Max & More Illuminating Face Primer! (+informatie over dierproeven en ‘Made in China!’)

Het heeft even geduurd voordat ik eindelijk mijn handen wilden gaan branden aan de Max & More Illuminating Face Primer, nadat ik had ontdekt dat het product in China was gemaakt, aangezien zij wel vermelden dierproefvrij te zijn. Inmiddels heb ik research gedaan en kan ik jou antwoorden geven, inclusief een uitgebreide review over de gezichtsprimer!

Max & More Illuminating Face Primer

Als eerst kwam ik bij PETA terecht met de informatie dat Max & More inderdaad dierproefvrij is. Oké, Max & More is dierproefvrij, supergoed nieuws! Hoe kan het dan dat zij wel hun producten in China maken? Dat kan namelijk gewoon zonder dat zij hun handen vies maken aan de dierproefwet, aangezien het naar het buitenland gaat en niet in China zelf wordt verkocht, waardoor zij niet aan de wet moeten voldoen.

Max & More Illuminating Face Primer

Voorheen als je wat opzocht over dierproeven kwam je niet ver of bleek je haken in hetzelfde, maar dankzij blogs zoals Naoki die de taboe juist aangaan is er steeds meer over te vinden. Zo kwam ik er namelijk ook achter dat online cosmetica producten die in China worden verkocht niet op dieren worden getest, maar zodra zij in winkels – lees in hun winkelstraten of steden – worden verkocht, moeten zij hier wél aan voldoen.

Max & More Illuminating Face Primer

Max & More Illuminating Face Primer

Het is een goedkoop product, maar dat is niet af te zien aan de verpakking. Deze is redelijk modern, wel simpel, maar door het eenvoudige kleurcontrast creëer je snel al wat chics. Een glazen pompflacon met daarop een plastic dop, gehuld in zwarte accenten.

Max & More Illuminating Face Primer

Laten we de structuur van het product onder de loep nemen, want als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan spot ik alleen maar siliconen, terwijl de Max & More Illuminating Face Primer niet zo aanvoelt. Het is compact, maar heeft een dunne finish, makkelijk te verspreiden en wordt snel opgenomen door de huid in verband met het water wat de primer bevat. Hierdoor ben je geen gladde aal, heb je een stroeve basis, waardoor je make-up beter hecht en langer mee gaat.

Max & More Illuminating Face Primer

Max & More Illuminating Face Primer

Max & More Illuminating Face Primer

Het product zelf is vrij lobbig, dik, maar er wordt geadviseerd dat je moet schudden voor gebruik, terwijl dit niet mogelijk is. Het product beweegt nauwelijks als je het heen en weer beweegt, daarnaast bevat het nog zo’n rietje voor het pompsysteem waardoor het product nergens heen kan.

 

Het is voor alle huidtypes, je hebt niet veel nodig, vrijwel geurloos en behoudt je make-up redelijk gedurende dag! Op dagen dat ik aan het werk ben blijft het prima op zijn plek zitten, maar vanaf vroeg in de ochtend tot diep in de nacht spot ik wat beschadigingen op rondom mijn kin, lachrimpels waar de foundation is ingetrokken, maar geen vlekken in mijn foundation en/of bronzer.

Max & More Illuminating Face Primer

Max & More Illuminating Face Primer

Het viel mij meteen op dat na het gebruik van de Max & More Illuminating Face Primer hoe opgepept en verfrissend mijn huid eruit zag, vanwege de illuminating die erin zit. Het geeft een bepaalde boost, geen glans of glitter, maar een gezonde uitstraling! Dat is waar ik van houd en eigenlijk nodig heb, haha.

Max & More Illuminating Face Primer

Eerst wilde ik een exclusief artikel wijden aan dierproeven en Made in China, maar hier wat ik alles samen, waardoor het mij niet verstandig leek om nog een artikel erover te schrijven om zo verwarring te voorkomen, omdat het al om dikke stof gaat. Het is een dierproefvrije, budget make-up primer die inderdaad zijn werking doet!

De Max & More Illuminating Face Primer is verkrijgbaar bij de Action voor €1,99.

Heb jij producten van Max & More? En wat is een aanrader volgens jou?


6 Comments

 • Jeroen.

  24/08/2017

  Waarom doet China niet gewoon even lekker mee met alles dierproefvrij maken?
  Jammer dit, ik ga nu ook kijken als ik iets koop of het merk in China verkoopt.
  Want ze kunnen wel zeggen dat ze dierproefvrij zijn in Europa maar als je in China verkoopt ben je dus niet dierproefvrij.
  En tegenwoordig staat alles in databanken vast wat de testresultaten zijn, dat het gewoon onzin is om te testen.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Ja, ik snap dat ook niet! Daarnaast hebben we vele vrijwilligers die willen deelnemen aan dit soort proeven, waardoor het niet op dieren hoeft, maarja, China hé..

   Reply
 • Laura

  24/08/2017

  Had hem al zien hangen bij de Action. Goed om te weten hoe het nou met de make-up bij de action zit. De werking klinkt ook nog fijn trouwens.

  Reply
 • femketje

  24/08/2017

  ik vind het zo jammer dat er nog steeds merken zijn die op dieren testen. dat zou toch niet meer nodig hoeven te zijn deze tijd!

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Ja, in de EU is de wet er doorheen, maar China ligt dwars. Het is heel krom. :(

   Reply
 • Irma

  24/08/2017

  Oeh, mijn primer is net op en deze klinkt best goed voor die prijs!
  Eens kijken of ik die eens kan vinden (:

  Reply

Geef een reactie