Gustav Klimt “Freya’s Tears” Meets Cynthia!

Toentertijd daagde Ceetje mij uit om één van zijn beroemdste meesterwerken na te maken, namelijk “De Kus.” De Oosterijker hield er een gouden periode om na, nadat hij deels van zijn kunstwerken onderdompelden in gouden bladeren. Tijdens mijn research spotte ik een makkelijkere variant, maar nog steeds een parel, Gustav Klimt “Freya’s Tears” Meets Cynthia!

Gustav Klimt Freya's Tears

Op dit moment bevind ik mij nog in de beginfase om schilderijen om te zetten in make-up kunstwerken, waardoor ik “De Kus” toch nog even liet voor wat het was. Geen zorgen, ooit zal de replica verschijnen op mijn gezicht. Freya’s Tears is eenvoudig, bevat daadwerkelijk een gelaat inclusief make-up en een flinke dot aan goud.

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Ook je Koning wordt ouder, waardoor mijn porseleinen huid al jaren in de kast staat, maar met de Urban Decay Rehab Makeup Prep Hot Springs Hydrating Gel probeer ik de boel wat gladder te krijgen. Primen met de Max Factor Smooth Miracle Primer en de NYX Proof It Waterproof Eyeshadow Primer voor op de oogleden. Wenkbrauwen royaal invullen met de INGLOT Eyeshadow 342 en zo strak mogelijk maken met de NYX Mineral Foundation Stick.

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Lekker plamuren met mijn favoriete foundation hiervoor, namelijk de Max Factor Miracle Match Foundation in 47, highlighten met de L.A. Girl HD PRO Concealer in Porcelain, afbakken met de talkpoeder van de Kruidvat, maar ik miste wat structuur. Vandaar dat ik subtiel mijn jukbeenderen erin terug contourde met de NYX Love Contours All Palette.

Gustav Klimt Freya's Tears

Zoals je weet ben ik ook actief als kunstenaar, waardoor ik in de groepen op Facebook terecht kwam, toen heb ik ooit een foto opgeslagen, nooit de naam genoteerd en daarop heb ik semi mijn look gebaseerd. Een winged eyeliner, lichtgoud op het ooglid en donker in de crease, inclusief de lijnen en strepen. Helaas kan ik je de foto niet laten zien in verband met copyright, die bitches gaan haten toch! Als ik ooit de persoon vind, dan zal ik het aanpassen!

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Het wenkbrauw had een basis nodig, zowel als highlighter als basis en Pearl van Makeup Obsession paste daar uitstekend bij. Dippen in de Zoeva Naturally Yours Palette voor Soft & Sexy in de arcadeboog, goed opbouwen, mooi vervagen en terug naar Makeup Obsession voor Moon. Een zachtgele highlighter die ik vloeibaar maakte met de KIKO Mixing Solution voor op het ooglid en in de ooghoeken.

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Uit de Morphe Brushes 35OS Palette viste ik een koperkleurige tint voor onder de ogen waar de lijntjes bevinden die ik aanbracht met de Mehron Paradise Makeup AQ Black, liet het opdrogen en depte opnieuw de oogschaduw eroverheen om ze wat te verzachten. Ook haalde ik Moon terug voor onder de ogen om exact hetzelfde proces te herhalen. Oké, ook de rest van mijn gezicht, waaronder mijn voorhoofd, neusbrug, kin, jukbeenderen en mijn schouders + sleutelbeenderen.

Gustav Klimt Freya's Tears

Een sensuele winged eyeliner erop door de NYX Matte Liquid Liner Black, Artdeco Kajal Liner 18 in de binnenste en buitenste hoeken van mijn waterlijn en het Bellàpierre Oogpotlood Zwart op het middelste gedeelte. Artdeco Color & Care Mascara zigzaggend door mijn wimpers, Primark nepwimpers in Sultry vastlijmen met de DUO Lash Glue in DarkTone en de gouden glitter spray van de Action royaal over het gezicht en haar heen.

Gustav Klimt Freya's Tears

Gustav Klimt Freya's Tears

Een bruine lipstick gecombineerd met goud, ik ben verliefd! Een grote, volle bruine lip die ik invulde met de NYX Liquid Suede Cream Lipstick Downtown Beauty. Hier en daar wat gouden vlokken die ik ooit aanschafte via eBay onder één van mijn ogen wat diende als tranen. Dit deed ik trouwens ook bij het gouden stuk op het gezicht, maar als eerst bracht ik daar een gouden schmink van Snazaroo aan als basis en vervolgens een laag DUO Lash Glue in het transparant, zodat de gouden vlokken op hun plek bleven zitten! Golden Goddess 2.0.

Gustav Klimt Freya's Tears

Hiermee sluit ik ook de maand september af in het goud, aangezien dit de laatste dag is van Gold in September. In het begin van de negende maand maakte ik men er al van bewust over het initiatief achter Gold in September, namelijk de kinderkankermaand die is opgezet door Annie. Lees hier haar verhaal, maar ook hoe je kunt doneren en haar kan steunen! Check trouwens ook mijn andere make-up kunstwerken waaronder die van Van Gogh!

Kon jij het schilderij? Of andere exemplaren van Gustav Klimt?


3 Comments

 • Mariekke

  30/09/2017

  De look is een inspiratie voor een schilderij en niet andersom!

  Reply
 • Ceetje

  30/09/2017

  Wat super leuk!!! Ik heb je make up altijd gaaf gevonden, maar sinds je ook met kunst bezig bent vind ik ook die kant super om te volgen. En dan toch een Gustav Klimt ♡ Golddigger 2.0 Hahaha

  Reply
 • Irma

  01/10/2017

  Wat vet! Ik moet bekennen dat ik het kunstwerk niet ken, maar lord you look good!

  Reply

Geef een reactie