan het object waar je op zit/ligt. Dit doet gruwelijk veel pijn als je de huid moet lostrekken van een plak oppervlak, denk aan een leren bankstel. NOPE.

Wat je niet moet doen:
1. Blijven zonnen
2. Oude zonnebrand producten gebruiken; vaak is de factor afgezwakt na een jaar in gebruik, waardoor het niet voldoende beschermd<
3. Blaren doorprikken/openen
4. Krabben
5. Ruw met de handdoek afvegen; gewoon deppen man

zonnebrand

Natuurlijk is het verstandig om de zon te vermijden, je huid in te blijven smeren met verzorgende producten en blaren heel te laten + de vellen gewoon laten zitten. Ben je nog niet verbrand? You lucky! Ondanks dat je nog geen kreeft bent, check dan voor de zekerheid dit artikel waarin in tips geef over hoe je een sunburn kan voorkomen! Je hebt ook middeltjes zoals komkommer die je erop kan leggen, rauwe aardappelen, maar ook yoghurt. Natuurlijk is een verkoelende douche ook een uitkomst, alleen met afdrogen moet je voorzichtig zijn.

Heb jij nog tips voor als je verbrand bent door de zon?


3 Comments

 • Lidia

  01/06/2017

  Dankjewel alle tips zijn volgens mij al beschreven.
  En zo goed gedaan die verbrande make up ik moest ook zo lachen om dat handje.

  Reply
 • Elly

  01/06/2017

  OOH het is zooo warm je kan beter gewoon niks doen!!
  Maar als het regent lopen we ook te zeuren haha.
  Ik vind de geur altijd lekker van de zonnebrandcrèmes.

  Reply
 • Irma

  03/06/2017

  Oeff, ik heb laatst mijn scheenbenen nog verbrand! Toen heb ik de aftersun eerst in de koelkast gezet en daarna opgesmeerd, dat koelt heerlijk!

  Reply

Geef een reactie