Cien Men Shark 5 Scheermes!

Jongens, als je Koning gaat scheren, dan neem ik ook meteen deel aan het doneren van bloed, omdat ik weleens delen van mijn knieschijf, enkel en scheenbeen meeneem. Ja, het is een slagveld en dat kan ik mij niet altijd veroorloven met de zomer. Opzoek naar nieuwe scheermessen kwam ik terecht bij een budget product van de Lidl, namelijk de Cien Men Shark 5 Scheermes!

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Serieus, alles van mannenproducten is beter! Hun kleding zit goddelijk, gaat enorm lang mee, parfum hangt urenlang om hen heen te dansen, terwijl die bij een vrouw binnen no-time vervliegt en niet meer ruikt en hun scheermessen zijn nog scherper dan mijn grappen als ik op dreef ben.

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Het model is mannelijk, rechttoe rechtaan met zilveren accenten en zwarte onderdelen, ligt zalig in de hand met een redelijk gewicht, zodat je daadwerkelijk wat vasthebt. Geen tierelantijn, versiersels of andere rare fratsen die geen toevoegingen hebben. Cien wordt verkocht bij de Lidl, het is hun huismerk en zij testen niet op dieren.

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Het scheerblad bestaat uit vijf scheermessen, deze zijn vlijmscherp, de kop zelf is heel flexibel, buigt mooi mee, helemaal rondom je knieën en enkels. Beide zijn probleemplekken en vergen veel ervaring om het netjes kaal te hakken, maar met de Cien Men Shark 5 Scheermes is het een appeltje eitje. Er zitten ook verzorgende strips op met aloe vera en vitamine E.

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Cien Men Shark 5 Scheermes

Aan de bovenkant van de scheerkop – die je er trouwens vanaf kunt klikken om deze te vervangen – bevindt zich een extra scheermes, waardoor je bijvoorbeeld enkele hoekjes zo mee kunnen pakken. Denk hierbij aan plekken onder je neus – als je een man bent – of juist je bikinilijn.

De eerste tien scheerbeurten zijn top, heel smooth, nauwelijks tot geen irritaties, maar na zo’n vijf keer gebruiken merk ik al dat het wat stroever verloopt. Het mes is minder scherp en ik vind dat de scheerkop zelf ook niet meer lekker meebeweegt. Je moet er druk opzetten, waardoor het een opgave wordt om te scheren.

Cien Men Shark 5 Scheermes

Oké, ik ben verkocht aan de mannelijke scheermessen, omdat ze praktischer zijn, langer meegaan dan de vrouwelijke versie en ze zijn scherper. Kan dat? Het voelt namelijk wel zo. Daarnaast is het een koopje + dierproefvrij merk en met scheermessen is het moeilijk om te vinden, aangezien vele scheermerken wel op dieren testen, waardoor je het merk toch sponsort. No thanks!

Opnieuw kopen? Het is het uitproberen zeker waard, ben zelf inmiddels al wat scheermessen verder, aangezien ik het item al langere tijd in bezit heb. Hierdoor merkte ik op dat sommige scheermessen langer meegaan dan de anderen. Ondanks dat je het met regelmaat moet vervangen – hangt er ook van af hoe vaak je scheert – is het goedkoper dan een ander scheermes.

De Cien Men Shark 5 Scheermes is verkrijgbaar bij de Lidl voor €3,45.

Heb jij scheermessen van de Lidl? En wat vind jij van het merk Cien?


4 Comments

 • Anita

  30/08/2017

  Hoe krijg je het toch altijd voor elkaar om zo een leuk stukje te schrijven over een scheermes.
  Ik zal ‘m zeker een keer proberen, zo gelachen ))))

  Reply
 • Irma

  30/08/2017

  Wow, wat een prijs!
  Ik gebruik ook meestal mannen scheermessen, omdat ze veel scherper zijn.
  Ik wil deze echt uitproberen!

  Reply
 • Laura

  30/08/2017

  Haa, deze gebruik ik ook! Heb er ook een review over geschreven een tijd geleden. Heb alleen wel eens ruzie met het trimmesje, daar heb ik me wel 2x lelijk mee open gehaald.

  Reply

Geef een reactie