Janneke van “Jip en Janneke” Meets Cynthia!

Het waren kinderen die zouden worden geprint in kleur, maar doordat een Britse uitgever dit besloot aan te passen, aangezien hij/zij niet het wilde afdrukken in de krant, besloten zij het kinderduo te veranderen in simpele, zwart-wit silhouetten. Van jongs af aan was ik al groot fan, maar jaren later nog steeds, namelijk van Jip en Janneke, waarvan Janneke Meets Cynthia!

Jip en Janneke make-up

Dit was niet gepland! Heel toevallig kwam ik er achter dat Jip en Janneke deze week 65 jaar geleden voor het eerst in het Parool verschenen, maar ook het artikel van de batterij en de Jip en Janneke make-up look.. dit is het lot, haha! Misschien moet ik een kleine stash video laten zien van mijn Jip en Janneke goodies, een idee?

Jip en Janneke make-up

Als eerst nam ik mijn hairdo onder handen, omdat ik uit voorgaande make-up looks heb ervaren dat dit een enorme rotzooi kan veroorzaken. Vandaar dat ik buiten mijn haar in het zwart overspoot, zodat ik het witte jurkje niet kon verpesten + geen schade in mijn kamer. Haar in een paardenstaart, drie plukken aan de voorkant eruit en met zwarte schmink maakte ik de boel wat intenser waar de spray niet had gepakt.

Jip en Janneke make-up

Jip en Janneke make-up

Jip en Janneke make-up

Janneke heeft een wipneusje en dat wilde ik namaken met de Ben Nye Nose & Scar Wax! Als eerst de huid preppen met de Mehron Spirit Gum, zodat de huidwax beter bleef zitten en liet de randen overlopen in mijn eigen huid door het te blenden met de body butter van Nivea. Een dun laagje FormX liquid latex eroverheen, zodat ik niet zoals Micheal Jackson in de clip van Eminem eindigde.

Jip en Janneke make-up

Jip en Janneke make-up

Ze draagt een jurkje, heeft een klein nekje, waardoor ik vrij hoog inzette met de Mehron Paradise Makeup AQ schmink in het wit. Hiermee bedekte ik deels mijn armen voor de mouwen, van mijn hals tot aan mijn decolleté en schouders. De zwart daarentegen ging tot diep in mijn haarlijn, oren, nek, deels van mijn schouders, onderarmen en het gezicht.

Jip en Janneke make-up

Jip en Janneke make-up

Om ervoor te zorgen dat mijn oogleden niet gingen creasen, depte ik de gitzwart uit de Zoeva Naturally Yours Palette eroverheen en voorzag mijn waterlijnen van het Bellàpierre oogpotlood in het zwart. Ondertussen haalde ik met een babydoekje twee zwarte rondjes van mijn oogleden en vulde deze opnieuw in met wit wat diende als ogen voor Janneke.

Jip en Janneke make-up

Over naar het stijlen van de outfit, namelijk de kraag die ik er binnen een handomdraai opschilderde, inclusief schaduw en definitie gaf, maar ook weer rondom mijn mouwen, oksels en schouders. Hierdoor lijkt het écht alsof je een kledingstuk aan hebt en het cartoonleven kwam meer te voorschijn. Ze heeft een zakje op haar jurkje, maar deze is vrij laag, rond haar buik, wat bij mij niet zichtbaar is, vandaar dat ik deze naar mijn borst verplaatste in een kleinere versie.

Jip en Janneke make-up

De nadruk lag voornamelijk in het blenden en vervagen van alles, waardoor je meer contrast krijgt in plaats van letterlijk zwart-wit. Je wilt de diepgang hebben, de kreukels van het jurkje op plaatsen waar het rommelig of anders gaat zitten. Juist de details zijn belangrijk! Het was een klus, maar het eraf halen was een kriem. Jongens, nog nooit is het zo erg geweest, haha. Ik heb gewoon dagenlang rondgelopen met zwarte strepen die ik niet wegkreeg, hoe dan?! All worth it though!

Ging het te snel? Check dan hier de tutorial op YouTube voor meer uitleg + als je van een verhaaltje houdt!

Ken jij Jip en Janneke?

EDIT: De foto’s zijn aangepast qua contrast, aangezien mijn camera de wat flets maakte dan in real life. Daarnaast lijkt het meer op een illustratie.

5 Comments

Geef een reactie