TALK: Make-up verwijderen met kokosolie!

De ene heeft een reinigingsroutine waar je U tegen zegt en de ander duikt haar/zijn nest in met de make-up van de voorgaande dagen. Ja, het leven is oneerlijk, want vaak hebben zij geen omkijken naar hun huid, maar ik hoef al te ademen en de boel staat op springen. Wat denk je dat die plamuurmessen rondom mijn make-up tafel doen? Die zijn niet voor de muur hoor, maar voor de egale foundation basis waar ik naar lonk. Gelukkig heb ik dé techniek gevonden om mijn make-up binnen een handomdraai eraf te bikken!

make-up verwijderen met kokosolie

Voorheen was ik aan het stuntelen met producten die teveel alcohol bevatte, waardoor mijn oogleden uitgedroogd raakten, hele stukken die scheurden in mijn arcadeboog en hierdoor kon ik soms hele vellen ervan aftrekken. Ja, dit was ernstig én heel pijnlijk. Daarnaast heeft mijn hooikoorts ook invloed op mijn huid, waardoor het nog gevoeliger was.

make-up verwijderen met kokosolie
Opzoek naar nieuwe make-up reinigers, kwam uit bij items die olie bevatten, namelijk olie met water, werkte verzachtend en zelfs de gelliners gingen hiermee tegen de vlakte. Het is moeilijk om gekleurde eyeliners te verwijderen, laat staan de vloeibare lipsticks rondom je wimpers, aangezien het al pittig is op je lippen. Vergeet niet de primers voor je oogschaduws, make-up producten die zelf al op oliebasissen zijn, waardoor het haast waterproof lijkt.

make-up verwijderen met kokosolie

Het gebeurde weleens dat ik geen make-up remover meer had, waardoor ik olijfolie ging gebruiken, maar daar kwamen rare verhalen van boven. De olijfolie zou niet meer zo puur zijn als ze zeiden, was best duur en dat deed mij doen veranderen van oliesoort. Hallo kokosolie, ook wel kokosvet genoemd! Een biologische pot die je bij de Aldi kunt scoren voor zo’n €4.

make-up verwijderen met kokosolie

Laat het omsmelten in je handen, breng het aan op je gezicht, masseer het over je make-up heen en haal het eraf met warme kompressen of gewoon washandjes. Spoel je gezicht grondig af, gebruik daarna een tonic als je van de vettige laag af wilt en ga over naar het hydrateren van je huid.

make-up verwijderen met kokosolie

Mijn voorkeur gaat uit naar het nat maken van mijn gezicht, dit doe ik onder de douche, maak mijn gezicht goed vochtig, zodat mijn make-up als het ware ‘zacht’ wordt, breng de kokosolie aan, masseer het over mijn gezicht heen, focus op plekken waar aandacht nodig is, denk aan de vloeibare lipsticks girl, haal het eraf met washanden, spoel mijn gezicht grondig na en that’s it.

make-up verwijderen met kokosolie

Je blijft niet met een hele vettige laag achter, het kan juist voedend zijn, ideaal voor mijn huid, aangezien deze gevoelig is + droog, waardoor ik een extra boost heb. Het is trouwens ook perfect voor in de winter, zie het als een beschermlaag + meer voeding.

make-up verwijderen met kokosolie

Weet je dat ik het ook gebruik voor mijn special effects make-up looks? Veel SFX removers bevatten alcohol, eigenlijk bestaan ze voornamelijk uit alcohol, waardoor het een enorme aanslag is op mijn huid. De SFX producten zijn al erg, laat staan als ik het ook nog eens combineer met de removers, dat is funest!

make-up verwijderen met kokosolie

Eigenlijk ga ik op dezelfde manier aan de slag, haal wel de overtollige SFX ervan af, indien dat nodig is, denk aan protheses, hele stukken huidwax en meer, maar de latex laat ik zitten. Dit wordt zacht in de douche en dit kun je dan makkelijk verwijderen, maar ook lijm, ProsAide en meer. Kokosolie op een washand, roterende bewegingen en na verloop van tijd zal je merken dat het loslaat! Doe dit niet bij schmink, anders trekt het in je huid, haha! Ja, been there, done that. #blauweoksels

make-up verwijderen met kokosolie

Sinds ik kokosolie gebruik in mijn avondroutine merk ik verbetering in mijn huid qua droogheid, omdat ik die extra laag behoud + ik heb niet meer te maken met die agressieve stoffen, waaronder alcohol of conserveringsmiddelen die mijn huid kunnen irriteren of uitdrogen. Daarnaast heb je weinig nodig, is het biologisch en budget!

Hoe verwijder jij je make-up? En wat gebruik jij?


2 Comments

 • Jeroen.

  28/07/2017

  En Kokosolie heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen, altijd handig toch?

  Reply
 • katja

  28/07/2017

  Ik heb eerlijk nooit gedacht aan Kokosolie, maar ik heb ook regelmatig last van mijn huid dus ik ga dit uiteraard proberen.

  Reply

Geef een reactie