DUPE ALERT: Benefit Porefessional vs. NYX Pore Filler.

Ben je nog jong? Blijf dan jong, want als je ouder wordt krijg je rimpels in je voorhoofd waarop dijkenbouwers jaloers zijn, want die loopgraven zijn moeilijk groot. Je Koning is een uitstekend voorbeeld, maar door de jaren heen krijg je ook poriën die zich kunnen gaan vergroten. Waarom! Gelukkig kunnen we dat tegen gaan + de fijne lijntjes met pore fillers, maar welke is nou de beste? Vandaag zet ik de Benefit Porefessional tegenover de NYX Pore Filler!

Benefit Porefessional dupe

Het viel mij nooit op, totdat ik highlighter aanbracht en spotte hoe een vloeibare highlighter de boel lelijk accentueerde, maar zodra je er een pore filler onder gooit heb je nergens meer last van. Pore fillers vullen als het ware je poriën op, waardoor ze minder zichtbaar worden en niet worden benadrukt door foundations, highlighters, zowel creamy als poeders of elk ander vloeibaar product.

Benefit Porefessional dupe

De Benefit Porefessional kwam door de Glossybox terecht in mijn stash, waar zij namelijk samples uitdeelde. Toentertijd zag ik het nut er niet van in, waardoor ik het ook niet gebruikte, aangezien ik dacht dat het alleen was voor als je een vette huid had, aangezien men dan meer kans heeft op grotere poriën, maar inmiddels ben ik met mijn droge huid ook de lul. Rondom mijn wangen spot ik wat grotere poriën die ik weleens op zijn tijd wil wegmoffelen, neem sowieso mijn voorhoofd mee en wat lachrimpels rondom mijn mond. Hier en daar mijn neus, maar echt gelden.

Benefit Porefessional dupe

Fleurige verpakking met een sample inhoud van 3ml, de mini versie bevat 7,5ml en de volledige versie 22ml. Je hebt keuze uit twee sizes, waardoor je het product kunt uitproberen, voordat je all in gaat, dat is altijd een voordeeltje.

Benefit Porefessional dupe

Benefit Porefessional dupe

Bij NYX gaan we voor wat frisser en hygiënischer met de sprankelende witte kleur en de zwarte letters als opdruk waar wordt vermeld dat het gaat om de NYX Pore Filler van 20ml. Je hebt trouwens ook nog een andere versie hiervan, namelijk de Shine Killer. Dit product zorgt ervoor dat de glans van je gezicht verdwijnt, denk aan een vettige T-zone.

Benefit Porefessional dupe

Benefit Porefessional dupeDe Benefit Porefessional swatches.

Benefit Porefessional dupe

Benefit Porefessional dupeDe NYX Pore Filler swatches.

We gaan over naar de substantie, de kleur en geur, want hoe zit het daarmee? Bij de Benefit Porefessional is het heel smeuïg met een huidteint, maar als we bij de NYX Pore Filler kijken is het wat brokkelig, vooral de uitgesmeerde swatch lijkt alsof het heel luchtig oogt, meer op een mouse. Opnieuw dezelfde kleur en beide hebben weinig tot geen geur.

Zonder Benefit Porefessional.

Benefit Porefessional dupeDe meest charmante foto’s ooit, maar ik geef geen fucks, omdat het gaat om het product. Trouwens, ik was hier nog aan het herstellen van mijn verbrandde snor. Anyway, zonder Benefit Porefessional, maar met de Urban Decay Quick Fix, vandaar de glow.

Met de Benefit Porefessional.

Benefit Porefessional dupeFull naked face met de Benefit Porefessional.

Benefit Porefessional dupeIn volle glory met de Benefit Porefessional.

Breng ik het aan op mijn huid en werk ik het erin met mijn vingers, soms een kwast, merk ik meteen dat beide smooth aanbrengen vanwege de hoeveelheid siliconen die erin zitten. Het glijdt als het ware over je huid heen, behalve bij NYX. Daar kan het weleens gaan rullen, wat niet het gebal is bij de Porefessional van Benefit.

De pluspunten van de Benefit Porefessional:
– Doet zijn werking
– Makkelijk aan te brengen
– Heeft een prettige structuur
– Gaat niet rullen of korrelen
– Wordt mooi mat(=de huid waar je het aanbrengt.)
– Blijft de gehele dag uitstekend op zijn plek
– Verkrijgbaar in meerdere maten

Benefit Porefessional dupeZonder de NYX Pore Filler.

