HOW TO VIDEO: Hoe maak je een bald cap!

Het is eindelijk zo ver, namelijk de tiende maand van het jaar, de oktobermaand wat volledig in het teken zal staan van Halloween! Deze maand zal mijn blog worden omgetoverd in een griezelige plek met allemaal special effects make-up looks, Halloween gerelateerde reviews, make-up looks en how to’s! Om jezelf om te toveren tot een horror figuur heb je soms een kale kop nodig, namelijk de beruchte bald cap!

hoe maak je een bald cap

De bald caps zijn over het algemeen moeilijk verkrijgbaar in Nederland, vandaar dat ik mijn eigen bald caps thuis ging maken. Dit is hoe ik het doe, wat voor mij werkt en hopelijk kun jij hiermee jouw eigen bald cap mee in elkaar knutselen. Je kunt ze ook online vinden, maar vaak hebben ze een opstaande rand en dit zal je blijven zien. Tenzij je de boel weg kunt werken onder een laag latex en tissues.

Klik hier als je niet de video kunt bekijken.

De producten die ik voor de tutorial heb gebruikt:
– Ballon
– Mouldlife Super Baldiez + kwast om het aan te brengen (=deze kun je niet meer gebruiken hierna, wordt hard!)
– FormX Liquid Latex
– Foundation spons (=afkomstig van de Primark.)
– Kruidvat talkpoeder + oogschaduw of blending brush
– Stift

hoe maak je een bald cap

hoe maak je een bald cap

Zelf houd ik altijd de focus op de ballon, omdat ze nou eenmaal kunnen knappen. Daarom moet je de tijd ervoor nemen en gebruik maken van de Super Baldiez beter bekend als de bald cap plastic. Dit creëert een barrière tussen de ballon en bald cap zelf, waardoor je het beter kunt lostrekken van de ballon en je kan de randen op de huid laten smelten door middel van aceton. Hierdoor verdwijnen de naden en spot je geen lijnen!

Trouwens, de Halloween categorie van 2017 is ook een feit! Hier bevinden zich alleen Halloween 2017 gerelateerde artikelen, maar wil je de artikelen van de voorgaande jaren zien? Maak dan gebruik van de Halloween tag!

Wat vind jij ervan dat de hele maand alleen maar Halloween gerelateerde items verschijnen?


One Comments

  • Jeroen.

    01/10/2017

    Soms realiseer je je niet dat grime heel veel werk is, en dat er dus ook heel veel tijd in gaat zitten.
    Door dit soort filmpjes besef ik dat in een keer en daarom wil ik even zeggen: heel veel bewondering en respect voor jou. xxx

    Reply

Geef een reactie