Bloederige Joker Meets Cynthia!

Bloed, football, gokken en kunst, vier favoriete dingen in mijn leven en op dit moment allemaal gaande! De Halloween maand staat weer voor de deur, inclusief de neppe horror clowns die mensen de stuipen op het lijf jagen. Heath Ledger zou zich opdraaien in het graf, want er is maar één échte schurk. Mijn all time favorite, namelijk de bloederige Joker Meets Cynthia!

joker make-up

Ja, bijna elk jaar duikt hij weer op, aangezien mijn allereerste Joker make-up look in 2011 online kwam, maar gelukkig heb ik in de tussentijd aardig mijn skills kunnen verbeteren, waardoor ook voor Halloween 2017 een nieuwe geüpdatet versie moest verschijnen. Oké, dat gold ook voor 2016 en 2015.. maar geen zorgen, want elke keer verander ik iets!

joker make-up

joker make-up

joker make-up

Natuurlijk kun je voor de simpele optie gaan, namelijk zijn outfit aanschaffen, maar ik zou mij niet zijn door het pakje er niet op te schilderen! Met de Grimas schmink in het blauw gemengd met de Mehron Paradise Makeup AQ Black trapte ik af om het eerste kledingstuk aan te trekken, namelijk zijn overhemd. Langs mijn hals naar beneden in de vorm van een cocktailglas, zodat ook de Grass Green van Snazaroo er naast kon plaatsnemen wat diende als zijn gilet.

joker make-up

joker make-up

Laten we de jas aantrekken door middel van de Snazaroo Waterbase Facepaint in Purple royaal over mijn armen, schouders en de rest van mijn bovenlichaam heen te schilderen. Voordat ik aan de outlining en details begon, liet ik het drogen, sprak met een aantal van jullie op social media en ging van start met de zwart van Mehron. Zodra het aankomt op het schaduwen van de kleding is het belangrijk dat je de tijd neemt, de lijnen aanbrengt, maar voordat ze bijna zijn ingedroogd smudge inclusief een zwarte oogschaduw uit de Zoeva Naturally Yours Palette.

joker make-up

Van randen aan de buitenkant tot aan de mouwen die je er zelf weer moet opmaken, maar ook alle kleine kreukeltjes rondom mijn sleutelbeenderen of waar ik de knopen in het zwart of de gilet maakte. Het geeft net meer definitie alsof je daadwerkelijk zijn pak draagt. Over het pak gesproken, een suit ain’t a suit without a tie! Met de donkerbruin van Grimas gaf ik mijzelf een sexy stropdas inclusief een royale schaduw daaromheen.

joker make-up

Oké, ik heb nu wel mouwen, maar mijn kraag zat er nog niet op! Het lijkt moeilijk, maar eigenlijk is dit het makkelijkst van allemaal. Ik vormde een haaientand met de zwarte gezichtsschmink, een grotere variant daarboven, trok deze door naar de achterkant van mijn nek, vervaagde het netjes, zetet meer kracht bij met de gitzwarte oogschaduw en deed dit bij de rest van het outfitje. O ja, vergeet de gele stippen niet op zijn stropdas, wat ik namelijk deed met Bright Yellow van Snazaroo.

joker make-up

joker make-up

Er zit schaduw in de kleding, maar een highlighter mocht ook niet ontbreken! Als eerst depte ik Lace van ColourPop op mijn paarse jas en vervolgens stapte ik over naar Jesse’s Girl pigment in paars. Serieus, dit gaf het net die éxtra POP!

joker make-up

joker make-up

Het gezicht is een appeltje eitje, dit kon ik namelijk zonder water in het bos binnen enkele minuten. Fronsend bracht ik de Mehron Paradise Makeup White aan op het gezicht, stapte over naar de zwart voor rondom de ogen, bij één kant iets hoger dan de ander, opnieuw die denkfrons erin houden, zodat het er ranzig en verlopen uit gaat zien, Bellàpierre Oogpotlood Zwart op de waterlijn en zigzaggend met de Miss Sporty Fabulous Lash Stretch It Mascara door de wimpers.

joker make-up

joker make-up

De mond van de Joker is een favoriet, omdat ik dan met 3rd Degree aan de slag mag! Helaas was dit mijn laatste sessie met de siliconenpasta, aangezien ze nu op zijn, maar het is het helemaal waard. Hierdoor kwamen zijn littekens meer tot leven, maar ik maakte een fout door mijn kaarten er pas op een later tijdstip erin te steken, aangezien ik nog een outro moest filmen, maar jou raad ik aan om dit meteen te doen. Ze kunnen dan indrogen, waardoor je gegarandeerd bent op houvast. Uiteindelijk plakte ik twee kapotgescheurde speelkaarten in mijn mondhoeken vast met ProsAide.

joker make-up

joker make-up

joker make-up

In de tussentijd droogde 3rd Degree, waardoor ik verder kon met het vergelen van mijn tanden door middel van Mehron ToothFX in Gold. Geen schmink op zijn mond, maar de Jeffree Star Velour Liquid Lipstick in Redrum voor de perfecte, rood, uitgesmeerde massa! Het haar was een aardige klus, omdat mijn manen zijn geknipt. Snazaroo Waterbase Facepaint Grass Green gemixed met Stargazer in het groen en voor de vettige coupe troep kneedde ik een haarmasker door de punten heen!

joker make-upLook at me, judging you..

De Joker houdt van een spelletje spelen, ik houd van gokken, ik zie hier een overeenkomst met als eindresultaat, gescheurde mondhoeken, because WHY SO SERIOUS! Trouwens, mag ik even een shoutout doen naar mijn ranzige nagels? Dat komt door het schminken, smeren van bloed, maar het geeft zoveel karakter aan de look, haha!

Wat voor Joker look wil jij nog graag zien?


4 Comments

 • Jeroen.

  23/09/2017

  Wat een verschil met de allereerste joker, die was gewoon te lief.
  Wat een improvement.

  Reply
  • CynthiaKoning

   24/09/2017

   Aw, dankjewel doll! Daar heb je gelijk in, want nu kan ik er meer karakter in leggen. :)

   Reply
 • Jessica J.

  26/09/2017

  Ik klikte net even door naar je allereerste Joker. Wat een schatje vergeleken met deze! Knap, joh! Lace heb ik trouwens ook; prachtkleur!

  Reply
  • CynthiaKoning

   29/09/2017

   Hahaha, ja hé?! Dankjewel, leuk om te horen! Yes, Lace is een pareltje! :)

   Reply

Geef een reactie