Benefit Porefessional dupe Zonder de NYX Pore Filler, maar wel met een verbrandde stache. Hier was het een aantal dagen daarna, waardoor het vrij heftig is. De pijn was real though.

Benefit Porefessional dupe Met de NYX Pore Filler.

Benefit Porefessional dupeMet wenkbrauwen en de NYX Pore Filler.

Benefit Porefessional dupeCompleet met de rest van mijn make-up met de NYX Pore Filler.

De pluspunten van de NYX Pore Filler:
– Product doet zijn werking
– Het blijft gedurende dag perfect zitten
– Goedkoop (=helemaal vergeleken met de inhoud!)
– Dierproefvrij
– Komt in een grote verpakking
– Matteert ook de huid waar je de pore filler aanbrengt
– Makkelijk verkrijgbaar, zowel in de winkel als online

Benefit Porefessional dupeMet de Benefit Porefessional.

Het eindresultaat van beide producten is wel hetzelfde, ondanks dat de structuur na het inwerken anders kan aanvoelen, want bij Benefit is het zijdezacht, alsof je een babyhuid hebt aangetrokken en bij NYX kan het weleens wat anders aanvoelen door de rulletjes. De poriën zijn minder zichtbaar en de fijne lijntjes worden minder benadrukt.

De nadelen van de Benefit Porefessional:
– Het merk test op dieren
– De prijs (=hella expensive though!)
– Niet overal verkrijgbaar in de winkel van de Douglas, wel online

De nadelen van de NYX Pore Filler:
Gaat vreemd rullen bij bepaalde producten eronder, zoals een primer of als je teveel product aanbrengt

Het is een uitstekende vervanger van de Benefit Porefessional, vooral omdat NYX niet op dieren test, de prijsverhouding beter is qua inhoud, maar ook omdat het overal verkrijgbaar is. Zou ik het wel aanschaffen als Benefit niet op dieren test? Nah, de ene keer heb je geen korreltjes, de andere keer weg, maar je veegt ze in een handomdraai van je gezicht af, hebt dezelfde ervaring als de Porefessional en het eindresultaat is exact hetzelfde. Kortom, we got a Benefit Porefessional dupe baby!

Benefit Porefessional dupeMet de NYX Pore Filler.

Zelf ben ik niet voor dagelijks gebruik van de pore fillers, omdat er aardig wat siliconen bij komen kijken, maar meer voor speciale gelegenheden, zoals foto’s, denk aan shoots bijvoorbeeld of als je weet dat je op de foto moet bij een evenement en je wilt flawless ogen, video’s of als je een keer poreless door het leven wilt.

Houd je van dit soort artikelen? Check dan eens de dupe alert tag op mijn blog, want ik heb namelijk meerdere dupes gevonden, waaronder de MAC lipstick in de kleur Lady Danger, een highlighter uit de Sleek Solstice Highlighting Palette, maar ook andere producten!

De Benefit Porefessional 22ml is verkrijgbaar bij de Douglas voor €34,68, waar je ook de NYX Pore Filler kunt vinden voor €12,60.

Heb jij een pore filler? En welke is jouw favoriet?


4 Comments

 • Elly

  13/06/2017

  Wat een verschil van prijs weer.
  Goed gedaan Cynthia!

  Reply
 • Lidia

  13/06/2017

  Ik zeg nu nee, ook omdat er siliconen in zitten maar als je straks echt heel veel rimpels en
  grote poriën krijgt weet ik het niet.
  Ik zeg nooit, nooit. :-)
  In ieder geval bedankt dat je het weer voor ons hebt uitgezocht.

  Reply
 • Jessica J.

  14/06/2017

  Thanks for het uitzoeken! Jammer dat die van NYX gaat rullen, want daar krijg ik meteen een vies gevoel van. Ik heb nog nooit een pore filler gebruikt, lijkt me inderdaad niet zo goed voor je huid. Ik zie m’n poriën op bepaalde delen van m’n gezicht wel vrij duidelijk, though…

  Reply
 • Irma

  16/06/2017

  Klinkt goed! Ik gebruik eigenlijk nooit zo’n product. Zou ik misschien toch eens moeten doen!

  Reply

Geef een reactie