HOW TO: Kamer opruimen! (+ het ook netjes houden!)

Het is bijna zo ver, namelijk de zomervakantie! Het is tijd om dingen op te ruimen, uit te mesten, aangezien je er nu genoeg vrije tijd voor hebt. Boekwerk wat geprint is die je eindelijk mag wegsmijten, bergen huiswerk, ander papierzooi of dingen die je nog had vanwege de middelbare school waar je net je diploma hebt behaald. Als je het eenmaal netjes hebt gemaakt, dan wil je dat graag behouden, maak daarom een standaard schema, zodat je het met regelmaat kunt bijhouden! Vandaag deel ik mijn tips hoe ik mijn kamer/kantoor uitruim, leeghaal en georganiseerd houd!

kamer opruimen

1. Kleding is vaak de nummer één wat blijft rondzwerven in je kamer, pak daarom dit meteen aan! Gooi het in de was, ruim de items op die je niet hebt gedragen, maar tijdens een wilde sessie in de ochtend eruit hebt gegooid en vouw alles netjes op. Mest desnoods meteen je kledingkast uit, gooi oude kledingstukken weg, denk hierbij aan de items die kapot zijn, nooit worden gedragen of waar je niet zo tevreden mee bent. Hang je hangers andersom en kijk over een aantal maanden of je resultaat ziet en pak dan de items aan die nooit worden gedragen.

kamer opruimen

Heb je in de ochtend geen tijd om de kleding meteen weer op te ruimen? Doe het dan bij terugkomst! Zelf ruim ik meteen mijn kleding op als ik tijd heb voordat ik wegga of net als ik thuis ben. Bij mij blijft het geen dag liggen, want als je eenmaal een kledingstuk of drie laat rotten, dan heb je binnen twee dagen een vuilnisbelt.

2. Wekelijks schoonmaken! Even alles afstoppen, bureau opruimen en grondig stofzuigen, sowieso stofzuig ik meerdere keren per week, maar tijdens mijn schoonmaaksessie ook onder het bed, achter kasten enzovoort.

kamer opruimen

3. Het opruimen van notities, boeken, tijdschriften en alles wat met losse papieren te maken heeft. Bij mij verzamelt het zich door mijn hele kamer omdat ik schrijf, ik noteer veel, maar ook persberichten, zakelijke dingen en meer. Doordat je dit met regelmaat organiseert zal het ook stukken opgeruimder voelen in je hoofd, omdat je weet wat je nog met doen of gedaan hebt.

4. Het luchten van je kamer is ook belangrijk, zowel voor je gezondheid als je humeur! De frisse lucht van buiten is zalig, vooral als het warmer is, want dan krijg het zomerse gevoel of als het regent of geregend heeft. Zelf doe ik het dagelijks, hierdoor ruikt je kamer schoner en is het niet zo bedompt.

kamer opruimen

5. Zit je in de make-up? Ruim ook je make-up producten op na gebruik, laat het niet rondslingeren, maar zorg ervoor dat de dop overal op zit, haal de foundationvlekken van de tafel, gevallen pigmenten en meer. Heb je tijd over? Neem je kwasten dan ook mee, geef ze een reinigingsbeurt en vergeet je beautyblender niet!

6. Het heeft niets met je kamer te maken, maar het leegruimen van gadgets is bij mij genoodzaakt in verband met mijn blog en YouTube, waardoor ik mijn videocamera leeghaal + oplaad en hetzelfde doe bij mijn fotocamera, telefoon en iPad. Hierdoor kan ik ze elk moment pakken, gebruik van maken en ze meenemen voor onderweg. Mijn oplaadbare batterij laad ik ook op!

kamer opruimen

Vanwege de schildersessies(=hier vind je mijn kunst kanaal + mijn nieuwe naam!) in mijn kamer houd ik regelmatig een grondige botenbeurs van de vloer, zodat alles van het laminaat gaat, de muren en houd ik mijn meubels rondom in de gaten. Stof ook je lampen eens af, neem plinten mee, deuren en geniet dan van de frisheid! Zelf ben ik altijd vrolijk als het weer gedaan is, zo schoon, zo fris en goed voor the mind!

Heb jij schoonmaaktips? Of iets wat je altijd doet, maar anderen niet?


3 Comments

 • Lidia

  13/07/2017

  Soms als alles schoon is leg ik wel eens washandjes of doekjes neer met parfum erop als je dan binnen komt ruikt het weer zo lekker.

  Reply
 • Jessica J.

  14/07/2017

  Mijn grootste probleem is eraan begínnen, want eens ik bezig ben, gaat het vanzelf. Alleen de ramen, die haat ik met een passie. :’D

  Reply
 • Irma

  16/07/2017

  Wat een handig artikel!
  Op mijn bureau ligt altijd een stapel met allerlei papieren en zooi en ik heb een stoel waar ik altijd mijn kleding op gooi…

  Reply

Geef een reactie