5 nadelen van lang haar..

Sinds de zomer heb ik mijn haar een stuk korter, nadat ik het jarenlang heb laten groeien zonder dat ik daar een reden voor had. Ja, ik wilde lange manen, maar hoe langer het werd, hoe meer ik in de turkooizen inkt kon stoppen voor een nog betere dip dye. Er zaten ook veel nadelen aan het lange haar, waaronder dat je hele plukken verloor, doordat je overal aan bleef hangen of..

nadelen van lang haar

1. Hoe langer het werd, hoe meer je erop ging zitten of liggen. Hele dotten in bed, omdat je in je slaap erop had gelegen, geen uitnodigingen meer ontvangen, omdat niemand ongewenste pruiken in zijn bed wilden of dat je ging zitten en meteen de hele onderkant eruit rukte, als je bewoog. Of inderdaad dat je overal aan bleef hangen, zoals deurklinken, haken in de muur, kledingkasten en alles wat uitstak.

nadelen van lang haar

2. Klitten, klitten en nog meer klitten! Zodra ik de krultang in mijn haar zette, dan wist ik meteen dat het een hel zou worden om de boel uit te kammen. Alles ging meer in elkaar draaien, waardoor het nog moeilijker was om het uit de knoop te halen.

nadelen van lang haar

3. En dan had je uiteindelijk je haar gekruld na zo’n twee uur intensief de krultang erdoorheen te halen, kon je hooguit tien minuten genieten van een goede hairdo en aan het einde van de avond was het stijl. Te zwaar haar, te veel haar, waardoor het snel uitzakte.

nadelen van lang haar

4. Heb je lang haar? En verf je je haar? Dan ben je sowieso al de lul, aangezien je veel meer haarproducten nodig hebt dan een gemiddelde haarlengte. Alles gaat dubbel over de kop, van verf tot aan shampoo, maar ook conditioner, terwijl die al zo snel gaat, maar ook styling producten.

nadelen van lang haar

5. Het is een werk om te onderhouden, douchen duurt langer, het in model brengen van je haar, maar ook hairdo’s. Krullen kost veel werk, net zoals stijlen, maar ook het opsteken van al dat haar en het eruit halen van alle speldjes. Hahaha. Elke. Avond.

nadelen van lang haar

Zelf vond ik het ook moeilijk om nieuwe haarstijlen te kiezen of uit te proberen omdat het zo zwaar was, dat het snel uitzakte of niet meewerkte, waardoor het uiteindelijk niet lukte om wat nieuws te fiksen. Toen ik de schaar erin had gezet om mijn haar te doneren merkte ik ook meteen hoe licht alles aanvoelde en hoe zwaar het daadwerkelijk was. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben nog steeds verliefd op lange lokken!

Heb jij lang haar? Of juist een kortere coupe?


7 Comments

 • Irma

  22/09/2017

  Pfft ik wil mijn haar er ook afhalen. Ik word helemaal gek van dat haar overal! Probleem is alleen dat ik mijn haar na een kappersbezoek nooit mooi krijg, omdat het dan zo glad is!

  Reply
  • CynthiaKoning

   24/09/2017

   Ja girl, totally feeling ya! Ik krul daarom mijn haar, waardoor je er meer volume en structuur in hebt zitten. Of course ook een shitload aan mousse! :)

   Reply
 • Jesse

  22/09/2017

  Als je heel fijn haar hebt zoals mijn lokken, dan is lang haar bij mij niet zo leuk om te zien dus daarom heb ik op dit moment een picksey kapsel.
  Lekker snel droog en in model.
  Het nadeel is alleen dat je vaak naar de kapper moet, het voordeel is het staat lekker pittig.

  Reply
  • CynthiaKoning

   24/09/2017

   Oh ja, ik vind dat ook een zalig kapsel! At the moment ben ik verliefd op de korte lokken, maar om het elke keer bij te knippen.. wat een werk. Gelukkig doet mijn moeder het!

   Reply
 • Jeroen.

  22/09/2017

  In het weekend ben ik van de pruik, lekker makkelijk, alleen is het mij ook overkomen dat ik ben blijven hangen en ik kan je vertellen, dat wil je niet meemaken!
  Maar elke keer een andere kleur of lengte, girl i love it.
  (Ik leen niet uit)

  Reply
  • CynthiaKoning

   24/09/2017

   Oh god, ja, kan ik mij voorstellen! Jammer dat je niet uitleent hoor, stond al bijna voor de deur, hahaha! Nee, dat doe ik ook niet, geldt ook voor mijn make-up. Alleen mijn zus en moeder, die mogen het lenen, maar verder niemand.

   Reply
 • Jessica J.

  25/09/2017

  Ik ga vrijdag naar de kapper. Mijn haar is al geruime tijd ontzettend lang, tot op het punt dat ik het per ongeluk tussen m’n broek klem, dus nu moet er écht een stuk af. Niet kort kort, maar gewoon niet meer hinderlijk lang, haha.

  Reply

Geef een reactie