5 merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen! #2

Voor het merk Max & More wat bij de Action wordt verkocht moest ik mij opnieuw verdiepen in de wetten van dierproefvrije cosmetica, want hoe zit het nou met producten die zijn geprobeerd in China en verkopen in Nederland? Daarnaast mag je dierproefvrije producten wél online verkopen in China. Verwarrend! Vandaag introduceer ik part two van 5 merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen!

merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen

Zelf was ik mij er totaal niet van bewust dat ook merken hun handen vuil konden maken aan het verkopen van nepwimpers, want ook daar zijn er dieronvriendelijke producten te vinden. Maar mijn klomp verbrijzelde bij het horen van nagellak! OPI, een welbekend nagellakmerk, test nog steeds hun producten op dieren.

merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen

Laten we dan even bij de nagellak blijven, want mijn hart brak bij het horen dat China Glaze op dieren was gaan testen! Zo nutteloos, zo’n geweldig merk met fantastische lakken in de gaafste en uniekste kleuren wat ineens massaal wordt geboycot, doordat zij zo’n fout gegaan.

merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen

NARS. Ja, dit was ook voor mij een klap in het gezicht! Naab en ik hadden het er nog over dat ze naar Nederland moesten komen, vervolgens had ik het goede nieuws doorgebriefd aan haar dat het merk bij de Bijenkorf zou worden verkocht en inmiddels kon ik Naab teleurstellen met het nieuws dat NARS in China gaat verkopen.

merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen

Tijdens mijn research naar Max & More spotte ik ineens dat ook H&M nieuw in de lijst is van cosmetica wat op dieren test! Hoe dan?! Zij hebben onder andere body splashes, nagellakken, make-up producten, maar ook reinigingsproducten etc.

Lippenbalsem, ben overal allergisch voor, maar men zweert bij de EOS, maar weinig dolls weten dat zij zich schuldig maken aan dierproeven. Het merk staat bekend om hun schattige lippenbalsems wat komt in een bolletje in verschillende trendy kleuren en smaken, maar zo lieflijk is het niet.

merken waarvan je niet wist dat zij op dieren testen

Trouwens, ik zag ineens dat Batiste wel tussen de lijst stond wat op dieren test, terwijl ik daarvan vorige week nog een artikel had gepubliceerd met de informatie dat zij niet op dieren testen, aangezien het embleem van dierproefvrije cosmetica op de verpakking was vermeld. Meer informatie volgt, dit ga ik even uitzoeken, zodat ik jou opnieuw kan informeren. Stay tuned! Check trouwens de website van Sophie, Noaki, om te kijken of jouw merk er tussen staat!

Wist jij dat één van de bovenstaande merken op dieren test?


12 Comments

 • femketje

  01/09/2017

  say whuuuuuut! ik dacht echt dat china glaze dierproefvrij was :o

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Klopt, dat waren ze ook! Elk jaar met kerst vroeg ik rijen aan China Glaze, maar sinds vorig jaar of het jaar daarvoor zijn ze in China gaan verkopen. :(

   Reply
 • Jessica J.

  01/09/2017

  Ik wist het jammer genoeg wel. Zo balen… Ik begrijp dat gewoonweg niet. Er zíjn alternatieven.
  Sophie heeft inderdaad een erg accurate lijst waar ze ontzettend veel tijd in stopt! :-)

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Zeker weten, love Sophie though! Ik volg haar al jaren, maar ze is betrouwbaar, inderdaad accuraat en eerlijk.

   Reply
 • Dana

  02/09/2017

  Damn, dat zijn nog best wel merken die ik vaak gebruik :/

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Dan ben ik alleen maar heel blij dat je het artikel hebt gelezen doll! Zelf wist ik ook niet dat de H&M op dieren testen, terwijl ik daar kleding koop. Correctie, kocht.

   Reply
 • Britt

  03/09/2017

  Ik baal wel oprecht van OPI en China Glaze!

  Reply
 • Irma

  03/09/2017

  Van de meeste wist ik het wel, maar de H&M had ik echt niet verwacht!
  Ben benieuwd wat van Batiste nou waar is, want dat gebruik ik wel!

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Ja, het is moeilijk om te onderzoeken, maar dat vond ik ook van Max & More. Het is onduidelijk, vaag en vooral heel louche verhalen die net niet de waarheid vertellen. I will keep you posted!

   Reply
 • Jessica

  03/09/2017

  Jammer van Nars. Ik dacht nog yes het komt terug, nee is terug in Nederland, maar helaas.
  De rest van de merken was me eigenlijk al bekend dat ze op dieren testen.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/09/2017

   Ja, ik had hetzelfde! Ik was zo blij voor Naab, aangezien zij dol is op Nars en toen moest ik het slechte nieuws gaan meedelen. Zonde van het merk ook.

   Reply

Geef een reactie