6 must haves voor je special effects make-up kit!

Met Halloween liet ik je al kennismaken hoe je een kit kon bouwen op budget niveau, een basis level en de professionele kits. Vandaag gaat het om de losse items, niet de producten, maar eenvoudige items die je special effects make-up looks naar het volgende level kunnen tillen!

special effects make-up kit

1. Wattenstaafjes, hiermee kun je dingen aanbrengen, zoals lijm, bloed, poeders, maar ook is het mogelijk om ermee te blenden/vervagen van bepaalde producten of dingen. Daarnaast is het ideaal om het te gebruiken voor het verwijderen van dingen.

special effects make-up kit

2. Allerlei soorten sponsjes van verschillende merken, goedkope varianten, bepaalde SFX merken, van de Zeeman, Kruidvat, Primark, Action, noem maar op. Mijn sponsjes komen overal en nergens vandaan, zolang ze maar hun werk doen. Daar draait het om. Denk ook aan foundation sponsen, de sponsen waarmee je kunt afwassen, spons applicators, natuursponzen, schoonmaak sponzen etc.

special effects make-up kit

3. Kwasten! Deze komen ook bij mij van alle markten vandaan zowel in de goedkoopste als duurdere vorm. Er zitten zelfs schilderskwasten van Van Gogh bij, maar ook waarmee je gezichtsmaskers mee kunt aanbrengen of die goedkope nail art brushes.

special effects make-up kit

4. Plastic doppen of bakjes, hiervan kun je nepglas maken of het gebruiken om bepaalde producten in aan te maken of voor je liquid latex. Zelf houd ik de doppen van mijn deodoranten – aangezien ik er veel gebruik, yikes! – achter, zodat ik een collectie kan opbouwen en zodra het moment daar is de boel aangordt knippen.

special effects make-up kit

5. Nepnagels dienen als tanden! Gooi de gekleurde nepnagels niet weg of de leftovers uit pakjes die je niet past, want voordat je ze het weet kun je ze laken tot iets spectaculairs. Hier en daar heb ik ze ook gebruikt in mijn horror film, waardoor het net echt leek alsof je de nagels eruit trok.

special effects make-up kit

6. Zand en/of gemalen koffie, waardoor je wonden wat ranziger en viezer kunt maken, zodat ze meer textuur krijgen, waardoor het net lijkt alsof je bent gevallen. Daarnaast is het ook uitstekend om jezelf met koffie, chocoladepoeder of cacao wat viezer en een afgeleefde look te geven.

special effects make-up kit

Sowieso moet je pincetten, scharen, draad, tissues en watten in je collectie hebben, deze kunnen weleens van pas komen. Het moet niet duur zijn, dat is juist het leuke aan SFX, het kan zo goedkoop mogelijk en alsnog kun je hele brute make-up looks neerzetten. Het gaat allemaal om creativiteit die je nodig hebt om je verder te brengen.

Wat ontbreekt er volgens jou nog in de special effects make-up kit?


One Comments

 • Thomasxx

  04/10/2017

  SOME PICTURES ARE SO DISGUSTING,
  PROPS FOR YOU!!!
  XXXXxxxxXXXX

  Reply

Geef een reactie