Zonnebrandcrème SPF 50 met Matisha!

Het komt met bakken uit de hemel, waardoor men weer stopt met het smeren van liters zonnebrandcrème, maar wist je dat je ook op bewolkte dagen gewoon gebruik moet maken van de UV-werende crème? Het is eigenlijk hetzelfde als in de schaduw liggen, want zelfs dan word je bruin, maar ben je niet zo van de vettige substantie? Dan is de zonnebrandcrème SPF 50 met Mastiha en aloë vera wat voor jou!

Zonnebrandcrème SPF 50

Sinds een aantal jaar maak ik bijna dagelijks gebruik van zonnebrand om zo mijn huid te beschermen tegen de sterke UV-stralen, om huidvermindering de kop wat in te drukken en om huidkanker te voorkomen. Het was best eenvoudig om het in mijn make-up routine te krijgen, check het artikel voor meer tips + hoe jij het kan toepassen, zodat jij jezelf ook kunt beschermen!

Zonnebrandcrème SPF 50

Zonnebrandcrème SPF 50

Zonnebrandcrème SPF 50

Een flinke tube die komt in een olijfkleurige tint met daarop de tekeningen van de ingrediënten, waaronder de Mastiha – wat afkomstig is van bomen die alleen groeien op het Griekse eilandje Chios – en de aloë vera stengels. De maken alleen gebruik van de hars, die wordt geoogst door inkepingen te maken in de schors, zodat de hars vrijkomt in de vorm van heldere druppels.

Zonnebrandcrème SPF 50

Zonnebrandcrème SPF 50

Zonnebrandcrème SPF 50

De structuur van de zonnebrand is vrij uniek, het viel mij meteen op hoe stevig het was, aangezien negen van de tien zonnebrandcrèmes vrij waterig zijn. Dit zal waarschijnlijk komen doordat de zonnebrandcrème SPF 50 maizena bevat, dit zorgt ervoor dat het product indikt, maar je merkt het niet tijdens het uitsmeren ervan, gaat heel soepel en verdeelt zich prima. De maizena zuigt ook de vetten op, waardoor het minder plakt + minder vettig is.

Zonnebrandcrème SPF 50Zonder.

Zonnebrandcrème SPF 50Met primer + zonnebrandcrème.

Hoe zit het met de geur? Compleet anders dan de gemiddelde zonnebrandcrème, namelijk heel natuurlijk, je ruikt duidelijk de Matisha erin terug, kan wel wat overheersend zijn, maar na verloop van tijd wen je eraan en vervliegt de geur. Het beschermt je een langdurige tijd tegen UV-stralen en UVB.

Zonnebrandcrème SPF 50

Het is een zonnebrandcrème voor het lichaam als gezicht, zorgt ervoor dat je Koning niet veranderd in een kreeft, bevat vitamine E, geen parabenen of minerale olie en ook ethanolamine wordt uitgesloten. Daarnaast is het product dierproefvrij en heeft het een SPF 50! Iets teveel van het goede? Hoe hoger, hoe beter, maar ze hebben ook een SPF 30 en SPF 20!

De zonnebrandcrème SPF 50 met Mastiha is verkrijgbaar bij TreeZ Cosmetics voor €18,80!

Maak jij al dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème? En welke factor heb jij?


2 Comments

 • Irma

  01/07/2017

  Yes, altijd belangrijk om je in te smeren!

  Reply
 • Jessica J.

  05/07/2017

  Goed dat het proefdiervrij is! Factor 50 vind ik wel wat teveel van het goede, maar gelukkig kan je ook lager gaan. Ik blijf wel ontzettend benieuwd naar de geur!

  Reply

Geef een reactie