TALK: Nepwimperlijm tussen je wimpers. Laten zitten? Of?

Tot ‘s avonds laat kan ik uren achter mijn spiegel spenderen om de laatste lijmresten tussen mijn wimpers vandaan te plukken. Ja, het is een kriem om te doen, maar wat moet je anders? De stukken opgedroogde latex er lekker tussen laten zwerven, waardoor je uiteindelijk een hele ophoping krijgt van lijm. No thanks! Of een rij wimpers verliezen door het wroeten? Ja, veel opties heb je niet, maar wat is die van jou?

nepwimperlijm

Voorheen keek ik hier niet naar om, want ik had geen fantastische wimperlijm die zich vasthield aan mijn wimperharen en ervoor zorgde dat de neppe rakkers binnen no-time weer loslieten. Inmiddels ben ik overstapt naar de DUO Lash Glue, speciaal voor het vastplakken van nepwimpers. Beter bekend als de officiële wimperlijm, ook wel de wimperlijm onder de wimperlijmen.

nepwimperlijm

We zijn al een jaar of twee verder met bijna dagelijks gebruik van een false lash, waardoor het gebruik is verhoogd + meer ophogingen van de latex – DUO is namelijk op latex basis – tussen je wimpers. Not cool. Bij vele dames en heren spot ik de restanten tussen de wimpers, maar bij mij komt het voornamelijk omdat ik mijn nepwimpers voorzie van een royale laag lijm, goed laten drogen en dan heb je inderdaad de kans dat er een hoeveelheid achterblijft tussen je eigen wimpers, maar wat doe je daarmee?

zwadderich inspired make-up

Oké, ik heb hier écht een gruwelijke hekel aan, maar als eerst trek ik voorzichtig mijn falsies eraf, verwijder mijn make-up met pure kokosolie, waardoor een groot deel al tussen mijn wimpers verdwijnt. Maak gebruik van een nachtcrème, ga nog een keer door mijn lashes met een tissue en vervolgens mijn vingers. De laatste lijmresten die achterblijven haal ik uiterst voorzichtig ertussen vandaan.

nepwimperlijm

Doe ik dit niet, dan heb ik last van mijn zicht, omdat je de klonten gewoon voelt + ziet zitten en ik vind het persoonlijk niet netjes eruit zien. Mijn wimpers gaan ook aan elkaar plakken, waardoor het irriteert. Als je daar geen last van hebt, dan merk je de restanten wel op als ze naar je wang zijn afgegleden of rondom je oogleden. No thanks!

nepwimperlijm

Tijdens het proces voor het verwijderen van de lijmrestanten moet je zorgvuldig te werk gaan, want je wilt niet de boel beschadigen dat je ineens vier lashes mist op een klein oppervlak. Dat ga je zien toch! Het gaat met periodes, de ene keer heb ik er veel last van, de andere keer helemaal niet, maar ben zeer benieuwd naar de ervaringen van jullie!

Laat jij je lijmresten zitten? Of haal je het er ook af? En hoe ga jij te werk?


2 Comments

 • Anita

  19/07/2017

  Sorry, draag geen nepwimpers maar kan me wel voorstellen dat het moeilijk is om de lijm te verwijderen!
  Schijnt ook vreselijk te zijn met wimper extensions.

  Reply
 • Irma

  19/07/2017

  Oef, ik heb geen lijm op latexbasis, dus ik heb hier geen last van! Lijkt me wel echt ontzettend irritant van die lijmklontjes!

  Reply

Geef een reactie